Чувствате ли се женствена жена?

• 20 234
  • 774
  •   1
Отговори
# 15
Да, определено съм женствена жена. И няма как да се чувствам нещо друго, освен ако не реша да си сменя пола. Wink Но няма да съм качествен мъж, защото нищо женско не ми е чуждо.

# 16
  • пустинята Гоби
Някои сме по-повърхностни - една и рокля и клепане с грим и сме готови. Не е нужно всички да сме възвишени и енергийни, вие нали сте такива, оставете и по-семплите жени да си споделят гледната точка.

# 17
  • София
Това е тема и в нея всеки споделя мнението си. Ние и вие няма, има лично мнение. Интелигентните хора приемат чуждото, а не тръгват с бутонките и с коментари "то пък и ти не си много хубава". Не е женствено да се връткаш и цупиш в стил 5-ти клас. Wink

# 18
  • пустинята Гоби
Според теб не е, нали мога да имам обратното мнение? Темата е доста забавна, нека да продължи да е такава, нищо че не всички сме със сходни разбирания и интелект.

# 19
  • София
Женският месец, отминалият вече осми март и нестабилното време в началото на пролетта ме накараха да се замисля за женствеността, вътрешната красота и привличането.

Чувствате ли се женствени?
Кое ви кара да се чувствате така? Имате ли специални ритуали за красота, време за себе си, нещо, което правите, за да се почувствате по-красива, желана, секси?

Успявате ли да ползвате женска сила в ежедневието си? Нямам предвид евтино поведение и промискуитет, а по-скоро да усещате реверанс и отношение от околните, благодарение на красотата и излъчването ви?
Това ли е женственост? Има женски черти в личността и като ги изброим бих казала дали ги притежавам.

Иначе само ще подскажа, че и в периодите, в които човек не е особено красив поради бременност, възраст, болест, пак може да е женствен.

# 20
МимиРоуз, дамите интелигентно обосноваха мненията си,  ти защо влизаш остро, не знам, при все, че никой не ти е опонирал директно.
Тук не се противопоставят външен вид и вътрешна енергия, а се изказват гледки точки.
Аз също смятам, че вътрешното излъчване на една жена допринасв за това да се възприема като женствена.Познавам нагласени дами, които са като каруцари- нищо женско.
Така че уточнението е важно за темата на разговор.

# 21
Да.
Определено се чувствам женствена.
И мъжете така казват.
Женствеността не е само във външния вид, а предимно в поведението, присъствието, излъчването, общуването.

# 22
Съгласна съм, че са важни излъчването (което, мисля, е вродено) и поведението (което може да се придобие/рафинира), те всъщност оставят трайно впечатление у околните. Останалото е само допълнение.

# 23
  • Банско
Аз се чуствам и по двата начина, и женствена, и повече мъжко момиче. Що се отнася до външния вид, обичам да се гримирам, но по набързо и без превземки. Обичам хубавите дрехи, но не и скъпите и лелински рокли тип комбилизон и жилетка. Харесвам да съм слаба, но когато качих след първата бременност до 65 килограма, видях че поне за мен това не е хич женствено. После свалих до 50 и когато съм по-слабичка, някак си се чуствам по-женствена (може би защото ставам физически по-слаба).

Отгледана съм като за момче иначе и когато бях малка, като правеха ремонт нашите в къщата където съм отраснала, все ме караха да мъкна нещо. То не беше мъкнене на кофи с бетон, тухли, боядисване, помагане, че и помощ в домакинството.
Някак си суровия живот ме е направил по-малко женствена.

Определено не говоря с тънко гласче и не съм миличка а ми се иска  да отивам по към тази ми страна.  Обаче пък като видя някоя жена така да се лигави и превъзнася.... ужас.... става ми грозно и смешно каква кокона е....

# 24
И аз не съм възпитана глезла и съм работила( а и сега) доста тежка физическа работа.Но явно имам заложено, а и после мирогледът ми се е формирал към по-дълбока женственост.Сестра ми, наравно с мен гледана, е по-различна.Като душевност, за външен вид полага грижи.Така че залагам, че е и до това дали го носиш изначало у себе си.

# 25
  • София
Чувала съм от много мъже, че намират за женствено жената да разбира от мъжки неща, стига да прилича външно на жена. Съгласна съм с тях.
Всъщност най-много мъже са ми обръщали внимание като на жена, когато съм се държала като "едно от момчетата" за мое най-голямо учудване.

# 26
Нямам предвид евтино поведение и промискуитет, а по-скоро да усещате реверанс и отношение от околните, благодарение на красотата и излъчването ви?

Това е до време, като остарееш и погрознееш ставаш невидим.
Това ли ни прави женствени - красотата и дали ни обръщат внимание? А после, като спрат? А тези, които и като млади не са красиви? Женственост=младост, красота, сексуална привлекателност?

# 27
Между това да си мъжкарана и да си лигава има много други положения. Поведението на жена/дама поне за мен не се равнява на инфантилност и превземки.
Умея да правя различни неща, по принцип не ги деля на мъжки и женски. Смятам, че е от полза за самия човек (независимо от пола) да има разнообразни умения, защото никога не се знае какво ще ти се наложи да направиш.
Моят начин на обличане го споменах по-скоро като факт в интерес на истината, а не като нещо основно. Действително повечето жени около мен не се обличат така и предполагам, че това допринася някак да се откроявам на техния фон. Облеклото със сигурност играе роля при създаването на впечатление, но лично за мен, за да определя даден човек като изискан (или не), истински важни са маниерите и начинът на изразяване.

# 28
  • Somewhere far away
Дали ще има реверанс от околните си зависи от тяхното възпитание и отношение, а не от моята красота или липсата й.

# 29
Да, чувствам се женствена. Женствеността смятам е енергия, с която си роден, но и която развиваш. И тази енергия те кара да искаш време за себе си, почивка, различни ритуали, излизане с приятелки, рокли и токчета, да се почувстваш нагласена, да четеш книга, да хапваш неща сладко, да си кокетна.

Общи условия

Активация на акаунт