Художествена гимнастика - фенове на грацията и изтънчеността

• 6 195
  • 180
  •   1
Отговори
# 45
А пък аз Ева Б. нещо не успявам да я харесам. Липсва ми лекота в упражненията и.
Но има различни типове гимнастички и това прави спорта интересен.
Бубето никога не беше моя тип гимнастика и стана олимпийко сребро 💖💖💖
От друга страна обожавам гимнастиката на Стилияна и все малко нещо не и достига.

# 46
  • София
Аз пък не харесвам Стилиана. Признавам, че е изключително талантлива, но не мога и не мога да я харесам.
А сегашните ѝ напъни за оригиналност, копирайки Боряна, много ме дразнят.

Ева харесвам много. Искам да я виждам по-често.

Варфоломеев не искам да я гледам, отвратителна е. Онофрийчук е една идея по-добре, но пак е сред неприятните.

# 47
Интересното е, че географията на спорта стана много обширна. И САЩ се намесват вече в битката за медали. Усещам, че на родна земя 2028- ма ще искат да покажат какво могат 😁

# 48
Не бих сравнявала Варфоломеев и Таисия. Втората определено е по-приятна за гледане. Даша има артистичността на дърводелски метър. Таисия е поредното откритие на Дерюгини. Елегантна, артистична и много стабилна.
За три дни допусна само една сериозна грешка.
Изводите ми от СК в София са:
1. Стили тепърва ще навлиза във форма, харесват ми всичките ѝ нови съчетания, най-вече бухалките.
2. Според мен Ева няма характер на голям състезател, съжалявам да го кажа, много дълго време се опитвам да я харесам. Предпочитам да дадат шанс на по-младите момичета.
3. София Рафаели е в доста слаба форма или ѝ се отразиха зле скандалите около италианската федерация, но е бледа сянка на Софи, която познаваме.
4. Ансамбълът в този си състав има голямо бъдеще, вярвам в това. Прекрасни момичета.
5. Американките са напреднали много. Нищо чудно да стигнат и до медал в ЛА.

# 49
Според мен Ева някак се демотивира от стоенето в сянката на Боряна, Стили и Елвира. Имаше период 2023г, когато Боряна беше напът да се откаже и Ева беше в страхотна форма. После пак остана третата в отбора, а миналата година и 4та след Елвира и почти не игра. Сега изведнъж се оказахме без Боряна и Елвира и се очаква от Ева да е силната втора звезда в отбора. Май само за тази година обаче, че Раева чака девойките. Нормално при Ева да не вървят нещата.
На Стили и е трудно да носи всички очаквания за златото, но пък има чудесни съчетания, особено бухалките.
София тепърва ще навлиза във форма. Таисия е страхотно уверена и непоколебима на килима, но няма елегантността и емоцията на други зрели гимнастички, като Алина и Салос, София, Тахмина. Просто е от типа на бързите, технични гимнастички като тези на Израел или нашата Стили.
Дария Варфоломеев си е в своя лига, където не е нито елегантна, нито бърза, технична, артистична. За мен е просто скучна, но прецизна. Емоция и заряд у нея не откривам. Предстои да видим развитието и тази година.

# 50
  • sofia
Ева мисля че имаше и контузия миналата година и беше в застой, много е красива, но и малко е наляла.

# 51
Ева от години има много проблеми в изпълнение на трудностите с тяло и сега това ще я дърпа много назад. Или ще работи много, ама много или резултатите, които заслужава ще останат мираж за жалост.
Надявам се да е здрава и да работи. Много ми харесва Дара Стоянова, но има какво да пипат в трудност, има тепърва да се налага. Същото за Никол. Девойките са силни, но виждаме, че това за жени нищо не гарантира. Никол и Ева също бяха топ девойки.
В Ева ми е надеждата да намери мотивация и да се стегне, за да застане рамо до рамо със Стили.

# 52
Бих искала да задам един доста откачен въпрос Simple Smile

Знаете ли случайно какво правят с триката националния ни отбор?
Предвид че имат десетина трика на година, какво правят с тях после?

Последна редакция: вт, 08 апр 2025, 10:40 от Eli..........

