Учи, мама, да не работиш!

• 7 586
  • 242
  •   1
Отговори
# 165
Точно сега ли го казвате когато учителските заплати се вдигнаха до небесата и продължават да се увеличават?

# 166
Заплатите бяха по-зле преди години. Оправиха ги сега, но въпреки всичко не си струва като цяло, а и не е работа за всеки това. Трябва да гориш в професията, да обичаш младите хора, да имаш комуникационни умения .. и дори тогава шанса да ти писне в един момент е голям.

# 167
Много зависи от района, града и училището.

# 168
...а и не е работа за всеки това. Трябва да гориш в професията, да обичаш младите хора, да имаш комуникационни умения .. и дори тогава шанса да ти писне в един момент е голям.
Абсолютно!
Имам приятелка, учила биохимия, преквалифицира се за няколко месеца, след като фалираха фирмата, в която работехме- казва, че  чувства , че затъпява с всеки изминал ден, и се чуди как изобщо й е минало през ума да става учителка.

# 169
Точно сега ли го казвате когато учителските заплати се вдигнаха до небесата и продължават да се увеличават?

2000 лв за близо 10 часов работен ден, плюс някои уикенди, изобщо не е много. Екскурзиите изобщо не ги броя - там си няколко дни подред на работа 24/7.  Имаш 56 дни годишен отпуск, от които можеш да вземеш в най-добрия случай 20-30. Останалите ги влачиш докато изгубят давност. Не се плащат. Много яко, а? Да се чудиш защо има такава липса на хора в бранша.

# 170
20 дни годишен отпуск е напълно нормален

# 171
Little Quin, липсата в големите градове ли е?
Аз имам наблюдения над няколко малки - железни връзки трябват, за да станеш учител и най-редовно след избори или някаква друга политическа смяна, започва чистка и назначаване на нови учителки, съпруги на тоя и оня..
Не се заяждам, питам наистина.

# 172
  • Somewhere far away
Високите  заплати не оправдават изгубените нерви.

# 173
Little Quin, липсата в големите градове ли е?
Аз имам наблюдения над няколко малки - железни връзки трябват, за да станеш учител и най-редовно след избори или някаква друга политическа смяна, започва чистка и назначаване на нови учителки, съпруги на тоя и оня..
Не се заяждам, питам наистина.

Най-вече в големите, за малките имам наблюдения само в родния ми град - повечето учители са в предпенсионна възраст, едвам кретат, младите хвърлят топката на децата и не се занимават повече с тях. И по математика и природни науки постоянно търсят хора, никой не се задържа.

Случаен Минувач, 20 дни отпуск е някакъв минимум, не мога да го приема за нормален, особено ако работиш с деца и при такива условия каквито описах. Но всеки който смята че учителите са си екстра, да поработи малко като такъв и после пак ще говорим. Отстрани винаги всичко изглежда лесно. Дори балетът.

# 174
О, аз съм на мнение, че учителската професия е една от най-трудните и трябва да е наистина призвание, а не само начин за изхранване.
За съжаление все по-рядко се срещат такива учители, а все по-често - такива, които оставят децата с топката или най-вече - с телефона ...

# 175
Малко повече са свободните от учебни занятия дни (умишлено не ги наричам отпуски), например по време на Коледната ваканция си стоехме вкъщи учителите, а другите хора ходят на работа в дните между Коледа и Нова година. Лятната отпуска също е по-дълга отколкото в други професии, но не съвсем защото ако те сложат дежурен в училището стоиш там в най-големите жеги. Няма нощни смени, за щастие. Но като цяло с това се изчерпва свободното време на учителите. Най-редовно са ни викали и в събота на работа за квесторство на олимпиади, за ученически състезания, за спортни празници, за попълване на документи и каквото още ви хрумне.

# 176
Завърших финанси, но работя в областта на медиите. Значи, да разбирам че моята личност не се е ориентирала добре професионално?

А правопис някъде имаше ли, г-н /г-жо Sluchaen minОvach ?
Нещо в началното училище ?

# 177
Завърших финанси, но работя в областта на медиите. Значи, да разбирам че моята личност не се е ориентирала добре професионално?

А правопис някъде имаше ли, г-н /г-жо Sluchaen minОvach ?
Нещо в началното училище ?
Като гледам, владеенето на правописа теб не те е направило много човек.

# 178
Странно, че при всички прояви на човека точно за правописа се хващате.

# 179
Е, вярно ли учителските заплати ви се виждат високи? И 2000 лв. е преди облагане, нали?

Общи условия

Активация на акаунт