Теглене на ипотечен кредит – неща, които трябва да знаем! - тема 9

• 16 197
  • 287
  •   1
Отговори
# 75
Удостоверението са тежести след сделката е друго и то е с цел да послужи пред банката като доказателство за вписана ипотека. При нас се случи служебно, не съм сигурна дали нотариус или от страна на банката са задвижили, служебно си го и получиха в банката, нотариусът беше избран от тях също. Попитайте тях.

# 76
След сделката пак се вади удостоверение за тежести, банката го иска преди да преведе сумата. Мисля, че нотариуса, но не съм сигурна.

# 77
Благодаря за отговорите, точно за това удостоверение говоря, което е след изповядване на сделката. Ще ги питам днес пак, че нещо различни отговори получих.

# 78
Благодаря за отговорите, точно за това удостоверение говоря, което е след изповядване на сделката. Ще ги питам днес пак, че нещо различни отговори получих.

При нас явно банката или нотариусът сами са си извадили каквото им е трябвало. Аз (купувач) не съм се занимавала с такъв документ.

# 79

При нас явно банката или нотариусът сами са си извадили каквото им е трябвало. Аз (купувач) не съм се занимавала с такъв документ.
При нас при изповядване на сделката имаше представител на банката. Той се е оправял с нотариуса, защото не ни се налагаше да вадим никакви документи. Банката много бързо преведе парите и 2 дни след изповядването си взехме ключа от жилището.

# 80
Здравейте, предстои ни прехвърляне на имот на АКТ 14 и теглене на ипотечен кредит. Въпросът ми е дали можем да изтеглим сега средства за жилището и ремонти като ипотечен, или да се изтегли сега за жилището и другата година, когато се завърши сградата 2ри ипотечен за ремонти? Видях, че доста банки предлагат ипотечен за ремонти на доста добри лихви и ми е интересно дали може да бъде съчетано. Simple Smile

# 81
Сега може да си кандидатсвате за цялата сумата,която ви трябва и да я ползвате на траншове. Усвоявате си сумата за ремонт,като вземете разрешение за ползване.

# 82
Здравейте! Имате ли опит с анализ/документ, наречен “предварително правно становище”, който Банката да изготви срещу заплащане на конкретен имот на база на текущо налични непълен/неактуален набор документи по сделка?

Юрист, представител на продавача на имота, за който преговаряме, ни предложи тази опция (един вид, за да е сигурен, че имотът му може да се купи с кредит от въпросната банка, за да влезе в процедура по събиране на актуални документи), но след консултация в Банката от наша страна, споделиха, че нямат подобна практика и становището се изготвя на база актуални документи и след вече реализирана пазарна оценка… 🙄

# 83
По-скоро вие си отидете в банка,която сте решили да теглите кредит, да ви разгледат доходи-положение и да ви кажат дали ще отпуснат и каква сума. Питате ги с кои оценители работят и се насочвате към някой,който да изготви пазарната оценка.
Здравейте! Имате ли опит с анализ/документ, наречен “предварително правно становище”, който Банката да изготви срещу заплащане на конкретен имот на база на текущо налични непълен/неактуален набор документи по сделка?

Юрист, представител на продавача на имота, за който преговаряме, ни предложи тази опция (един вид, за да е сигурен, че имотът му може да се купи с кредит от въпросната банка, за да влезе в процедура по събиране на актуални документи), но след консултация в Банката от наша страна, споделиха, че нямат подобна практика и становището се изготвя на база актуални документи и след вече реализирана пазарна оценка… 🙄

# 84
Банката си издава удостоверение за предварително одобрение, какво повече искат? Да си извършат те анализът, защо купувач трябва да плаща нещо допълнително?

# 85
Е той продавачът като е тръгнал да продава все трябва да ги извади тези документи, ако не за вас, за друг купувач.. странно изискване да му доказвате разни неща.

# 86
Е да ама някой са със срок на валидност-например данъчната оценка е до юни, след това ще трябва да вади нова, ако няма сделка. Що да се набутва човека 🤣

# 87
Уточнявам, че ние вече имаме одобрение от банката за сума, която би била достатъчна да обезпечи размера на сделката. Понеже още преговаряме за финалната цена, вероятно продавачът (през позицията на кантората, която го представлява) иска да е сигурен, че на база спецификите на имота (а той има такива), Банката изобщо би допуснала сделка за него през ипотечен кредит, за да мине на етап събиране на актуални документи, посещение от оценител на Банката, правно становище и т.н. Честно казано - нямам идея за точните съображения, просто се чудех дали някой от вас има опит с подобно “предварително становище” от Банка, но явно няма подобна практика и възможност изобщо. 🙄

# 88
Здравейте. Ако се закупи жилище на АКТ 15 (или АКТ 14), сумата за довършителните строителни работи (като баня, подови настилки, т.н) и обзавеждане може ли да бъде част от кредита? И ако може - трябва ли да има минумим 20% самоучастие и върху тази сума?

# 89
Emay,щом имате одобрвние за сумата,
а  толкова се "притеснява" продавача, да ви запознае с нот.акт /док-ти за собственост/ и вие си проверете чрез адвокат състоянието. Или да ги изпратят на банката директно,ако не искат на вас да дават. Ще се видят тежести и разни др. Банката без пазарна оценка и док-ти за собственост няма как да даде правно становище. То е последната стъпка за придвижване към нот.сделка. Направете си пазарната оценка-оценителят изпраща към банката и те да изпратят какво иска банката и така.

Общи условия

Активация на акаунт