Нашите цветя - тема 27

• 23 749
  • 771
  •   1
Отговори
# 690
Внимателно почистване с памучен с обикновен спирт върши работа.Само това съм ползвала за памуклийки.

# 691
Момичета, предполагам повечето от вас сте пробвали известната смес: кубче мая с 2 лъжици захар в 10 литра вода. Миналата година разбрах за нея и слагах по средата на лятото. Искам да попитам може ли сега да сложа такава смес, мушкатото още не е отворило, имам и хасчета в саксия, или да изчакам да мине първи цъфтеж и тогава?
Какви са вашите впечатления от тази смес?

# 692
  • Mostly in my mind
Внимателно почистване с памучен с обикновен спирт върши работа.Само това съм ползвала за памуклийки.
дори и да са се разпространили по цялото цвете? пак ли помага?

# 693
Започвам да ги поливам с мая още рано пролетта , когато започнат да избиват листенца . Поливам на 2 седмици веднъж .  Тая година ги изтървах - изкарах ги рано и сланата ги попари . Е сега някои избиват , но други загинаха . Ма пък използвах случая да започна да сея мушката в единични саксии вместо сандъчета . Поливам ги също с тор за цъфтящи на Лактофол . Някой да препоръчва друга хубаво течна тор ? С какво торите хортензиите ?

# 694
  • In transit
Пробвай, и аз със спирт ги пръскам за памуклийки. Помага в повечето сличаи. Ако искаш химия, в една агроаптека ми казаха смес от сиванто и деказ. То е, ако със спирта не помогне. Но е хубаво да ги пръскаш поне няколко пъти със спирт, за да има ефект.

# 695
  • София
За хортензия съм купила специална за такива тор на substral, за нещастната роза също... Дали са хубави не знам, ще се радвам ако някой е ползвал и сподели, също ставал и за листно наторяване, четох, че хортензията се радва и на утайка от кафе, а също, че ако искаш да подкислиш малко можело и направо малко кафе да й сипваш чат-пат, не знам до колко би й харесало всъщност....
Между другото от както я полях с малко тор и я преместих на малко по-слънчево място леко живнаама тя моята бебе, пък й за капак малко я наби и градушката.

Всъщност като почти ежедневно вали има ли смисъл в момента да се тори или вс се отмива?

Аз и друго щях да питам - за разни черни мушички и подобни пръскам зеленчука с чесън... Това как би се отразило на цветя?

# 696
  • Mostly in my mind
Пробвай, и аз със спирт ги пръскам за памуклийки. Помага в повечето сличаи. Ако искаш химия, в една агроаптека ми казаха смес от сиванто и деказ. То е, ако със спирта не помогне. Но е хубаво да ги пръскаш поне няколко пъти със спирт, за да има ефект.
Мики, чист спирт ли или разреден с вода? Колко процента да е спиртът? И през колко време се пръскат?
Аз взех Моспилан от агроаптеката. Четох, че през 4,5 дни се пръскат.
Лошото е,че те снасят и заразяват и почвата.  Надеждата ми е,че поне тази година ги хванах навреме. Надявам се...

# 697
Аз не съм пръскала,само съм обтривала със 70% спирт.Моспилана по принцип е за листни въшки,но опитай след като си го взела.

# 698
  • София
Късно ли е за присаждане на Гардения ?

# 699
От мен от този уикенд:
Весел топ карамфил (или брадат карамфил) - много интересно се е нашарил с два вида цветчета в една китка.

Ранункулусите, насадени през есента. Три от пет, другите ги няма. Тазгодишните  грудчици в момента покълват в едно сандъче, като се покажат ще ги преместя в градината.

Кученцата, които садих миналата година и за радост успяха да оцелеят отвън през зимата.

Кандилки, кандилки. Не знаех, че имам и сини.

Перуниките са цяла джунгла.

И малко мутанти от виолите. Чудя се, след като са склонни да мутират, какво ли ще излезе от събрани семена... Ще видим.
Скрит текст:
Шарена сред бяло-сините:

Розова сред бяло-сините:

Лилави сред сините - много ми харесва тои цвят:

# 700
  • Пловдив
Памуклийка и аз съм морила със спирт, като съм отделяла настрана от другите растения.

Отпред верандата ми е шарена сянка, сложила съм саксийки

На едната страна е сянка, през по-голямата част на деня. Има ли нещо, което би било подходящо за там като растения?

# 701
Памуклийка и аз съм морила със спирт, като съм отделяла настрана от другите растения.

Отпред верандата ми е шарена сянка, сложила съм саксийки

На едната страна е сянка, през по-голямата част на деня. Има ли нещо, което би било подходящо за там като растения?

Висящи дипладении или обички биха седяли прекрасно .

# 702
  • София

Циганчета

# 703
  • Карлово
Всъщност като почти ежедневно вали има ли смисъл в момента да се тори или вс се отмива?

Аз и друго щях да питам - за разни черни мушички и подобни пръскам зеленчука с чесън... Това как би се отразило на цветя?
Aз се радвам като вали и торът се разтваря в почвата.

Чесън съм слагала в едни разтвори срещу въшки по цветята.

# 704
  • In transit
Лолита, пръскала съм със 75 и 90% спирт. Слагам в малка пръскалка и пръскам директно върху местата, където са най-заразени. Обтриването съм го правила с мокри кърпи, от тези домакинските, които пак пръскам със спирт, на места където ми се вижда по-удачно. После пак ги пръскам и директно със спирта, превантивно. Grinning Първия път си мислех, че ще уморя растението с този спирт, но нищо му няма, поне успях да се оттърва от тая напаст.
Моспилан е за листни въшки, за друго не мисля, че става, но не пречи да комбинираш двата метода.

Общи условия

Активация на акаунт