Жена ми се опитва да изолира мен и бебето от роднини и приятели

• 18 657
  • 674
  •   1
Отговори
# 330
А какво ли ще стане, когато дойде време за ясла/градина/училище?
АмаКакТака ясла, градина или училище? Тя до тогава ще е обработила мъжа си и ще му е стъпила на врата (щото “или правиш каквото аз кажа, или си заминаваш”), детето ще е на домашно обучение, бащата продължава хоум офис, пазаруват онлайн и всичко се оставя пред вратата. Никой не влиза и не излиза през прага им.
И заживели щастливо.

# 331

Аз ако трябва да избирам липса на контакт, или грип ще избера липсата на контакти.

Естествено. Но за баща му както разбрахме, това че бебето ще лепне сопол не е проблем, какво толкова било. Не е гледал болно бебе и изобщо няма идея за какво става дума.

Изобщо не мисля, че се интересува от жена си и мисли за нея. Той я вижда като пречка, за това майка му да е доволна. И да си излиза с риятелите.
Айде, айде това сега вече са глупости. Пак повтарям човека казва, че жена му крещи, вика, обижда го, бие го. Истерясва ако някой иска да ги види дори отдалеч. Обижда родителите му. Бащата му пука за детето, тази обстановка, в която ще расте е токсична. Никакъв супол няма да лепне ако бабата го погледне от един метър разстояние на улицата. И какво ще стане като детето порасне? Ще седи под ключ и няма да се среща с роднини и връстници? Преди години имаше из медиите такава история. Луда майка с три деца ги държала под ключ и не им давала да ходят никъде дори на училище. Накрая социалните ги взели. Ще потърся статия.

# 332
А какво ли ще стане, когато дойде време за ясла/градина/училище?
АмаКакТака ясла, градина или училище? Тя до тогава ще е обработила мъжа си и ще му е стъпила на врата (щото “или правиш каквото аз кажа, или си заминаваш”), детето ще е на домашно обучение, бащата продължава хоум офис, пазаруват онлайн и всичко се оставя пред вратата. Никой не влиза и не излиза през прага им.
И заживели щастливо.

Е от такива неща никой няма нужда да слуша. Кажеш, примерно  -  детето е на четири месеца, бебе, няма ни имунитет, ни нищо и затова се пазиме и отсреща почват  -  ама докога ТАКА, ми като тръгне на ясла, градина, университет?
Като тръгне на ясла, градина, университет, ще си е за тогава, сега е на 4 месеца и се пази, точка.
Супер досадни са радетелите на естествен имунитет за чуждите деца.

Последна редакция: пт, 14 мар 2025, 16:57 от Iris04

# 333
  • София
Ирис мисля е ясно, че за да предпазят детето на 100% трябва да постъпят, както се старае жената на автора тук - никакво излизане, хоум-офис работа / ами ако беше автомонтьор с новородено, какво правим??/, с маска, дезинфекция и тъй. Освен да го сложи в камера ... Само дето в момента, в който то излезе навън и има досег с вируси, алергени и бактерии ще почне да боледува. Та няма да го избегне тоз момент, колкото и да се старае - тоест време е да озапти собственият си страх или каквото е там и малко да поспре с обсесивното си поведение и просташки обиди /ако може /. Явно епидемията още не е излязла от умовете на някои хора ...
И не, не съм радетел, просто съм разумен човек.Вземете да прочетете малко по въпроса, все пак сме го учили и в училище .. - ей тук например https://www.forlife.bg/imunna-sistema-zashtita-organizum#toc__2

# 334
Абсурдно е да се сравнява имунитета на 1-2-3-4 месечно с този на 4 годишно.

# 335
  • София
Съвсем нормално е бебетата да се пазят, но тук сме все майки, никой от нас не е бил в подобна крайност. Ако е вярно, това си е изкукуригване и на жената трябва да се помогне.

# 336
Абсурдно е да се сравнява имунитета на 1-2-3-4 месечно с този на 4 годишно.

Абсурдно е да сравняваш контактът с баба/дядо с този на 4-годишно в детска градина.

# 337
Абсурдно е баби и дядовци да не са виждали внучето си никога от раждането му. Никой не е виждал детето. Не само е абсурдно, ами и е психопатско.

# 338
Никой от родата не е ходил у тях, доколкото разбрах, да не го е виждал чак никой е доста съмнително.

Ирис мисля е ясно, че за да предпазят детето на 100% трябва да постъпят, както се старае жената на автора тук - никакво излизане, хоум-офис работа / ами ако беше автомонтьор с новородено, какво правим??/, с маска, дезинфекция и тъй. Освен да го сложи в камера ... Само дето в момента, в който то излезе навън и има досег с вируси, алергени и бактерии ще почне да боледува. Та няма да го избегне тоз момент, колкото и да се старае - тоест време е да озапти собственият си страх или каквото е там и малко да поспре с обсесивното си поведение и просташки обиди /ако може /. Явно епидемията още не е излязла от умовете на някои хора ...
И не, не съм радетел, просто съм разумен човек.Вземете да прочетете малко по въпроса, все пак сме го учили и в училище .. - ей тук например https://www.forlife.bg/imunna-sistema-zashtita-organizum#toc__2

Чела съм аз. И с педиатри съм говорила. Не случайно по време на епидемия се спират дори детските консултации. И разликата между разболяване на 1-2-3-4 месечно и дори над една и повече години е осезателен. Първото буквално няма и с какво да го лекуваш.  Така че съвсем разумно е въпросният досег да се отложи. За мен, за тебе може да не е така.

Според мен,  ако мъжът на въпросната жена беше Владимир Иванов, който пише в тая тема, съвсем възможно е и да я нямаше. Но понеже не е, а авторът е с други разбирания и ето ти проблем.

Разбира се, възможно е да е луда и той да е прав, това докторът ще каже.

Последна редакция: пт, 14 мар 2025, 17:23 от Iris04

# 339
  • София
Никой от родата не е ходил у тях, доколкото разбрах, да не го е виждал чак никой е доста съмнително.
От това, което чета в първия пост става ясно, че никой не е виждал бебето. Не са били на изписването, после също не са го виждали вече 4 месеца. Моите коментари основно са по този повод. Това е много извън чарта, иначе писах и аз като майка на недоносено, имаше повече пазене, но още в родилното го видяха близките, даже в интензивното бяха опаковани и влязоха. Не е било хан после у нас, ясно, беше и зима, но чак пък никой да не го види от раждането до днес е прекалено.

# 340
Никой не го е виждал, така каза авторът.

# 341
Пишеше, че никой не го е виждал на живо никога.

# 342
Паркът ги зове. Времето е хубаво, градинките са пълни с бебета .

# 343
Съгласна съм, че е абсурдно бабите да не са виждали бебето, това още в началото го написах. Също и че жената се нуждае от професионална помощ. Но както се видя има пострадали бебета, от несъобразителни роднини, дошли при тях болни.

# 344
В други държави бебета на 6 месеца тръгват на ясла, и О БОЖЕ МОЙ КАК ТАКА? В другите държави е практика да влизат всички при родилка още в болницата, даже стоят фамилиите в стаята, докато ражда. В други държави, а отскоро и у нас е застъпен контакта с майката и таткото и при много недоносени бебета. Ежедневен при това. Тук в изолатор до абитуриентския бал.
Само да вметна, че щастливите хора отделят хормони, които въздействат върху имунната система.

Общи условия

Активация на акаунт