Най-големите грешки при ремонта и обзавеждането на дома

• 13 424
  • 176
  •   1
Отговори
# 90
А този ламинат може ли да се слага, ако има подово? За винила знам, че може

# 91
  • София /Абсурдистан
Само да кажа, че ако имате проблеми с вените и отоци на краката, не слагайте подово. Това от личен опит. С подово и сметката за ток е по-висока.

# 92
  • София
Никой не може да ме бие по брутална грешка.

Навсякъде, освен в спалните, сложихме бели плочки. Които, както се досещате, вървят с бяла фуга. Освен, ако нямате възможност да си наемете човек да чисти фуги всяка седмица, никога не го правете. Имаме около 60 квадрата под. Отнема ми около 4 часа, за да изтъркам фугите до бяло. Реве ми се.

В банята сложихме само стъклен параван, който се оказа доста къс и сега пръска извън душ-зоната.

По въпроса на R@n, да, може. Ние сложихме трислоен паркет. Но докато избирахме, разбрахме, че и с ламинат може.

# 93
Навсякъде, освен в спалните, сложихме бели плочки. Които, както се досещате, вървят с бяла фуга.

Ами плочките? Минаваш с прахосмукачка, минаваш с моп, обръщаш се – все едно не си чистила. Я косъмче, я прашинка, я власинка... И се забелязва дори от самолет.
Нито бели, нито много тъмни повърхности никъде! Истината е по средата.
Белите плочки трябва да вървят със съответната слугиня, иначе – не.

Много ми е странна също днешната мода за комбиниране на имитации на мрамор и дърво в баните. Оставям настрана вкуса, наблягам на практичността. Тъмни плочки край душа е голям автогол за всяка домакиня в районите с твърда вода. Е, освен ако си няма слугиня, естествено. Тогава и черни плочки може да си сложи, що не?

Последна редакция: пн, 24 мар 2025, 19:24 от Как' Сийка

# 94
Съгласна съм за белите фуги. Яко търкане пада. Като цяло препоръчвам плочки, които позволяват фугата да е минимална.

# 95
Моята нова кухня е без дръжки. При горните шкафове нямам проблем, но за долните улеят за захващане е много плитък, постоянно ми се изплъзва, трудно ги отварям с една ръка, а ако имаш маникюр е направо невъзможно. Най-голямата ми грешка е това.
Това е грешка на мебелиста, а не ваша. Извикайте го да си я поправи.
А той пък ей сега веднаги ще припне да дойде... Някои майсаторя биват чакани по много.

Ние преди 4 години кухня я чакахме точно година. Без да преувеличавам.

Etomira, аз мога да те бия пък като брой грешки. Освен силнонеплъзгащите се плочки в банята голяма грешка беше и решението да правим кухня по-поръчка. За по-евтинко вместо да си вземем икейска, на която с лекота да сменям цялостната визия просто с една подмяна на вратичките. Сикономих и сега ако искам да сменя нещо означава да чакам една година силно наглия ни майстор. Друга грешка чисто стилова - преди 4 години исках аскетична визия на кухнята без никакви екстри, защото ни предстояха много харчове. Сега тая аскетична визия не ме кефи.

Още една грешка: clear vision стъкло на душ паравана. Тази е прясна - от преди 2 седмици. Clear vision значело да няма зеленикав оттенък. Сиреч тотално прозрачно. Да бях избрала сиво-кафяво. Това изцяло прозрачно ми стои скучно. Да не говорим, че наистина се не вижда и ако не измисля някое закчаливо стикерче някой гост в нас като нищо може да я отнесе.

Още една грешка: пердета в екрю вместо снежно бели. Това, слава Богу, лесно мога да оправя. Дразнещото ми е това, че като навсякъде са такива, като вляза вкъщи всичко ми се струва като забулено в някакво екрю було.

Друга грешка: смесител в банята, който превключва към душ с издърпване нагоре. Много стар класически начин. Пак сикономих като го взех. hansgrohe ама като няма налягане и то не върши работа.

Поредна грешка - правоъгълна маса за хранене при условие, че отлично знам моя си вкус и слабостта ми към кръглото на този етап. Правоъгълните уж можели да събират повече хора. Грешка. Има кръгли с разтягане до овал, които могат да свършат тази работа с многото хора.

Още една: мивката ни в банята с много малък наклон. Не пръска навън, защото добре съм преценила дължината на смесителя, но инак все трябва да я позабърсвам. Супер тъпа мивка.

Мивката в кухнята - черна. Не, не заради цвета, а заради неприятния звук при тропане с чинии и прибори. Един такъв звук какъвто мивките неръждаема стомана не издават.

Абе по брой грешки май аз съм първенец.

