Чувствате ли се женствена жена?

• 20 568
  • 774
  •   1
Отговори
# 195
Темата е така зададена, че остава и някой да отговори с "Не!"
Женствеността само с това да се чувства една желана ли се свързва? И какво е неженствена жена? Всяка жена си носи своя тип женственост, стил, поведение. Колкото до т.нар. гърлпауър, в различните ситуации с различните хора е различно. Аз само на ММ си позволявам да се умилквам и да се усуквам. С колегите съм си воин рамо до рамо и ако успявам да извадя нечия душа с памук е, именно защото ме чувстват като част от тях. Както казват "от нашата кръвна група си".

# 196
Не си виждала нежествена жена?Аз не една.

# 197
Те също си имат своята женствена страна. Просто може би не я показват пред всекиго.

# 198
Има нещо в думите на Мисифу. Има жени, които външно изобщо не са женствени, но пък са страхотни майки/домакини/съпрузи. И това пак е част от женственноста.

# 199
Всякакви сравнения са доста безсмислено занимание.
Нито има някакъв смисъл жена на 29 да се сравнява с момиче на 19 или друга жена на 39, нито в рамките на една и съща възраст има смисъл да се сравнява жена с хубав ген и лесен живот с друга, без късмет от генетичната лотария и тежко битие.
За мен е важно една жена да се чувства уютно и сигурно в собствената си кожа, и да е харесвана и добре приета в средата си. Женствена в Столипиново  и женствена на вечеря в "Есте", не е едно и също, но и не е нужно да бъде.

# 200
Те също си имат своята женствена страна. Просто може би не я показват пред всекиго.

Не пред всеки, да. Simple Smile Аз предпочитам на мъжа до мен. В работата умишлено не искам да ме възприемат като жена, а сериозно, и андрогинният стил в последните години много ми допада.

Последна редакция: пн, 17 мар 2025, 16:44 от Анонимен

# 201
  • София
Има нещо в думите на Мисифу. Има жени, които външно изобщо не са женствени, но пък са страхотни майки/домакини/съпрузи. И това пак е част от женственноста.

Аз лично разграничавам двете неща.
На първо място сме жени. Майчинството е просто част от живота ни. Хубава, но само част. Преминаваме през нея, децата отлитат и оставаме жени.

# 202
Сутрин предпочитам да се наспя и да си измия очите с вода, преди да изляза, вместо осемнайсет-степенна morning routine с двайсет различни продукта плюс грим.
Употребата на всички тези продукти + грим не е никаква гаранция за хубава кожа. Аз не се мацам много, имам много опростена рутина, бих казала че кожата ми (почти на 33) изглежда по-добре отколокото на съученичките ми, които се мажеха с какво ли не от 17 годишни и по-рано. А иначе и това, което съм чела напоследък  е, че сутрин е напълно достатъччно измиване само с вода, да не се ползва почистващ продукт сутрин. За мен мацаниците не са показател за женственост.

# 203
А иначе и това, което съм чела напоследък  е, че сутрин е напълно достатъччно измиване само с вода, да не се ползва почистващ продукт сутрин. За мен мацаниците не са показател за женственост.

Между другото, вече от около месец измивам лицето си само с вода и забелязах, че кожата ми почна да изглежда по-добре. Ползвам почистващ гел само вечерта.

Иначе подобни рутини възможно не са показател за женственост, но пък добре възстановяват енергията

Последна редакция: пн, 17 мар 2025, 16:37 от unserwahnsin

# 204
  • София
Аз пък имам рутина и сутрин, и вечер, и козметични докторки са ми казвали, че кожата ми изглежда много добре за моята възраст.

# 205
Специални почистващи продукти за лице ползвам само за сваляне на грим, което не се случва често. Иначе само вода.

Кожата ми е абсолютно чиста.

Ако някога съм имала пъпки, зачервявания, лющене е било заради козметични продукти.

# 206
Обаче пък, ако отвътре не ти е комфортно и не си в мир със себе си, никакви рутини и гримове няма да помогнат, за да се постигне желаното състояние на духа.
На мен в един от най-тежките моменти, които съм преживявала в живота си ми правеха комплименти как едва ли не цъфтя, как кожата ми сияела, как...не знам си какво. Толкова нелепо ми се стори.

# 207
  • София
Кожата и косата са до голяма степен до ген. След това до начин на живот и вътрешно здраве. И чак след това резултат от козметиката, която ползваме. Нека не превръщаме темата в козметична.

Макар да съм на мнение, че грижата за външния вид е много важна за усещането като жена. Толкова извисени чак не сме от- до, да се интересуваме само от жестове, топлина, грация и речник.
Неслучайно връзките, в които няма любов, тоест се вижда освен чувствата и привързаността какво е важно за двата пола от консуматорска гледна точка, хората разменят младост и красота за пари.

# 208
Татуировките и аз не мисля, че са женствени, дори тези с цветя и по-момичешки дизайн. Може би на глезена и отзад на кръста е една идея по-женствено, заради самото място. Но пиърсинг на пъпа, например, си е нещо типично женско според мен.

Последна редакция: пн, 17 мар 2025, 17:25 от Little Queen

# 209

Аз лично разграничавам двете неща.
На първо място сме жени. Майчинството е просто част от живота ни. Хубава, но само част. Преминаваме през нея, децата отлитат и оставаме жени.
Не и според темата. Постоянно чета за осанка и походка - като се прегърбим и закуцаме на определена възраст, вече явно няма да сме жени.

Общи условия

Активация на акаунт