Mounjaro (Тирзепатид) – някой ползва ли го? Споделете опит и резултати!

• 36 534
  • 444
  •   3
Отговори
# 405
Понеже след четвърта доза някой да ми обясни като изтегля всичкото количество което остава а то не е никак малко на колко мг се равнява.И за златната доза не ми е ясно

# 406
Понеже след четвърта доза някой да ми обясни като изтегля всичкото количество което остава а то не е никак малко на колко мг се равнява.И за златната доза не ми е ясно
Писано е предните страници - за 2.5мг и 5мг е 0.6мл.

# 407
  • София
Никой не си прави труда даже да прочете последните 5-6 страници. Едни и същи въпроси се задават.

# 408
  • София

То това е златната доза, пишете в ютуб Mounjaro golden dose и ще видите клипове как се прави.

Леле тази седмица изобщо не ми действа дозата... Изпадам в Хипогликемия, събуждам се гладна... Утре съм най накрая при ендокриноложката да изговорим всичко. А косата ми стана два косъма вече...

# 409
  • Glasgow
Новите писалки няма да имат тази 'златна доза', аз не мога да преценя моята последна писалка има ли, другата седмица ми е последната реална и ще видя дали ще остане. Не препоръчват от самата компания да се ползва, можело да доведе до сепсис и незнамсикакво, писалката трябвало да се ликвидира след 4-тата доза, на 21 ия ден ли се пада. Но пък нали има потребители, които ползват една писалка висока доза с месеци...

# 410

То това е златната доза, пишете в ютуб Mounjaro golden dose и ще видите клипове как се прави.

Леле тази седмица изобщо не ми действа дозата... Изпадам в Хипогликемия, събуждам се гладна... Утре съм най накрая при ендокриноложката да изговорим всичко. А косата ми стана два косъма вече...
Установих, че когато ям по повече, свалям по повече Simple Smile
От колко време си на Мунджаро? Кога започна косопада?
Доста хора споделят за този страничен ефект и малко започнах да се притеснявам.

# 411
  • София
От юни съм на него, някъде август започна косопада

Абе тази седмица е много зле, чак ме хваща страх да го спирам, ей сега треперих от глад и мушнах един гирос, не съм яла такова нещо от месеци нито пък съм имала желание... Сигурно ще трябва да почна и глюкофаж@ пак

# 412
  • софия

Абе тази седмица е много зле, чак ме хваща страх да го спирам, ей сега треперих от глад и мушнах един гирос, не съм яла такова нещо от месеци нито пък съм имала желание... Сигурно ще трябва да почна и глюкофаж@ пак

А ти сега на каква доза си?

Има ли някой, който вече го е спрял?
Как се чувства, килограмите как се движат?
Много ми е любопитно какво се случва след като се достигнат желаните килограми?

# 413
  • София
на 2.5 съм.

Те ще се върнат ако не спазваме режим то е ясно, аз малко като патерица го ползвам,че не ми се ядеше, ама сега малко отрезвително ми дойде че ще трябва да спазвам режим, че с него не закусвам, ама ей на два дни треперя от глад до обяд

# 414
  • софия
Без режим е ясно, че няма как да стане.
То докато си на инжекции може и въобще да не ядеш, ама като ги спреш вече няма да е така.

Въпроса е дали ще изгладняваш зверески. Предполагам, че ако до сега си карал на 200 калории, после като увеличиш храната, което неминуемо ще се случи, килограмите ще започнат да се качват.
Колко обаче и въобще как ще се чувства човек?

# 415
Здравейте, включвам се в темата с въпроси, които най-вероятно са задавани вече, но ще съм много благодарна ако получа отговор. Любопитно ми е дали има показатели, които трябва да се имат предвид преди и по време на терапията с Монджаро? Попитах ендокринолога, но той каза, че няма нужда от нищо по-специфично от обременяване с глюкоза. Попитах и чат гпт и той ме посъветва да изследвам и триглициридите, за да видя дали има риск от панкреатит. Също така трябва ли да се приемат някакви витамини? Нямам ИР, но съм с хашимото и единствената причина, поради която го започвам е че в последните 2 години качих 20кг и каквото и да започна като диета или “начин на живот” няма кой знае какъв резултат. През 2024г преди да забременея ходих на функционални тренировки 3 пъти седмично и спазвах хранителен режим но за 4 месеца резултата беше едва 3 килограма. Знам, че и сега ще трябва да положа усилия, но вярвам, че когато резултатите са по-осезаеми, стимулът ще е още по-голям. Само съпругът ми знае за това решение, защото не очаквам подкрепа от близките - по-скоро се страхувам от упреци. Затова съм много благодарна за тази тема и възможността да споделям.

# 416
  • София
Аз следя през няколко месеца щитовидния панел, кръвна захар и инсулин, АСАТ, АЛАТ, ГГТ, креатинин, а последн пуснах и амилаза и липаза точно заради панкреатит. Имам сега леко увеличена липаза, но ендото каза, ч ене е притеснително, тя лесно се повлиявала. И ми обясни за панкреатита, че няма как да се изпусне, защото боляло много от ляво.

Какви лекарства вземаш? За витамините е добре да изследваш Д и Б12 поне, ако скоро не си изследвала железния профил, също е добре. Продължи си с тренировките като почнеш Мунджаро, това е хубаво за мускулния тонус. И успех!

# 417
  • София
Аз днес тъкмо бях на контролен преглед след три месеца на Монджаро, каза да си довърша писалката и да пусна тези неща контролни и отново да ида да ги коментираме. Същите ми пусна и преди започването, в началото на годината.

# 418
ЗДРАВЕЙТЕ!
Поставих си вчера първа доза Мунджаро,
поличих парещи киселини.
Преминаха,но цяла нощ бях  така

# 419
Момичета според вас ако човек може да контролира глада си и да спазва точно режим и пропорции Мунджаро има ли друг осезаем ефект, който може да спомогне за по бързото сваляне на кг.

Общи условия

Активация на акаунт