Нашите цветя - тема 27

• 23 814
  • 771
  •   1
Отговори
# 570
Нещо изкуствено би виряло без проблем. Проблем е сумракът.

# 571
Има ли такова цвете, което би виряло в баня? Няма да има излишна влага: лятото прозорчето е отворено, зимата работи вътре конвектор и влагоабсорбатор.
Вътре е сумрак, прозорчетата са около 50х50. Иска ми се нещо което става средно голямо, непретенциозно, зелено, без цветове.
Малко по-горе има снимка на Рипсалис - имах го в банята.

# 572
  • Бургас
Няколко красотички от мен!

Като знам как въшлясват и започват да лепнат петуниите, нямам обяснение как ги гледат до такива изящни красиви водопади!

# 573
Последно боднах тези.

И едно калибрахое, но не съм го снимала.

# 574
  • София
Пипи, тези розови петунии сигурно и миришат. Имах от този сорт( "Звездно небе") но сини. Страхотни са,но каскади като на сурфиния няма. От моите опити с петуниите тези бяха най- издържливи и най- малко ги нападаха гадините и въпреки това ги пръсках профилактично.
Исках да ти предложа на това изложение да пробваш циганчета. Не знам колко много и до колко часа пече при теб,но трябва да издържат щом не пече след обяд. А и обичат влага.

# 575
  • Бургас
Пипи,какво е първото цветенце?  Много е хубаво, но се чудя какво е?
Май не съм го срещала!

# 576
karzz, левизия е това. Влюбих се от пръв поглед в него. Сукулент е и това ме привлече още повече, защото ми омръзна да се чудя като излезем през лятото 3 седмици в отпуск кой да ги полива.
Натуся, много исках сурфинии, но имаха само бели. Всъщност, моите са 3 вида, та ще видя как ще изглеждат когато/ако  пораснат.
Ароматни са и трите вида.

# 577
  • София
Хич не съм сигурна, по 3седмици ще изкара без поливане🙄
Моите така и не им се оправиха листата, но си цъфтят на пустинния ми хълм, та в общи линии съм доволна от тях

Новите ми приятелчета

И още малко бодилчета

Последна редакция: нд, 04 май 2025, 08:08 от Angel_Dust

# 578
Здравейте, моля за съвет - аз съм боса в отглеждането на цветя, а си взехме апартамент на партер с градина.
П образна 5 на 7 на 5. Иска ми се да отида в някоя оранжерия където да ми помогнат с оформянето на градината тоест какви цветя къде да има за да е цветна през цялата година. И да си закупя цветята от тях.
Имате ли представа къде мога да отида - апартамента е в София, но нямам проблем с кола да отида дори до Перник ако се наложи за да избера и купя цветята.
Също, ако знаете сайтове с готови схеми на засяване ще е в голяма помощ.

Последна редакция: нд, 04 май 2025, 15:23 от sisill

# 579
  • София
sisill, няма как да ти е цветна градината през цялата година(зимата не цъфтят цветя).На теб ти трябва по скоро озеленител и тогава да си купуваш цветя,трябва да вземат в предвид някой неща(изложение,възможност за поливане и др).Ако градинката нова най-добре като начало да се изгради поливна система ,да си улесниш грижите за цветята.Сигурно има и други неща които имат значение,но за тези се сетих.

# 580
sisill, няма как да ти е цветна градината през цялата година(зимата не цъфтят цветя).На теб ти трябва по скоро озеленител и тогава да си купуваш цветя,трябва да вземат в предвид някой неща(изложение,възможност за поливане и др).Ако градинката нова най-добре като начало да се изгради поливна система ,да си улесниш грижите за цветята.Сигурно има и други неща които имат значение,но за тези се сетих.
Поливна система има. Хората които работят в оранжерии не са ли точно озеленители те би трябвало да разбират от цветя. Кое кога цъфти и кое с кое да се съчетае, за да е възможно най-дълго цветна градината. Сайтове с готови схеми също биха ми били полезни. Разбира се, че като отида в ораженрията ще им кажа какво е изложението от кога до кога е слънце и кога е сянка.

# 581
Помисли какво харесваш, колко и какви грижи можеш и искаш да полагаш. Градината иска проект и време .между другото озеленяването е задължителна част от проекта на сградата. Бих настояла фирмата, от която сте купили да ви предостави проекта или да ви свърже с ландшафтния архитект по проекта.

# 582
И аз отдавна имам мерак да си взема левизии 5 6 цвята . На какво място виреят , какво обичат ?
Другия ми въпрос . От размяна имам няколко листенца предполагам от Хоя мога ли да ги накарам да пуснат коренчета и как ?
Отдавна искам да се похваля и все забравям да снимам .

Чудя се цветята на последните 2 снимки какви са . Сяла съм ги миналата година . Някакъв микс беше обаче програмата за разпознаване нещо не ми работи .

Не мога да не покажа и ягодите ми в гуми , реда спанак в дясно , многогодишния лук , който е полудял и малко цветенца .

Последна редакция: пн, 05 май 2025, 08:55 от ֍₰꙳꙳ Alisa ꙳꙳₰֍

# 583
  • София
Ами при вс приказки на жената в разсадника как били за изпепеляващо слънце... Мисля, че не са. Всъщност по всички статии пише, че не обичат пряко слънце и най-добре са на шарена сянка. Иначе по-песячливо, среднобогата, леко камениста и леко кисела почва добре дренирана...
Моите за момента са половин ден на слънце и вероятно и за това листата им са в такъв вид... Поливам по малко ежедневно, не спорат да цъфтят от 8март до сега, значи им е средно хубаво все пак.... Над тяхх има някакво трънливо дръвче, което трябва да се разслисти и да им хвърля сянка за големите жеги... Ще ги видя тогава как ще са.

За цвететата първото прилича на скална сапонария, втотото...

Последна редакция: пн, 05 май 2025, 09:39 от Angel_Dust

# 584
Ами при вс приказки на жената в разсадника как били за изпепеляващо слънце... Мисля, че не са. Всъщност по всички статии пише, че не обичат пряко слънце и най-добре са на шарена сянка. Иначе по-песячливо, среднобогата, леко камениста и леко кисела почва добре дренирана...
Моите за момента са половин ден на слънце и вероятно и за това листата им са в такъв вид... Поливам по малко ежедневно, не спорат да цъфтят от 8март до сега, значи им е средно хубаво все пак.... Над тяхх има някакво трънливо дръвче, което трябва да се разслисти и да им хвърля сянка за големите жеги... Ще ги видя тогава как ще са.

За цъфналите цветенца ли? Едното със сигурност е карамфилче, другото на някаква газания прилича.

Не Ейнджъл тия ги знам от колажа 2 те снимки на горе .
Нямам такова място за левизиите ама ги искам . Дали зимуват вън ? Ще се пробвам и с тях .
Дайте идея как мога да засенча 2 хортензии за сянка , които в момента са половин ден слънце след обяд сянка , но явно им трябва повече сянка .. Много ги харесах . Малко са хамави заради сланите дано да успеят да се оправят . Едната е Нико блу , другата е розова принцеса Даяна . Ако ли не пак ще купувам .

Общи условия

Активация на акаунт