Най-големите грешки при ремонта и обзавеждането на дома

• 13 243
  • 176
  •   1
Отговори
# 75
Навива ли се  някоя фирма да смени само вратички?

# 76
Моята кухня е flat pack, не е правена от мебелите. Но, обмислям да сменя вратичките.
А защо просто не и сложиш дръжки?
Аз сега ако реша, спокойно мога да сложа дръжки на моята. Единственото което е различно са по-дългите с 1см горни вратички, но това не се вижда и профилът на долен ред, който е абсолютно същия като плота и си е част от дизайна.

# 77
Темата с дъжки или без винаги води до спорове. Мисля че е въпрос на навик, основно, освен чисто естетическия момент на кой какво му харесва. Мен дръжките ме влудяват - и да ги ползвам и да чистя около тях. 10 години ползвах (много готвене, ежедневно) кухня без дръжки, като имах и пуш отваряне и фрезовани дръжки, мисля се водеха, като на една от споделените снимки. 10 години проблем 0 и с двата вида. за да съм максимално детайлна, сменени една/две панти на обикновените шкафове, защото в името на красотата поисках да са по широки вратите, отколкото мебелиста препоръча, но това може да се случи за 10 години така или иначе и един/1 пуш механизъм.
От известно време, надявам се още няколко месеца само, ползвам такава с дръжки. Мразя ги - удрям се на тях, най вече докато ги обиколя от всякъде за да почистя около тях. Вече не става с три движения да почистя цялата вратичка, ужасно пипкава и времеемка занимавка стана чистенето. Продължавам да готвя често и колкото и да се пази, у дома кухнята изисква най-често почистване. Само дето сега за по-малка кухня ми отнема 3 пъти повече време. И ви чета и се чудя - ние ли нещо не правим както трябва, може би ни липсва техника на боравене с кухня с дръжки Rolling Eyes
Следващата ще е без, мисля стана ясно Laughing

# 78
Една основна грешка при ремонта е, че не сложихме достатъчно контакти във всички стаи. А уж предвидих всичко и сложихме няколко в  резерва. Следващият път ще монтирам резерви на резервите. Разклонителите ме влудяват, независимо дали се виждат или не.

# 79
  • София /Абсурдистан
При мен голяма грешка бяха евтините врати, на които вече им вдигнах мерника к ще се сменят. Никога вече и неотваряеми прозорци на дограмата. В кухнята на пода имам винил и го намирам за много добра настилка. Постепенно сменям настилките навсякъде с винил.
Един скъп ламинат в дневната за 2 г само, на нищо не прилича, ама наистина на нищо. Ще го сменям и него.

# 80
Ще препоръчате ли врати от които сте доволни

# 81
  • София
Един скъп ламинат в дневната за 2 г само, на нищо не прилича, ама наистина на нищо. Ще го сменям и него.
Дали помниш марката и класа на ламината (от гледна точка на настилка, която не препоръчваш)?

# 82
Аз горещо препоръчвам Каиндл. Майстор ми прави стена от тухлички , нищо не беше постлал от завивките които бях оставила, всичко се изсипа в/у ламината. На всичкото отгоре беше наредил тухличките накриво . наложи се да ги събаря- всичко върху ламината. Накрая след почистването , явно бяха останали камъчета(трохи)  от бетон под крачето на дивана, плъзнахме огромен тежък диван , косата ми се изправи от звука който се чу , но ламината не беше мръднал . Сериозно дуракоустойчив е. В последствие си поръчах и плот и гръб от същата марка, с ръка на сърце , казвам, че не съжалявам.

# 83
  • София /Абсурдистан
Дали помниш марката и класа на ламината (от гледна точка на настилка, която не препоръчваш)?
Не ги помня. Купих го от Домко и беше уж висок клас. Друг път. За две години стана на нищо - обели се на местата с повече натоварване и придоби окаян вид. В съседната стая  по-евтин и с по-нисък клас ламинат повече от 20 г не е мръднал. Сменихме го   с винил просто защото беше стар.

# 84
  • София
Аз горещо препоръчвам Каиндл. Майстор ми прави стена от тухлички , нищо не беше постлал от завивките които бях оставила, всичко се изсипа в/у ламината. На всичкото отгоре беше наредил тухличките накриво . наложи се да ги събаря- всичко върху ламината. Накрая след почистването , явно бяха останали камъчета(трохи)  от бетон под крачето на дивана, плъзнахме огромен тежък диван , косата ми се изправи от звука който се чу , но ламината не беше мръднал . Сериозно дуракоустойчив е. В последствие си поръчах и плот и гръб от същата марка, с ръка на сърце , казвам, че не съжалявам.
AuroraBB , помниш ли класа/серията на ламината, който си купила (има варианти на цена от под 20 лв. до към 80 лв. на квадрат на Kaindl)?

# 85
Най-голямата грешка , която сме допуснали е плочките в коридора - декоративните са толкова гладки, че им трябва съвсем малко вода, за да се превърнат в пързалка. Ужасна грешка. Ммм...да, и четиримата сме се пребивали , та това лято най-накрая ще им видим сметката.
А аз считам за най-голяма грешка точно обратното - в банята да сложим плочки с възможно най-голямото неплъзгане (R11 се водеше ако не се лъжа). Падала съм няколко пъти на току що измит под в супермаркета под нас. При това като в анимационните филмчета - с краката високо вирнати нагоре и яко натъртена дупара. Та парен каша духа в баните (и даже в тоалетната) сложихме дървесен тип възможно най-неплъзгащи. На една плочка добре, но като се поставиха на светлина изглеждат като сякаш винаги са прашни. Може би заради леко небраздената повърхност съхнат по 7-8 часа (без преувеличение) след намокряне. Даже и през лятото и с вентилатори като Pax и Cata висок клас в баните.
Сега съм купила импрегнант с мокър ефект, който се надявам да тушира поне това с влажните петна по тях да не се виждат. Направо плачат за къртене тези плочки, но не ми се занимава.

# 86
  • София
В интерес на истината, моите хлъзгави плочки в банята, съхнат много бързо. Докато изляза и се облека, замотам се нещо - и готово. Даже се ядосвам, че не съм минала моп, докато са били мокри.

# 87
AuroraBB , помниш ли класа/серията на ламината, който си купила (има варианти на цена от под 20 лв. до към 80 лв. на квадрат на Kaindl)?

33 клас / АС5  Цената в момента е 39лв
https://parketensviat.com/product/laminiran-parket-kaindl-k5579- … -8mm-33-klas-ac5/
води се водоустойчив , мия си го с доста мокър моп , само си изберете друг цвят , че този ми е грешката на ремонта

# 88
Винила може ли да се слага върху теракот?

# 89
Винила може ли да се слага върху теракот?
Може директно да.

Общи условия

Активация на акаунт