Работа, CV-та, HR-и, съвети - 98

• 25 800
  • 773
  •   1
Отговори
# 435
Да трябва да умееш и работиш няколко сходни длъжности се изисква на много места.

# 436
  • София
Много хора се радват, че могат да работят на софийска заплата и провинциални разходи, но това е нож с 2 остриета. В един момент работодателят може да поиска да идват постоянно в офиса и така си набират хора, които могат да освободят хептен без никакви проблеми, хем ще са съгласни на една идея по- ниска заплата от живущите в София.

# 437
Дистанционната работа и да я коментираме и да не го правим е нещо много подходящо за всяка работа, която не изисква присъствие в офис.
Екип се създава от всякъде, че даже и по-ефективен, ако не се карате за климатика.
Скатавките ще се скатават навсякъде.
И ако не си в София имаш шанс за достойно заплащане, за разлика от всеки друг град.
А микромениджмънта може да вирее под всякаква форма и не е приятен, където и да си.

Опитът от последните 5 години доказа, че това не е съвсем така. Може да върши работа за международни фирми, които така или иначе комуникират само онлайн. Евентуално плюсът да тях е да не плащат наем на офис, а пък служителите да работят от вкъщи.
Не може никой да ме убеди, че хоумофисът е по-добър за работодателя от личния контакт и присъствие 8 часа. За работника е по-добре.

# 438
  • София
Зависи от спецификата на работата. По принцип в офисът има много губене на време в разговори, кафета, цигари.
Ако работата е свързана с определени резултати, няма голямо значение от къде точно се работи.
Докато мисленето е, че те ни лъжат, че ни плащат, ние ги лъжем, че работим ще има резерви.
Моята работа си върви перфектно от къщи.

# 439
  • Somewhere far away
Национална черта е. Българина все си мисли че го лъжат. Неслучайно на запад хоум офисът е много по-разпространен и по-често срещан.

# 440
Не ме разбирайте погрешно, аз съм с две ръце за ХО, моята работа също е свързана с изпълнение, което ме чака само мен и дори и сега си го върша, когато реша, стига да е в срок. Обаче го забелязвам в някои хора....да си сготвели, да си заведели децата на уроци, да си прострели прането, ама чакай сега съм до магазина и т.н. Не, че на мен ми пука, но, ако съм работодател, няма да ми е все едно.

Ако съм работодател и плащам наем на офис, защо точно да разрешавам работа от вкъщи?

# 441
Много хора се радват, че могат да работят на софийска заплата и провинциални разходи, но това е нож с 2 остриета. В един момент работодателят може да поиска да идват постоянно в офиса и така си набират хора, които могат да освободят хептен без никакви проблеми, хем ще са съгласни на една идея по- ниска заплата от живущите в София.

Не могат, ако договорът ти е за извършването на работата по дистанционен метод

# 442
  • София
Освен ХО има и т.нар. флекси тайм, което означава точно това, да си изпълниш задачите на време, независимо как и кога. Ако крайният продукт не страда от отиването до магазина и готвенето, не виждам проблем.

# 443
  • Melmak
За това и зависи от позицията. Всеки тук говори от своя опит. А явно работим различни неща.

Аз и в пандемията си ходех в офис, докато работех в агенция за дигитален маркетинг. Били са хоум, докато мерките са били най-строги в началото на П. После като вече можеше да се мърда, хоум нямаше не само за мен, като нова, а за всички служители.

Като цяло в маркетинг средите работодателите сякаш могат да избират от голям брой кадри и си правят каквото искат. Казвам го, не във връзка с хоум офиса, а с отношение, заплащане, фирмена култура и подобни. И да не е агенция, и в голяма фирма да е, мелачка е, кофти практики.

В агенциите не се работи в интерес на клиента, а в интерес на агенцията.

При кандидатстване се изискват много тестове, задачи още преди първо интервю. Да се чудиш работата ли им вършиш, или наистина ти тестват уменията.

# 444
Изцяло съм за хибридна работа. За щастие моята професия може да се върши отчасти от вкъщи, но обикновено съм в офиса през 80% от времето. Случвало ми се е да ходя по институции в 8 сутринта в работен ден и после да се прибирам вкъщи за хоум офис. Не виждам проблем, шефът също.

# 445
  • София

Не могат, ако договорът ти е за извършването на работата по дистанционен метод
Могат, оформят го, както им изнася, не се притеснявай. И много такива вече изплакаха.

# 446
Освен ХО има и т.нар. флекси тайм, което означава точно това, да си изпълниш задачите на време, независимо как и кога. Ако крайният продукт не страда от отиването до магазина и готвенето, не виждам проблем.

Аз също не виждам от позицията си на работник. Като работодател нещата са различни...
Но все пак всеки е свободен да си търси подходяща работа...

# 447
И при нас е много гъвкаво работното време ако нещо ти се наложи, затова и толкова си оценявам работата. Шефове, мениджъри, работници - всички трябва просто да си свършат работата. Пък когато искаш я върши, стига всичко да е в срок. Изключително удобно е за хората с деца, въпреки че голяма част от тях по-скоро избират да ходят в офиса, защото там им е по-спокойно. И има обективни критерии, по които служителите се оценяват и на всички е ясно кой какво прави в работно време. Според мен скатаването идва от лошо управление на процесите и делегиране на работата, ама то дали ще си хоум или в офис при такъв случай…все тая.

Иначе, в офиса на третия ден сме започнали да мрънкаме кой не си е измил чашата. Пък онлайн отношенията ни са перфектни. Grinning

# 448
Масово хората гледат да свършат възможно най-малко работа за възможно най-много пари. Съответно работодателя гледа на обратно - за всяка придобивка да изисква възможно най-много работа. Хоум офиса и гъвкавото работно време са придобивки.

Разтягаш локуми и или не четеш с разбиране, или не ти изнася да разбереш.
Изписваш тонове претенции и критики към работодателя. Полза никаква. Работата мечта няма да я намериш в този форум, гаранция.

Написах ти го вече, повтарям. Ако на едно или две места не намираш това което искаш, това може да е лош късмет или проблема да е в тях. Ако се случва на много места, остават само два варианта - очакванията ти са твърде високи или не се презентираш добре на интервюто.

В агенциите не се работи в интерес на клиента, а в интерес на агенцията.
Голяма изненада, всичко в живота е така.
Дори лекарите работят в интерес на клиничната пътека, а не на пациента.

# 449
  • Melmak
Е, не съм толкова наивна, но просто видях как се краде буквално от клиент. Не просто, че не се прави изцяло кампания в негов интерес, а си се краде. Просто се прибира една сума и нищо.
Да, за лекарите е видно, за съжаление го виждам и лично. Sad

Общи условия

Активация на акаунт