Работа, CV-та, HR-и, съвети - 98

• 25 836
  • 773
  •   1
Отговори
# 360
Вярно е. Но все пак не искат счетоводител,  а асистент с интерес в счетоводството, даже без опит.

# 361
Но от написаното във въпроса това не ставаше ясно. Ако и обявата им е така написана вероятно кандидатите мислят, че се търси счетоводител със съответното образование.

# 362
Той ли напусна, не се справяше или...? Преводът е много натоварваща дейност, да не говорим за специфичните области като счетоводството. Помислете за по-добри стимули и разпределяне на натоварването.

# 363
  • София
Мда, тука е прав Бойко. И аз така я схванах обявата и от лични наблюдения мога да кажа, че отнема много време и то с доста по- популярен език да се намери човек с тази комбинация.

Префасонирате самата обява и пуснете в LinkedIn. Напишете, че търсите счетоводен специалист/ човек със счетоводни познания, с еди- какъв си език. И отдолу избройте задължителни и препоръчителни изисквания.

# 364
Не се справяше и се разделихме в изпитателния срок. По-скоро лошо впечатление направи с лични разговори по телефона всеки ден на бюрото пред други колеги (без да преувеличавам бяха разговори по 15мин), често ровене в телефона, обсъждане какво ще напазарува, какво ще готви… Нямаше какво да даде на фирмата, а за тези пари не търсим хора, на които да сме падари.

Тук в никакъв случай не става въпрос за тежки преводи или кой знае каква терминалогоя. Да има 3-4 специфични неща, които ще се повтарят, които ако не знае как са на турски има кой да каже или да си провери в интернет…

Той ли напусна, не се справяше или...? Преводът е много натоварваща дейност, да не говорим за специфичните области като счетоводството. Помислете за по-добри стимули и разпределяне на натоварването.

# 365
И напишете, че може без стаж, но с отличен език (доколкото разбрах това е водещото). Споменете и заплата, която е дори в горния диапазон. Аз съм с 20+ г. стаж като счетоводител и финансов експерт и не вземам толкова.

# 366
  • София
Соул, ако наистина вече ти е писнало и искаш повече пари, можеш да ги взимаш в аутсорсинга. Но дейността ти най- вероятно ще е доста скучна за човек с толкова опит. Те не правят реално счетоводство..

# 367
  • Melmak
Алина, потърсете и сред разни студенти с турски език. По-лесно е да стесните кръга първо да знаят езика, после вече да имат желание да научат нещо счетоводно.
Работила съм на разни аутсорсинг позиции, свързани с финанси и счетоводство без да знам нищо, освен език. После чак записах магистратура в областта.

# 368
Ако няма в момента работа какъв е проблема, че говори по телефона или с колежки? При толкова турско говорящи в България да не можете да намерите не е нормално.

# 369
Ами за нас не е нормално. Никой друг не си позволява на бюрото да седне и да си говори с приятели за еди си какво по телефона, докато другите колеги в същата стая работят. Това ги разсейва. Разсейва и човекът, който го прави, видно от задачите, които извършваше.
Проблемът беше че дамата беше дошла от държавна работа, така че видях просто нагледно, че това си е манталитет. И не, не трябва да се толерира такова поведение.
Работата не е такава, че да “няма работа”. Все може да се намери, особено когато си нов. Аз си представям след изпитателния срок какво щеше да е.

Ако няма в момента работа какъв е проблема, че говори по телефона или с колежки? При толкова турско говорящи в България да не можете да намерите не е нормално.

# 370
Защо не и давате работа да и запълните времето? На касите на автобусните фирми Арда тур и Метро билетопродавачките са турско говорящи, може да им кажете, че търсите човек с турски, все ще имат няколко познати.

Последна редакция: пн, 31 мар 2025, 23:14 от bubolina73

# 371
Нямам съвет аз за казуса, само идвам да кажа, че официално ни обявиха смяната на трудовите книжки с електронни. Честно да ви кажа, бях забравила за това събитие..

# 372
  • Somewhere far away
Да бе верно. А още кога го обявиха - бавна работа. 

# 373
  • Melmak
Нямам съвет аз за казуса, само идвам да кажа, че официално ни обявиха смяната на трудовите книжки с електронни. Честно да ви кажа, бях забравила за това събитие..

Ох, тъкмо си отворих бира! Наздраве!
От кога се говореше за това, радвам се, че вече е факт!

# 374
Това означава ли, че следващият работодател няма да вижда предишните работни места?

Общи условия

Активация на акаунт