Стани богат - тема 27

• 20 966
  • 745
  •   1
Отговори
# 675
Балкан 1 е, но се чудя как съм пропуснала новината...

# 676
Балкан 1 е, но се чудя как съм пропуснала новината...

Сигурно е някаква джвъчка, с някакво нишово предназначение, каквито се изстрелват с десетки в "групажен" полет.

# 677
Този телефонен жокер не го разбрах - прекъсна четенето й и започна да разказва някаква история??
Тортата е свързана с балерина, не с принцеса.

# 678
  • София
Незнаещата дама от вчера:
Естествено, че сбърка. Много зле като цяло.
Много са и 2000 лв.
7000 лв. отидоха зян за последните двама участници. 😀

Да видим останалите днес...

Господинът:
Мълния естествено ; Шрек, много лесен въпрос ; Испания и зехтин, една ужасно добра комбинация. Защо жокер бе? Тюх ; браво за Даниил Хармс, той е ; не знам за лахара. Жалко, изгоря.
Добри 3000 лв.

Госпожата:
Далака разбира се ; Франклин Рузвелт разбира се ; Балкан-1 е тук според мен, но не съм 100% сигурен. Никаква идея нямам за тортата Павлова. Австралия и Нова Зеландия е доста абсурден отговор.

От 10 дена насам, много пари започнаха да раздават. Явно са пазили най-доброто за края на сезона. Лоша стратегия, ако е така, защото загубиха не малка част от аудиторията.

Ники след днес, 74 от 76

# 679
Въпросът за зехтина не беше лесен...

# 680
  • Пловдив
Въпросът за зехтина не беше лесен...
Ама ич. Wink

Въпроса за Балкан-1 аз явно съм го проспала.

# 681
Не е ли алфа поколението?

Супер странни въпроси му се падат на този участник.

# 682
Не е ли алфа поколението?

Супер странни въпроси му се падат на този участник.

О, да, егати въпросите, които му се паднаха на този. И моето дете е родено в този период, а никаква идея си нямах от отговора.

За Калевала го знаех, но май беше за доста ниска сума също.

# 683
Аз не го знаех Калевала, но ми звучеше ми като да е финландско или исландско.

# 684
Изтървах предаването, защото мислех, че няма днес...

П.п. Кристален череп - много лесно. А може и по метода на изключването, защото граалът и кивотът не са открити, за храма на обречените е ясно.

Как се излагат!

Последна редакция: чт, 01 май 2025, 18:52 от pppqqq

# 685
Ох, тази е много зле. Кристален череп.

# 686
За хлорофила ѝ го зададоха заради хобито с тортите, като нещо, което би трябвало да знае, защото е популярен и безвреден оцветител.

# 687
Пф, посочи Светия кивот!

# 688
  • Пловдив
Аз не го знаех Калевала, но ми звучеше ми като да е финландско или исландско.
Аз го знаех. Имах като дете една книга на руски, "Слово о словах", в нея на едно място авторът сравняваше "Калевала" и "Хаяуата" ("Гайавата" в книгата), финландски и индиански (не помня на кои точно индианци) епос, в руски превод, разбира се, като тезата беше, че звучат подобно, не можеш да познаеш кой откъс откъде е. После съм го срещала и другаде, но оттам го знам.

Изобщо днес повечето въпроси ми бяха като че ли лесни. Но за кристалната топка не знаех.

Жената покрай наострянето срещу всички "Е-та" като вредни изкуствени добавки е останала с впечатление, че те са само консерванти, а не е така. Включително солта си има Е-номер.

Послепис 1. Моя грешка, точно готварската сол не откривам да има.

Послепис 2. Хаяуата е герой на ирокезите, а автор на въпросната поема е Хенри Лонгфелоу.

Последна редакция: чт, 01 май 2025, 21:22 от Магдена

# 689
Хаяуата май беше папунякът на Джералд Даръл в детството му.

Общи условия

Активация на акаунт