Пролетта ще дойде с цветове и с вест за чакано дете. ~бебеправене 618~

• 30 677
  • 817
  •   1
Отговори
# 165
Включвам се и аз по темата за миомата. При мен не оказа никакво негативно влияние върху бременността, нито върху забременяването (преди години). По време на бременността нарасна доста (докъм 9 см), родих с планирано секцио малко преди термин, но всичко останало беше наред.
След раждането миомата ми се сви до 1 см и не ми създава никакви проблеми. Дори не я мисля сега, като правя отново опити. Това е моят личен опит с миомите.

# 166
Аз преди съм разказвала, но да кажа и сега, че при мен прегледът при д-р Калчев протече по много сходен на много от вас начин. Преглед, хистеро, микробиом, обаждане по телефона от една жена казваща че всичко е наред и доктора няма какво повече да направи за нас, да продължаваме инвитро. Тогава бях много разочарована, но към днешна дата оценявам, че поне не ми е губил времето и не ме е баламосвал с още процедури, прегледи и излишни неща, защото в някои случаи инвитрото просто е нужно и може да разкрие много повече неща. Но за тези които имат предстоящ преглед при д-р Калчев не се настройвайте негативно, просто приемете, че той не е Бог и не може да помогне на всички. Очакванията към него са много високи към днешна дата и затова е по-лесно човек да се разочарова от него. Но и очакванията са високи, защото е помогнал на много жени, не се знае дали няма да е вашият лекар.

Anigo, благодаря, че попита, добре съм засега.

Скрит текст:
Боря се с моите си демони. Така се надявах всичко да се промени след двете чертички, но и най-малките тревоги ми клатят здраво психиката. Явно възприятията ми за това което ми се случва и страховете са си вътрешнообусловени и докато те не се променят не мога да очаквам, че ще се отпусна и насладя пълноценно на каквото и да ми се случи. Искрено се радвам на момичетата тук които полагат усилия въпреки външните фактори да работят върху психиката и настройката си към живота. Често промяната е ключа към успеха и по отношение на психиката, и по отношение на лекари, прегледи, болници. Ако нещо не се получава както си го представяте, не спирайте да търсите причини, да полагате усилия, да сменяте лекари, болници и каквото е нужно.

# 167
Днес ми е първият ден на МЦ. При редовен прием на инозитол забелязах, че най-често имах цикъл в 25-26 дни. Но въпреки това с високи стойности на щитовидната жлеза нямах кървене до почти 50 дни. Сега, с приемането на еутирокс МЦ стана пак 25. Май вече знам колко време продължава НОРМАЛНИЯТ ми цикъл. Почнах да се чувствам като здрава жена.

# 168
  • Замък сред облаците
Ниски стойности на ЩЖ имаш предвид, не високи. Еутирокс се приема при ниски стойности на щитовидните хормони. Ако ТСХ визираш че е бил висок, той е хормон на хипофизата. ФТ4 е хормон на щитовидната. ФТ3 се конвертира от черния дроб.

Последна редакция: ср, 19 мар 2025, 16:08 от АА

# 169
  • На изток от Ада
Аз ми прицапва, а  МЦ чакам в петък

Последна редакция: ср, 19 мар 2025, 16:52 от nasito8988

# 170
Ниски стойности на ЩЖ имаш предвид, не високи. Еутирокс се приема при ниски стойности на щитовидните хормони. Ако ТСХ визираш че е бил висок, той е хормон на хипофизата. ФТ4 е хормон на щитовидната. ФТ3 се конвертира от черния дроб.

Оф да, низки са, права си. Губя си мисълта като го превеждам от руски на български и после в главата ми става пълна каша

# 171
На мен пък трябваше вече да ми е дошло, а не идва. Днес е 30 ден, а последните месеци идваше на 26-27. Правих преди малко тест на шуър - отрицателен е. Утре сутринта ще направя пак и евентуално ще отида и на кръвен... А нямах уж никакви надежди този месец и даже не проследих овулацията...

# 172
  • На изток от Ада
Есен успех

# 173
Unserwahnsin, благородно ти завиждам за нормализирането и скъсяването на цикъла ти.

И аз подкарах от вчера пак миоинозитола, но не тая надежди, че ще ми скъси цикъла. Много тежко ми понасят на психиката дните на чакането на цикъл, след като съм видяла вече отрицателен тест. Понеже съм с много дълга лутеална фаза, след като вече знам, че не съм бременна, чакам още седмица, докато ми дойде цикъла. Тези дни ги изкарвам в пълна безтегловност, в страдане, че не се е получило, абе в абсолютно минорно пораженческо настроение. Като ми дойде поне затварям страницата и започвам да гледам към новия месец, но ми се щеше тази една седмица чакане да ми се спестява.
А сега имам допълнителни опасения, че заради стимулацията с кломифен ще ми закъснее още повече, та съм се настроила за 3-седмична лутеална фаза.
Но къде съм тръгнала да се оплаквам аз, като знам по колко чака 2402.

Edit: Фей Green Heart , много се радвам за теб!

# 174
Тирамису, пожелавам и на теб да се нормализира цикъла. Абсолютно разбирам те, почти всеки месец и аз преживявах същите емоции 💔

# 175
И аз се разписвам с МЦ от днес. Като по чудо дойде навреме. С овулация на 18ти ден от цикъла 29 дни не знам... Въпреки, че този месец имах доста надежди, разписахме се в точните дни, но уви. Гледаме напред, по чудо не се сдухах като миналия месец.

# 176
  • На изток от Ада
Аз пък обмислям да направим почивка от опитите. Това го мисля само . Може би трябва да говорим сериозно с Мм.
Те и без това не са сериозни опити Ами чат пат. Не знам, много ми беше тъпо че нема опити... Те да насила та...
Ще чета и ще пиша
! Утре ще го пиша ден 1 явно почна кървене

Последна редакция: ср, 19 мар 2025, 21:27 от nasito8988

# 177
Есен, кога ще е време за тест?
И аз завиждам благородно на момичетата с редовен цикъл. Аз имах точен като часовник цикъл, но след 5г противозачатъчни сега идва когато си поиска. Един път е 36 дни, друг път е 28...

# 178
Здравейте! Минах и аз днес през АГ. Матката е спокойна, всичко след миналия А и изминалия МЦ е наред. Взе цитонамазка и секрет за изследвания, както и някакво изследване с някаква киселина (тук може много да се смеете ама не му запомних името 🙄🤦‍♀️🤷‍♀️). Било хубаво да се прави поне веднъж на 2 години... Помня, че преди време ми беше правил същото.... Там каза всичко е 6.
Ще имам резултатите от изследванията другата седмица, като ми се обади да ми ги съобщи ще ми каже и какво да си напускам в София като изследвания.. Та, това е от мен ... ММ замина на курс (този път ще е повече време в чужбина) ще се прибере в началото на м.май и имаме зелена светлина да действаме тогава.... а до тогава .... ще почивам и ще ви чета активно... стискайте палци всичко при мен да е наред .... 🙏

# 179
Forest flower, вече е време за тест. Направих този следобед, но беше отрицателен. Ще направя и утре сутрин с първата сутрешна за по-сигурно. Да видим...
Наси, ако така го чувстваш и имаш нужда от почивка ❤️ Аз всъщност за първи месец от много насам не мислех за овулация, дни от месеца, тестове... до вчера. И това всъщност ми подейства добре, въпреки цялото безпокойство за бъдещето...
BeLive, нека всичко оттук нататък се нареди при вас, много силно стискам палци! ☺️

Общи условия

Активация на акаунт