Работа, CV-та, HR-и, съвети - 98

• 25 679
  • 773
  •   1
Отговори
# 705
За рожден ден събираме кой, колкото иска да даде. Обикновено никой не дава по-малко от 10 лв. Мениджърите дават по 20, защото явно така са си преценили. За друг повод също всеки дава, колкото иска. Не обикаляме с листчета. Пуска се имейл като се казва кой събира парите и също се посочва Револют или банкова сметка - имаме колеги, за които събираме пари, но не са в София. За раждането на моето бебе ми бяха събрали добра сума. Фирмата отделно ми беше превела сума според социалната политика на компанията. Аз занесох 2 торти - за нашата част в помещението и една за зоната, в която пием кафе, храним се и тн. На няколко офиса в страната изпратих бонбони. Това намирам за достатъчно. За рожден ден всеки черпи, както намери за добре - слагат се бонбони на две точки и баници, торти, еклери в отдела. Оупън спейс сме и всеки може да мине, да поздрави, да се почерпи и без да е дал пари за рожденика. Като цяло не се дебнем кой колко е дал и кой какво е донесъл. Реално събраните пари са да си купиш нещо (ако не сме измислили подарък), а не с тях да си покриеш почерпката в офиса.

# 706
При вас много аристократично, при нас долу в производството има една голяма 4-5 метра дълга спомагателна маса и там се нарежда всичко, спира се работа по-рано от обедната почивка, поздравява се черпещия, връчва се подаръка, изиграват се няколко хора, всеки си взема в еднократната чиния и каквото остане се събира на единия край и се яде и пие докато свърши, включително и другия ден.

# 707
Не го намирам за аристократично. Тия маси, хора̀ и черпене 3 дни не го намирам за нормално, но вярвам, че е така.

# 708
Чета,чета и гледам голямо събитие за рожденика от колегите. Къде изчезна просто жеста на внимание( колкото и да струва една мисъл запозната с това, което може да се хареса на рожденика, то може и да не струва много). Направете деня специален за човека( не толкова финансово) по възможност, ако се предполага и предлага такава, де. Мисля повече ще се зарадва в днешно време.

# 709
Много задължаващо това с хорáта!
Аз чета  и се чудя...и ми прилича на , най- малкото, на  латино- американски сериал...
Чак пък , и по- рано спират да работят!
А дежурна сводка- кой, кога има РД  имате ли? - да не го пропусне организацията...

# 710
  • София
Прочетох водка. При нас май само това има чат-пат. Joy

# 711
Прочетох водка. При нас май само това има чат-пат. Joy
Сега ще има много кандидати за вашата фирма.🤣🤣🤣

# 712
Няма нужда от сводка, като видиш от предния ден кой мъкне стекове с безалкохолно и става ясно.

# 713
  • София
На това, което Буболина описва, му се вика джамборе. Представих си го просто с маанетата и тоновете безалкохолно. Grinning

# 714
На мен вече ми е много, много любопитно, какво е това производство, дето може да си позволи такива джамбурета Satisfied
И то- почти всеки ден!

# 715
Ние сме по двама в офисите и се очаква другарчето по офис да обиколи и да каже, че има рожден ден. Идеята ме хвърля в здрав ужас.

За мен идеалното би било почерпка от някакъв вид опакован бонбон и никакво събиране на пари.
И за мен. Културно, тихо и хигиенично. Черпиш за здраве, а не за да събереш за нещо.

# 716
На мен вече ми е много, много любопитно, какво е това производство, дето може да си позволи такива джамбурета Satisfied
И то- почти всеки ден!
Неголяма шивашка фирма, 150 човека включително собствениците, шофьорите,чистачките и пазачите.

# 717
  • Melmak
По корпорациите не дават да се пие алкохол и за това няма. В другите фирми редовно си пият. Работех на място, на което имаха шкаф с алкохол. На имения ми ден ми казаха да им купим (бяхме 3 именички) алкохол да заредим шкафа.

# 718
И при нас няма алкохол, само безалкохолно, машините са с ножове, някои високо оборотни.

# 719
И мен винаги ме е дразнело това със събиране на пари и почерпки, добре че работя от къщи, а колегите са по целия свят. Когато някой има рожден ден, се изреждаме всички около 30 човека да му напишат един ред в чата, това е. Директорът ни, три нива над мен, обяви, че ще става татко. Почнаха да се събират пари за подарък, без упомената сума, кой колкото иска. Не съм пращала. Той още не е станал баща, а вече ни го смениха, сега се предложи да събираме и за прощален подарък. Ами пас съм, всичко хубаво му желая, но нито го чувствам близък, нито вярвам, че моите примерно 20 долара ще го оправят.

Общи условия

Активация на акаунт