Чувствате ли се женствена жена?

• 20 537
  • 774
  •   1
Отговори
# 210
Никога не съм разбирала как човек може да си причини пиърсинг на такова нежно и уязвимо място като пъпа. Дори не е хрущял или възглавничка като носа или ухото.

Винаги съм имала хубава кожа (и козметичките са я давали за пример), но няма как в голям град или при стреса на живота да се откажа от това да и помагам с колаген, вит. С, пептиди, усвояем хиалурон, ретинол и прочее.
Убедена съм, че няма безобидна поддръжка тип сапунче, която да ги замени. Просто с тях хубавата кожа изглежда още по-добре и жената залага на по-бавно остаряване.

# 211
Пиърсинг и големи, шарени татуировки на видно място са ми винаги в голямо противоречие с женствена визия и излъчване, даже и на най-красивата и сърдечна като характер, мила жена. Сори!

Не може да се отрече обаче, че има мъже, които намират този тип разкрасявания за секси, макар че надали са толкова много.

Аз без слънцезащита от вкъщи не излизам, ретиноидът също прави смисъл за мен за поддръжка на кожата, не за друго.

# 212
  • France
Не харесвам определенията "женствено" vs "мъжествено". Те слагат в калъфи и неизменно ограничават.
Не ме вълнува дали съм "женствена", имам женска енергия, Венера в наталната карта и др алабализми. Въпросите, които си задавам е дали ми харесва, дали ме интересува и дали ми доставя удоволствие. Оттам нататък се обуславям на постулата, че щом съм жена, то всичко което правя или съм е женствено. Точка. Това ми дава цялата свобода да бъда каквато си искам без да хабя енергия в излишни анализи.

# 213
Все повече татуирани жени виждам, и определено на някои никак не им се отразява на женствеността. Даже толкова им отива, че трудно мога да си ги представя без татусите.
А по повод гените - трудно е да се подобрят природните дадености, но не е невъзможно и всяко усилие се отплаща. За съжаление рядко става само с усилия, трябват и не малко пари. Като се започне от зъби, кожа, коса - всичко търпи промяна към по-добро, но коства не малко във всякакъв аспект.
Иначе харизматичността и женствеността си я носи човек, дори да не е женствен и красив по общоприетите стандарти. Аз бях безкрайно впечатлена от излъчването на бившата министърка на туризма Ангелкова, от преди корекциите още.

# 214
Татуировки по мъже съм ок.
Но по жени ми е ужас, както и пиърсинги, шарени коси и готик вид.
За моят вкус е крайно неженствено.
Не съм привърженик нито на крайните процедури, скъпи козметики, режими, ограничения, нито на крайната натуралност.
Правилното нещо за всяка жена според нуждите ѝ – за някоя повече спорт, за друга повече козметика, за трета вида хранене.
На общо основание тези безсмислени процедури, клепания и еко био мио гладувания и избирания са ми безумни.

# 215
Не се чувствам, а ми се иска. Баща ми е искал момче и ме е възпитавал в мъжки качества. Отделно и покрай него се запалих по такива книги с герои-мъже:Винету, Синовете на бялата мечка и т.н. Тогава си мислех, че искам да съм смела и достойна, отговорна и дисциплинирана като тях. Само, че това не ми помогна в живота ми досега, за съжаление. Явно заради баланса в природата се омъжих за слабохарактерен мъж, пълна моя противоположност и се чувствах с него повече мъж, отколкото жена. Дори се научих да работя с бормашина заради неволята...В момента осъзнавам и искам да работя в посока да развия повече женското в себе си, за да привлека психически силен мъж, но ми се струва мисия невъзможна...Много тъжно

# 216
  • София
Аз бих отишла на някакъв курс, съвсем сериозно. И аз привличам някакви "мъженца".
Бившият уж се правеше на силен, а всъщност аз трябваше да съм силната през цялото време на брака ни. Това ми помогна много по време на развода, но сега вече чувствам нужда от промяна. И роклите и гримовете не помагат.

# 217
Спортът, въпреки че спортувам, също не мисля, че прави една жена по-женствена. По-спортна, по-здрава, по-силна, по-самоуверена - да.

Зависи какъв е спортът - танци и художествена гимнастика примерно са женствени спортове. При мен точно моят спорт ми помогна много да започна да се чувствам женствена. Както писах, не винаги съм била такава и сега се наслаждавам на промяната.
На който му е интересно има един дама в инстаграм, redrubygogo е профилът. Тя говори точно за това - нежна женска енергия и как да се чувстваме по женствени, чрез движение, грижа за себе си и промяна в държанието.Има и ютюб канал, някои от нещата са малко повърхности, но определено те кара да се замислиш за някои неща.

# 218
  • Somewhere far away
Обожавам татуси, но да са на мъжки момичета, не чалга "звезди".

# 219
Нещо, което минава за женствено, но на мен ми е малко смешно отстрани е как някои жени като облекат по-клоширана рокля или пола, си играят с полите и ги мяткат насам-натам като малки момиченца, гледайки в краката си. Не знам дали не го правя и аз, но ми е смешно като го видя.

# 220
  • София
На мен ми е смешна походка тип конче, целяща опашката на главата да се мятка наляво- надясно. Нищо насилено не е женствено. Както и прекаленото жестикулиране с уж женски маниери.

# 221
Мисифу, The Catcher in the Rye, заради вас се задавих с пуканки, представяйки си Joy

# 222
Мисифу, The Catcher in the Rye, заради вас се задавих с пуканки, представяйки си Joy
С глас се смея и аз:kissing_heart:

# 223
Като казахте курсове, имате предвид нещо като семинарите на Кобилкина може би? Laughing

# 224
  • София
Като казахте курсове, имате предвид нещо като семинарите на Кобилкина може би? Laughing
Е, нещо по-фино, ако има.

Общи условия

Активация на акаунт