Жена ми се опитва да изолира мен и бебето от роднини и приятели

• 18 624
  • 674
  •   1
Отговори
# 405
Както казах и по-рано, време е мъжът да тропне по масата, не с агресия, разбира се, но с твърдост. Някои хора само от това разбират. Казва - сори, детето не може да живее затворено, вече времето е топло, дори и да не е вкъщи, ще излезем в парк, заведение с градина или подобно, където бабите и дядовците ще дойдат да го видят. Това е пълна нелепост здраво 4-месечно да не контактува с хора, освен родителите си.
Майката била родила, а бащата - кво? Кучета го яли него.....

# 406
  • София
Виждам, че не се чете с разбиране. На автора пожелавам да намери решение възможно най-бързо и ако има желание да сподели как са се развили нещата.

# 407
Аз няма да забравя тема, в която майка сподели, че биела 1-2-годишното си бебе с пръчка и тук масово я милваха по главичката да не се обвинявала толкова жестоко, била изнервена от недоспиване, нормално било. Така че не за първи път в този форум женските хормони оправдават ВСИЧКО, включително насилие над малко и беззащитно дете.

В темите за насилие на жени нито ВЕДНЪЖ не съм видяла да се обвинява жертвата, освен за това, че не си тръгва. Никога не е имало мнение - ама ти си го изнервила, опитай се да се съобразиш с него, опитай се да го разбереш, той вероятно има причина за такова поведение, преувеличаваш. Никога.

# 408
  • София
Темата за Дебора е добро начало, ако някой иска да види примери как се обвинява жертвата. Другото не виждам какво да го коментирам, като няма общо с моите твърдения. В темата за битото дете не съм участвала. Не бих заела страната на майка, която бие детето си. Но не съм чела темата и не бих си съставила мнение от преразкази за настроенията на хората, като виждам как се изкривяват до неузнаваемост нечии думи.

# 409
Е, разбира се, как да си състави мнение човек за бито с пръчка бебе. Не знам как точно биха могли да се извъртят подобни думи. Пък може и бебето нещо да не се е държало адекватно, знам ли, майката все пак е раждала...

# 410
  • София
Ето как се извърта мнение... Аз казвам, че не мога да си съставя мнение за настроенията на хората в темата, отговаря ми се, че не съм могла да си съставя мнение за битото дете, сигурно то си било виновно (след като изрично заявих, че няма как да защитя майка, която си бие детето). Благодаря за демонстрацията Wink

С настоящата тема приключвам, още веднъж успех на автора!

# 411
Специално за теб се поразрових и намерих темата.  Можеш вече да си съставиш мнение.

https://www.bg-mamma.com/?topic=1568714

# 412

Казва - сори, детето не може да живее затворено, вече времето е топло, дори и да не е вкъщи, ще излезем в парк, заведение с градина или подобно, където бабите и дядовците ще дойдат да го видят. Това е пълна нелепост здраво 4-месечно да не контактува с хора, освен родителите си.

Детето излиза всеки ден, каза авторът. А на 4 месечното му е все тая за бабите, важно е майка му да е с него. Освен това също казано от автора, жената се е съгласила да излязат с бабите навън. Но "главната баба" явно е отказала, защото пак по думи на автора, отношенията вече били счупени.

# 413
  • София
Да се приравнява физическото насилие от мъж към жена с това от жена към мъж е абсурдно. Наистина абсурдно. Да си вдигне чуковете автора и да излезе, даже и да не се върне. Може да го направи и няма да е жертва. Ако беше обратното и мъж биеше родилка, тя нито може да си тръгне, нито има къде да отиде в общия случай. Но най-вече може да бъде пребита, в болница, може и да бъде убита. През ден някой бивш пребива, наръгва и застрелва бившата си. За убит бивш мъж имаме 1 случай за последните години.
Та хубаво да сме модерни, да, може да има и домашно насилие над мъж, но нищо общо няма с обратното, което е традиция и коства животи.

# 414
  • Пловдив
Бояна .....язък ви за претенциите, книгите и самочувствието

Такова тесногръдие ........

# 415
Никой човек не трябва да търпи каквото и да било насилие и издевателство над себе си. Ако е вярно, че тази жена става агресивна и посяга, ако обижда, ако отправя заплахи как ще отчужди детето от собствения му баща.. това говори, че тя е насилник. Авторе трудно ще възобновиш добрия тон след като е стигнала до такива крайности. Колкото повече търпиш и се примиряваш, толкова повече ще те смачка.
@Бояна, съгласна съм че случаите на домашно насилие над жени са в пъти повече и по-шокиращи, Но все пак да не забравяме и случая на мъжа убит от майката на детето си и майка й - удушен в колата! А случаи за отчуждени деца от бащите им - също много - и предаване имаше затова. Бащи които не са виждали децата си с месеци и години.

Последна редакция: нд, 16 мар 2025, 11:50 от _Gabrielle_

# 416
  • София

Нека да сме обективни. Физически по-слаба жена и с икономическа зависимост около раждането и в първите години на детето трудно може да си тръгне, дори да я пребиват. Насилието над мъж си е насилие, но той трудно може да бъде в същия капан. Без да отричаме това насилие, за което съм една от първите у нас, която е обсъждала, докато хората все още се смееха. Мъжът не може да се защити, когато го бие жена, защото става насилник. Но може да си тръгне. Жената не може в повечето случаи.
Тук авторът не е поробен от манипулации, вижда, че това не е ок и не предприема нищо, а детето му може да е застрашено, освен жена му.

# 417
  • Варна

Ама как крещящо прозира ненавистта към свекървата по презумпция...

# 418
  • Пловдив

Нека да сме обективни. Физически по-слаба жена и с икономическа зависимост около раждането и в първите години на детето трудно може да си тръгне, дори да я пребиват. Насилието над мъж си е насилие, но той трудно може да бъде в същия капан. Без да отричаме това насилие, за което съм една от първите у нас, която е обсъждала, докато хората все още се смееха. Мъжът не може да се защити, когато го бие жена, защото става насилник. Но може да си тръгне. Жената не може в повечето случаи.
Тук авторът не е поробен от манипулации, вижда, че това не е ок и не предприема нищо, а детето му може да е застрашено, освен жена му.

Бояна , точно това е опитвам да обясня ,че ние като мъже нямаме много ходове.
Защото както и ти сама виждаш от темата ...нейното държание се ОПРАВДАВА ..

Ако той си тръгне ...всички ще скочат срещу него .....защото .....тя жена , тя Майка,  тя родила, тя изнервена ....и още 1000 подобни

# 419
  • София
Обяснение = оправдание …

Общи условия

Активация на акаунт