Работа, CV-та, HR-и, съвети - 98

• 25 788
  • 773
  •   1
Отговори
# 480
  • Melmak
Аз бих кандидатствала. Не знаем какво се е случило, може вече да са имали човек и просто обявата да е стояла все още отворена. Щом смяташ, че е подходящо за теб, кандидатствай.

# 481
Лорд Ози, пускай, нищо не губиш. Най-много да не ти се обадят.

# 482
Самото място е много, много в моята специфична област.
Ако им пусна пак документи, би трябвало да спомена , че вече съм кандидатствала, че иначе ще ми е конфузно.
Ето, може това да ми е  дерта, даже не знам как точно ще го формулирам, но ще го помисля, докато обядвам.
Heart

# 483
  • София
Е защо трябва да им казваш? То след толкова време не е ясно дали едни и същи хора щежразглеждат документите. По-скоро ги прегледай и виж не можеш ли да подобриш нещо.

# 484
Е, за какво да им казваш?

Пусни си и това е, най-много да не ти се обадят.

# 485
Защото, ако изобщо са ми разглеждали документите предния път, не са ме одобрили.
Името ми е странно за тях/чужденка съм/, биха го запомнили.
Ако пък е било, заради по-добър кандидат, и все пак са ги разглеждали, значи са ми разгледали и препоръките, а те са солидни и на известни в бранша...
Както и да е, няма да го мисля повече, ще пускам.
Благодаря

# 486
Защото, ако изобщо са ми разглеждали документите предния път, не са ме одобрили.
Името ми е странно за тях/чужденка съм/, биха го запомнили.
Ако пък е било, заради по-добър кандидат, и все пак са ги разглеждали, значи са ми разгледали и препоръките, а те са солидни и на известни в бранша...
Както и да е, няма да го мисля повече, ще пускам.
Благодаря

Много го мислиш според мен, пусни си документите без да им обясняваш, че си кандидатствала и преди. Причините да рестартират процеса може да са много, примерно някой HR да е бил в предизвестие и да е карал през просото или да са затрили половината кандидатури някак, или този който са го взели да е бил много зле.

# 487
Права си, мисля го, защото твърде много  го искам, това място  Flushed
Благодаря Ви
за CV-то - аз от години ползвам  „резюме“ или  „професионално резюме“.
Има безплатни варианти, дори в  word има.
Не знам как е в Бг, тук ако се иска europass, или специфична форма/държавната администрация си има/, е упоменато изрично.

# 488
  • София
Боже, ти за държавна администрация ли се притесняваш. Там кандидатстват стотици. Просто си прегледайй СВто и го понапудри, за да изпъкне.

# 489
Боже, ти за държавна администрация ли се притесняваш. Там кандидатстват стотици. Просто си прегледайй СВто и го понапудри, за да изпъкне.
нееее, казах как е със CV тата
Аз в държавна администрация, няма как да вляза тепърва- не отговарям на критерий за възраст.

# 490
Там няма критерий "възраст"...🙂

# 491
Има.
Не съм в Бг, и три поста по-горе го казвам, освен, че го пише под ника ми.

# 492
Има.

И това е някъде в ЕС? Ако е така, то е много трудно за вярване, тъй като дискриминацията по този признак в Съюза е забранена.

# 493
Има.

И това е някъде в ЕС? Ако е така, то е много трудно за вярване, тъй като дискриминацията по този признак в Съюза е забранена.
Може да не вярваш, твой проблем.
Има си механизъм за преодоляване/заобикаляне  на забраната за дискриминация- точкова система.
Не вярвам да не можеш да четеш, но все пак-за Португалия става въпрос.
Скрит текст:
За всяко изискване/ образование, стаж, допълнителни квалификации... , възраст-взимаш определен брой точки.
Над 40 години не взимаш никакви по възраст.
За сравнение- току що завършили, до 2 г от завършването, взимат 4т, до 30 годишни взимат 3 точки, до 35 годишни взимат 2 точки, до 40 годишни взимат 1 точка.

# 494
Не сте разбрали правилно. Това не е дискриминация на възрастните, това стимулиране на младите. Също както сексизъмът не е сексизъм, ако мъжете отнасят негативнте. Расизмът не е расизъм, ако белите отнасят негативите и т.н.
Справка всички DEI квоти в ЕС и САЩ.

Общи условия

Активация на акаунт