Нашите цветя - тема 27

• 23 799
  • 771
  •   1
Отговори
# 600
  • Пловдив

Взех фуксия за верандата, мога ли сега да я пресадя в по-дълбока стояща саксия?

Последна редакция: пн, 05 май 2025, 22:06 от Десиссслава

# 601
  • София
Здравейне,цветни момичета. За първа година си закупих от Лидл два различни цвята дипладения с надеждата да се катери нависоко и да стане красива. Някоя от вас има ли опит с това красиво цвете и ще съм благодарна на съвети за правилното й отглеждане . Благодаря.

Последна редакция: пн, 05 май 2025, 19:51 от leni_rad

# 602
  • София
Мерси Флоксче💕❤️
Не само е лилиум, а и разбрах какво прави там, миналата пролет бях взела един микс луковици, за садене април месец, гладиолите, далията и калата поникнаха, а съвсем забравих че там имаше и лилиум... И като нищо ако изобщо се е показал тогава съм го окосила, но сега ще си го пазя🤗🤗🤗 предполагам даже добре се развива, щом на пакета пишеше април май да се садят... Сега остава да поникне изненадващо и кораловия ми божур🤣🤣🤣🤣 (няма, разбира се по спомен той и бегониите изгниха)

Последна редакция: пн, 05 май 2025, 19:06 от Angel_Dust

# 603
  • София
Хората които работят в оранжерии не са ли точно озеленители те би трябвало да разбират от цветя.
Те разбират от цветя,но личното ми мнение,че ви трябва ландшафтен дизайнер,а не просто продавач на цветя.Те и в цветарските магази знаят кое цвете обич слънце ,а кое не ,но не са дизайнери.

Мики,  и каскадните  и сурфиниите имат каскаден ефект, но при сурфиите той много повече изразен.Като казват хората има "водопади"

Взех фуксия за верандата, мога ли сега да я пресъдя в по-дълбока стояща саксия?
Можеш,но много внимателно.Много е крехка фуксията.След пресаждането някои цветове могат да опадат.

# 604
  • Стара Загора
Невените са за разсаждане, много са нагъсто и вече си пречат.

Непознато наистина е лилиум, но доста слабичък. Ако не цъфне, дай му шанс и догодина.
Благодаря, Phloxx Two Hearts Мисля да го направя утре.

# 605
За градинка пред партерен апартамент чак ландшафтен дизайнер... при толкова свободна информация в мрежата?🤔 Не говорим за къща с 1 декар двор все пак 🤗

# 606
  • In transit
Здравейне,цветни момичета. За първа година си закупих от Лидл два различни цвята дипладения с надеждата да се катери нависоко и да стане красива. Някоя от вас има ли опит с това красиво цвете и ще съм благодарна на съвети за правилното й отглеждане . Благодаря.
Ще се катери, няма проблем. Ето снимка на моите от преди няколко години, точно купувани от Лидл.

Не можах да намеря най-подходящата където се вижда, но бяхме в ремонт тогава. Идеята беше да влече по дървената ограда и да е естествена преграда към съседите.
Отглеждането ѝ не е сложно, често поливане, наторяване на две седмици и не спира да цъфти. Моята обаче беше завъдила памуковка, та се наложи да ги пръскам и чистя.

Натуся, благодаря.

# 607
  • София
Ще се катери, няма проблем. Ето снимка на моите от преди няколко години, точно купувани от Лидл.

Не можах да намеря най-подходящата където се вижда, но бяхме в ремонт тогава. Идеята беше да влече по дървената ограда и да е естествена преграда към съседите.
Отглеждането ѝ не е сложно, често поливане, наторяване на две седмици и не спира да цъфти. Моята обаче беше завъдила памуковка, та се наложи да ги пръскам и чистя.

Натуся, благодаря.
Благодаря, точно такава дървена ограда си купих и аз ,пак от Лидл.

# 608
Аз също имам дипладении,  но съм ги пуснала да са висящи.

# 609
  • Карлово
Честит празник!

# 610
ДамаТрефа, страхотни кандилки! От семена ли са захванати? И аз ще обогатявам моите саморасли - има лилави и лилаво-бели, розови и розово-бели и виненочервени и виненочервено-бели. Ако би могла да ми събереш семена от твоите, ще ги насея с голяма радост! Купих си миналата година семена микс и ги насях, но още не са цъфтели и не зная какви ще бъдат.

Със следващите три снимки закривам сезона на лалетата - той започна на на 15-ти март и ще завърши напълно около 10-ти май.

А тези сладоледи - много бавно се нагласяват, вероятно трябваше да ги наторя когато ги садих през есента.

Този шибой сях миналата година и цъфти сега. Догодина възнамерявам да имам много повече. Изключително ароматен!

Тези теменужки са във вихъра си, ще събирам семена.

Купих си от Кауфланд тези два семпервивума и още им търся място, временно съм им направила една могилка от смес на торф, пясък, почва и перлит, но там е постоянно слънце, а те хем били много светлолюбиви, хем пък не било добре да ги пече обедното слънце... май ще ги преместя върху един зид с малко почва, на по-сенчесто място...

# 611
  • Карлово
Ще имаш семена и няма да миксирам.. Аз имам стари, но по-добре като вържат тазгодишните.

Добре са ти сладоледените лалета. Моите са провал. Едно цъфна и веднага изсъхнаха вътрешните му листа. Още две имам само напъпили, дано те са както трябва.

Сините виоли от семена ли са? Много обичам сини, но досега само, ако си купя цъфнали имам такива.

# 612
Как поддържате кандилките да са с толкова гъсти цветове , моите имат по 2 3 пръчки на горе и толкова . А вашите са направо кошерини . Кога мога да ги извадя и да ги пресадя , че са разхвърляни .

# 613
ДамаТрефа, да, сините виоли са от купени семена. Спазих точно инструкциите - да ги сея в средата на лятото и да ги разсаждам през есента. Бяха 4 вида светло и тъмно сини, синьо бели и оранжеви, от оранжевите не поникна нито едно. Сигурно семената им бързо губят кълняемост. Пак ще сея, ще сея и от моите, ще купя и нови и ще внимавам за срока на опаковката. Кандилките, които сях миналата година по същото време - също от купени семена, поникнаха без проблем почти масово, но сега гледам, че още са само на листа, не зная ще цъфтят ли тази година или им трябва повече време.

Алиса, според мен кандилките могат да се преместват по всяко време, аз поне с моите така правя, защото са саморасли и постоянно попадам на коренчета, когато си обработвам зеленчуковата част - тогава ги премествам на желано място - пролет, лято, есен - няма значение. Ще започна да им обръщам по-голямо внимание и да ги размествам по цветове, защото, самонасявайки се, цветово са на участъци - на едно място лилави, на друго розови, на трето - червени.

# 614
  • Карлово
Как поддържате кандилките да са с толкова гъсти цветове , моите имат по 2 3 пръчки на горе и толкова . А вашите са направо кошерини . Кога мога да ги извадя и да ги пресадя , че са разхвърляни .
Тези специално са стари растения и са по 5-6 корена.

Общи условия

Активация на акаунт