Български брандове и бутици -Тема 4

• 94 042
  • 786
  •   2
Отговори
# 765
Мммм, не съм сигурна че може да се оспорва транзакция, защото дамата реално е получила пратка от Семпре, тоест доставчика има документ

# 766
  • Sofia
Аз не разбирам практиката на някои онлайн магазини да не приемат, или правят безумно сложно връщането и замяната. Колко ще спечелят от това и колко повече ще загубят от един недоволен клиент. Отделно, че това си е за КЗП отвсякъде.

# 767
Мммм, не съм сигурна че може да се оспорва транзакция, защото дамата реално е получила пратка от Семпре, тоест доставчика има документ

Който след това е върнала, най-вероятно и тя има документ от куриера.

# 768
  • София
За съжаление, не я пазя бележката от Спиди. Не съм очаквала, че ще имам проблеми. Аз затова си предпочитам About you, fashiondays и тн. Връщането е лесно, бързо и безплатно...
Ще им пиша пак.

# 769
  • София
И да не я пазите, в Спиди вероятно ще могат да Ви дадат нова, все някъде нещо има запазено за пратката. Спомнете си на коя дата сте я върнали и отидете в офиса на Спиди.
Харесвам Sempre, но винаги съм ги купувала от физически магазин, бездруго цените в онлайн магазина са много надути, а би трябвало да са еднакви или дори по-ниски.
И аз имах наскоро разправии с Factcool относно едно връщане, но след като им изпратих напомнящ мейл, веднага ми възстановиха сумата.

# 770
  • София
Ако имаш някакъв документ за връщането, или за поръчката, или поне мейлите - попълни формата в КЗП. Ползвала съм ги, противно на очакванията бяха много ефективни, а се борех месеци наред с Емаг.

# 771
И на мен още не са ми върнали парите от Sempre. Днес или утре ще изтече 10дневния срок, който са посочили. Трудно ли става с това КЗП? Не ми се е случвало никога подобен абсурд, мислех, че е сериозна фирма....

# 772
  • тук-там
КЗП са бавни, но ефективни. Обаче не вярвам Семпре да са измамници.

# 773
  • София
Sempre ме мотаха над 20 дни за да ми върнат парите. Нито си вдигат  телефона, нито отговарят на мейл. Тегава работа.

# 774
  • Пловдив
От моя опит КЗП изобщо не са бавни. Преди години имахме проблем с дънки на Теодор. Изключително лошо качество, буквално се скъсаха , докато мъжът ми ги носеше по време на екскурзия от Италия , 7 дни след като бяха закупени.
Теодор отказаха да ми възстановят парите, като обясниха, че можело да си хареса мъжа ми нещо от магазина за същата стойност. Да, обаче нищо не му допадна, още повече, че вече имахме съмнения за качеството им и не желаеше да взема повече неща от тях.
Пуснахме сигнала онлайн, снимахме дънките, касовата бележка, описахме случая. Буквално за 6-7 се свързаха с нас и след още ден- два се срещнахме с представител на КЗП в магазина на Теодор на касата , за да се извърши връщането на дънките и възстановяване на сумата. След това им се пише и акт на тях.
Търсете си правата, КЗП си работи и то добре.

# 775
Дидка, тормози ги, пиши, звъни, пусни жалба до КЗП.

Ето затова обичам офлайн пазаруването - влизам в магазин, пипам, пробвам, гледам.
Купих си още една рокля на Данини от вискоза, сафари стил.

Лизи, къде е този магазин в който има Семпре?
Сега разгледах сайта им, харесах си рокля

# 776
  • София
Според мен голяма част от търговците затова си развяват байрака, защото много рядко хората ползват КЗП и си търсят правата, което е обяснимо. Но наистина подаването на сигнал е онлайн, много лесно и бързо става, а в моя случай изобщо не се наложи повече нищо да правя, директно след 3 дни Емаг се свързаха с мен ( след като 2 месеца ме прехвърляха от оператор на оператор и ме лъжеха, че ще върнат обаждане) и ми върнаха парите.

# 777
Фирма, която не се отнася сериозно към клиентите си, не им вдига, не отговаря на мейлите им и се прави на умряла, за да не върне пари няма да се справи както трябва и с останалото - няма да плати на шивачките, дизайнерите, конструкторите, ще вземе плат изтъкан от памук с остатъчни нива на пестициди над всички норми и т.н. и т.н.
Лошо отношение към клиентите е ясен знак, че са за малко и не им дреме.
Разчитат, че парите не са големи и хората няма да се занимават

# 778
  • София
Дидка, тормози ги, пиши, звъни, пусни жалба до КЗП.

Ето затова обичам офлайн пазаруването - влизам в магазин, пипам, пробвам, гледам.
Купих си още една рокля на Данини от вискоза, сафари стил.

Лизи, къде е този магазин в който има Семпре?
Сега разгледах сайта им, харесах си рокля

Виждала съм в квартално магазинче в ж. к. Света Троица зад търговски център Глобус, а преди 2-3 години купих тяхна рокля също от квартално магазинче до пазара Димитър Петков, на Пиротска.

# 779
Merci Lizzy 🌷
Идва ми малко встрани, но ако имам път ще се отбия специално.

Общи условия

Активация на акаунт