# 96
  • София
Как'Сийка, на фона на фугите, хич не забелязвам мръсотията по плочките. А и те са с някакви сиви нишки по тях и не е чак толкова брутално.
Банята на първия ни апартамент е с черни плочки. И хич не личи мръсотия върху тях.
Следващите бяха тъмно сиви. Пак така.
Сега с белите не е яко, защото пожълтяват по ъглите. Ужасен ужас.
Иначе аз съм фен на белите мебели. Лесни за подръжка.

Защо ме търсиш, с най-добри чувства, ама ти нищо ли не харесваш от това, което направи? Иначе аз имам чисто бяла, скучна кухня, направена по поръчка. С черна мивка. И си я обожавам.

# 97
Защо ме търсиш, с най-добри чувства, ама ти нищо ли не харесваш от това, което направи?
Ами самокритична съм, нямам склонност да се хваля за такива неща, пък и кому би било полезно? Много гледам и високи дизайнерски линии, на фона на които мисля е нормално да не съм много доволна от моите хрумки.
Ама има и доста, които си харесвам.

# 98
  • София
Как така на кого ще е полезно?! Ние нямахме бюджет за интериорен дизайнер и всичко, което направихме е защото много хора са се похвалили, защото има дизайнерски линии, защото хората споделят. Така, че започни да се хвалиш, моля!

# 99
Е, то аз не си го слагам на сЪрце толкоз. Просто мога спокойно да отчитам грешките си без да губя усещането "моят дом - моята крепост". Повечето хора имат обратния синдром - всичко що аз съм го измислил е най-чудесно. Ми не, не е задължително.

А пък иначе ето примерно за масите и формите им. Може да е полезно за някой.
Скрит текст:
Например който се колебае за кръгла или правоъгълна маса и има повече уклон към кръглата. Разпространено е схващането, че правоъгълните събират повече хора. Принципно е така. Но пак е добре човек да вземе под внимание собствения си стил на живот - т.е. колко пък толкоз хора се събирате в домашна обстановка, колко често също. Кръглите маси рядко ги правят разтегателни действително. Но има и такива. Даже не е нужно да се дават чак много пари. Тази например мисля да взема аз, за да подменя нашата от Юск.

Друг момент е, че в бюджетния клас напоследък са все с един централен  крак в средата. Ако масата е малка в диаметър този крак обикновено пречи и да си изпружиш доволно напред краката, а и стол да бутнеш максимално навътре. Затова ако човек разполага с място и е харесал маса с такъв централен крак, добре е тя да е с по-голям диаметър. Например

Правоъгълните уж събират повече хора, но пак зависи и как са им разположени краката. А също ако са разтегателни накъде именно се разтягат. Най-удачно е разтягането, при което краката се изместват настрани. Така разстоянието между тях се увеличава и дейстително се отваря още едно свободно място. Вкъщи взехме  евтина правоъгълна маса от Юск. Без разтягане. Ами формата на кратака пречи на късата страна да се пъхне стол с подлакътници. Планирам да я сменя с показаната горе разтегателна кръгла.

А иначе защо допускам аз лично грешки... Ами първо мъжът ми каквото и да му покажеш все  му харесва. И бидейки така всяден не ми помага в избора. Второ дълго точещите се ремонти и избори ме изнервят с размятащите се по трасето кашони или временни приспособления. Затова се хвърлям на първото срещано бюджетно. И после съжалявам. Особено за Юск покупките си много често.

# 100
Хайде да не разводняваме темата . Има достатъчно такива в които човек да се похвали. Тук целта е да се видят негативните страни на някои наши решения. То е ясно че всяко такова си има и плюсове и минуси (естетически стои добре , но е непрактично) , за да може всеки да прецени за себе си с кои минуси може да се примири и с кои не

# 101
Защо да е разводняване? Давам съвсем конкретни насоки с конкретни модели защо изборът на правоъгълна маса може да е грешка.

Последна редакция: вт, 25 мар 2025, 09:54 от Защо ме търсиш?

# 102
Защо да е разводняване? Давам съвсем конкретни насоки с конкредни модели защо изборът на правоъгълна маса може да е грешка.
Точно , защитавах полезността на постове като вашия . В момента правя ремонт и ми е супер полезна темата, дори отказах продукт , който бях поръчала и тук е споменат , като лошо решение . За да не ми е празен поста - да добавя, големи френски неотваряеми прозорци . С недостатъчно добър достъп от отваряемата част . Ще спестите малко от механизми , после ще се чудите , какъв робот да купите за почистването .

# 103
Относно крака в средата, нашата маса е правоъгълна с крак в средата и пак не можеш да прибереш стол и да се опънеш,  така че не е до форма. А и не знам дали правоъгълна събира повече хора, но много е неприятно като понякога човек трябва да седне точно на ръбчето.

# 104
За мен най-удобни са правоъгълните и разтегателни маси със заоблени ъгли.
Също така има значение начинът, по който се разтягат.
Не харесвам този тип, не са удобни:

По-добре е да са от този, защото могат да се разтегнат бързо и лесно, дори когато има покривка върху тях – няма нужда да я махате:

Общи условия

Активация на акаунт