# 53
Други гимнастички играят с тях. По държавните първенства много пъти се виждат момичета от клубовете да играят със стари трика на ансамбъла или индивидуалките.

# 54
Да, е аз така съм чувала, че ге дават на отборите да играят с тях. Цените на триката не са никак ниски и предполагам по този начин подпомагат клубовете,.а и носят мотивация на подраствящите). Отделно, Боряна беше дарила нейното от Олимпиадата в Париж на НСА - имат Зала на славата.
За други спортисти зная, че са ги дарявали на музея ва МОК в Лозана.

# 55
А ето и следващите състезания от календара на Световната купа. Точно по Великден ще има 😊.

18/04/2025 - 20/04/2025
FIG World Cup 2025
BAKU (AZE)
RGI, RGG

25/04/2025 - 27/04/2025
FIG World Cup 2025
TASHKENT (UZB)
RGI, RGG

18/07/2025 - 20/07/2025
FIG World Cup 2025
MILAN (ITA)
RGI, RGG

# 56
Из страницата на БФХГ. Издирвам къде биха предавали на живо. Ако намеря, ще споделя. 😊

🐣🤸‍♀️Великден със Световната купа по художествена гимнастика в Баку

Посрещаме Великден със Световната купа по художествена гимнастика в Баку (Азербайджан). Втората световна купа за сезона се очертава, като една от най-интересните, противопоставяйки най-големите претенденти за отличията в индивидуалната и ансамбловата надпревара.

69 гимнастички от 40 страни са заявени в индивидуалната надпревара. България ще бъде представена от настоящата абсолютна европейска шампионка Стилияна Николова и младата надежда Дара Стоянова.

Конкуренция на нашите момичета ще бъдат олимпийската шампионка от Париж 2024, Даря Варфоломеев, бронзовата медалистка от Игрите във Франция, София Рафаели и суперзвездата на Украйна, която вече постигна първа победа на Световната купа в София, Таисия Онофрийчук.

Сред участниците в индивидуалната надпревара са и бронзовата олимпийска медалистка от Токио 2020 Алина Харнаско под неутрален флаг, заедно с олимпийците от Париж 2024 - Маргарита Колосов (Германия), Вера Туголукова (Кипър) и Зилу Уанг (Китай).

Силна заявка, за да оставят своя отпечатък в азербайджанската столица са и дебютанките при жените Алона Тал Франко и Меитал Сумкин от Израел, медалисти от Европейското първенство миналата година за девойки, Рин Кийс (САЩ) - бронзова медалистка на лента от СК София 2025, дебютанката при жените Оливия Маслов (Полша) - европейска бронзова медалистка на обръч за 2024 г., за девойки. Към тях в битка за отличията ще се включи и 15-годишната Амалия Лика от Румъния. Домакините ще бъдат представени от Говхар Ибрахимова - европейска и световна медалистка за девойки и 16-годишната Захра Джафарова.

България ще бъде представена и от ансамбъл-жени в състав: София Иванова, Рейчъл Стоянов, Алина Коломиец, Сузан Пуладиан, Даная Атанасова и Виктория Георгиева. Конкуренция на възпитаничките на Весела Димитрова и Ясена Стойнева, ще бъдат 13 ансамбъла, сред които шампионският ансамбъл от Париж 2024, на Китай, медалистите от Игрите миналото лято - Израел и Италия. В борбата за отличия ще се включат още ансамблите на Япония, САЩ, Украйна, Турция и др. Големият отсъстващ ще бъде ансамбълът на Азербайджан.

Това "звездно" присъствие ни гарантира едно - интересна битка за разпределението на медалите.

# 57
Интересно, че ансамбълът няма да участва на "домашната" си купа.

Не знам колко ще мога да гледам по празниците, но ще се опитам.

Успех на нашите момичета!

# 58
Колосов и Уанг няма да участват в Баку. Виктория Щайнфелд ще замести Колосов.
Предполагам, че ансамбълът на Азербайджан не е готов все още за големи състезания или имат контузено момиче.

# 59
  • sofia
Жалко, обожавам Зилу Уанг.

Общи условия

Активация на акаунт