Чувствате ли се женствена жена?

• 20 451
  • 774
  •   1
Отговори
# 180
Смятам, че 30-40 години са върхът на една жена и нейната женственост. Тя вече знае какво иска от живота и какво трябва да прави. Прекрасна възраст.

# 181
В астрология не вярвам много, както и не вярвам, че човек става различен след определено време. Или той се е прикривал и после е спрял, или другият първоначално е отказвал да види истинската му същност и после се прави на изненадан.

Ти същата ли си, каквато си била на 20? За 20, 30 години дали се променя човек? Аз съм на 44 и нямам почти нищо общо с човека, който съм била преди 20 години. Животът променя, нервната система понася удари, болестите доста променят също. Дори от лекарства можеш да имаш изменения в личността.

# 182
Никога не станах на ти с кремовете за лице, а съм пробвала каква ли не козметика от различен ценови ранг и съставки. Надявам се обаче да не ми се налага да плащам някаква цена за това в даден момент, а да съм като баща ми и неговия баща, които също не са ползвали никакви кремове, но са изключително младолики, почти без никакви увисвания и бръчки, а челата им нямат дори и една малка бръчица Grinning

Освен спортът и активния начин на живот, на ден обикновено правя около 10 000 крачки, за плюс в начина си на живот считам това, че никога не съм пушила, не пия алкохол, никога не съм пробвала дори и леки наркотици като марихуана, спя по много и се старая да пия достатъчно вода.

# 183
  • София
Аз си признавам, че в речта си хич не съм женствена. Отговарям рязко, не съм достатъчно мила, все се изтъквам как аз си правя всичко. Старая се да "се обера", обаче само да усетя и сянка от заяждане и подценяване, и паля.

# 184
Начинът на изразяване, изказ, тон, речник- много важно за една жена да излъчва това, за което говорим.

# 185
Начинът на изразяване, изказ, тон, речник- много важно за една жена да излъчва това, за което говорим.

Едно от най-НЕ-женствените за мен неща е, жена да псува и да употребява цинизми. За съжаление се среща много често, и то във всички прослойки.

# 186
  • София
Аз си признавам, че в речта си хич не съм женствена. Отговарям рязко, не съм достатъчно мила, все се изтъквам как аз си правя всичко. Старая се да "се обера", обаче само да усетя и сянка от заяждане и подценяване, и паля.
Комплекси са това. Но няма за какво, много си си добре, трябва да престанеш да се връзваш на льольовци просто. 

Най- противно ми е жена като каже "бате", "братче". Освен че е простотия. Псуването - ясно.

# 187

Едно от най-НЕ-женствените за мен неща е, жена да псува и да употребява цинизми. За съжаление се среща много често, и то във всички прослойки.

Вярно.
А за мен, без да ограничавам женствеността само до визия, едно от най-отблъскващите неща в нашия пол е изрисуването с татуировки на голяма част от тялото, примерно, татус-ръкав на двете ръце.

Посмъртно не мога да го възприема, а се среща сред всякакви социални кръгове. Там за мен никакъв грим и прическа не помагат. Лично мнение.

# 188
Татуировките са ми грозни, ама не само върху жена, а и върху мъж, т.е. нито са ми женстевни, нито мъжествени. Но, да за жена са една идея по-загрозяващи.

Грубият език, псуването, цинизмите, крещенето също не са ми женствени. Но отново това са неща, които не харесвам и в мъжете.

Спортът, въпреки че спортувам, също не мисля, че прави една жена по-женствена. По-спортна, по-здрава, по-силна, по-самоуверена - да.

Но по-скоро малкото повечко мазнини на правилните места придават повече мекота и женственост на формите.

# 189
  • София
Зависи от спорта, но повечето спортове са в "мъжката енергия".

# 190
Значи аз съм много в мъжка енергия, отново.
Онзи ден установих, замислена от темата, че по-неженствена от мен на външен вид в момента няма накъде просто Joy - като се погледнах в една витрина без грам грим, в широкото ми номер по-голямо поглъщащо ме зимно яке, широкия панталон и бели кецки.  

Да идва лятото с актуалната женствена мода, подчертаваща фигурата, че съвсем зле ще станат нещата! Joy

# 191
theblondeambition96 , много си млада ,за да се отказваш от мъже .Grinning Не знам как се държат към теб ,аз имам чувството ,че си е в твоята глава.

# 192
Скрит текст:
В астрология не вярвам много, както и не вярвам, че човек става различен след определено време. Или той се е прикривал и после е спрял, или другият първоначално е отказвал да види истинската му същност и после се прави на изненадан.

Ти същата ли си, каквато си била на 20?
Мисля, че да. Тоест същността ми не е променена, само има добавени някои неща, които естествено идват с опита. Обаче бих казала, че общо взето съм си същата. Не отчитам особена промяна във възгледите, предпочитанията и приоритетите. Не се наемам да преценя дали това е хубаво, или лошо.

Последна редакция: пн, 17 мар 2025, 13:49 от bell_87

# 193
Аз най-мъжкото, което правя, е, че ходя на работа да изкарвам пари.

Мъжът до мен е с възможности, но категорично не искам да ме издържа.

# 194
  • София
Моите "мъжки" неща са: плуване, тенис, ски и разни дребни ремонти на дома (обожавам да измазвам и да боядисвам стени). И съм върл фен на италианската Серия А.
На 15-35 прекалявах с грима, токчетата и вярвах, че не може една жена да е спортно облечена и татуирана. После разбрах, че женствеността е в излъчването и смених грима с хубав крем и спорт, токчетата с удобни обувки и се татуирах за ужас на съпруга ми (малки и нежни татуировки на скрити места - само за мен си). И изведнъж женското ми самочувствие порасна в пъти, но пък вече знаех кое ми отива, как да подчертая хубавите си страни и разбрах, че не е нужно да се конкурирам с връстниците на големите ми дъщери, за да бъда привлекателна, а е важно да се чувствам добре в кожата си, за да привличам внимание. И спрях да търся внимание.
Но пък отказа от работа и заменянето й с почивка, спорт, пълноценно общуване с любимите хора и спокойствието правят чудеса с външния вид и подмладяват много повече от разни филъри, ботокси и т.н. Не ползвам последните.
Хормоните от късните бременности също много ми се отразяваха позитивно на външността.

Общи условия

Активация на акаунт