Чувствате ли се женствена жена?

• 20 394
  • 774
  •   1
Отговори
# 510
  • София
Ама това, че ти си романтична, а не получаваш жестове от мъжа ти, не значи, че трябва да се рационализира и да се поставя в негативна светлина нещо романтично.
Гроздето е кисело

# 511
Ама това, че ти си романтична, а не получаваш жестове от мъжа ти, не значи, че трябва да се рационализира и да се поставя в негативна светлина нещо романтично.
Гроздето е кисело
Не, гроздето не е кисело, не си разбрала.

Ако толкова съм имала нужда от романтик, нямаше изобщо да съм с мъжа до мен.

За мен романтиката е донякъде проява на женственост, така че дори не го очаквам от мъжа до мен. Да не говорим, че в графата истински романтици влизат поетите, композиторите, мъжете на изкуството. Те са тези, които имат рафиниран усет и умение да се изразяват по такъв начин. Е, колко мъже са такива? Rolling Eyes

Много много малко мъже се доближат на епсилон до начина, по който аз съм романтична. И това не са мъже, които аз харесвам по принцип.

# 512
  • Обран бостан ;)
Стига с тези пари бе. Не ви ли писна.
Досега и най-стиснатият мъж е искал да ме впечатли в началото с жест, плащане, черпене, подаръче или каквото там сметне като впечатляващо.
Не ме интересува дали има пари, за да ми дава/плаща, а дали има пари, за да се оправя с бита си, живота, с евентуален наш общ бит. Слабо ми дреме дали ще ми подари екскурзия или парфюм.

На жена да и писне от пари ? Ша ги убидиш Trollface

# 513
За мен романтиката е важна и (вече) не бих излизала с мъж, който не е по романтичните жестове. Харесва ми мъжът да има очи за снежинката паднала на ръкавицата му или за шареното листо на което замалко да стъпя в парка. Такива мъже забелязват и тъгата зад усмивката ти или зад смеха в слушалката. И помнят че харесваш жълто на точки и ако видят жълта кутия за чай на точки, ще ти я купят, дори да не са 100% сигурни, че изобщо пиеш чай. Не мисля, че това е женско качество обаче, макар че го имат предимно жени.

# 514
Практичният подарък също може да бъде много романтичен или поне аз така го разбирам. Зависи от контекста може би. Наскоро жена ми ми подари една специфична дреха. Споменал съм някъде във времето преди това, че ми трябва и си търся такава дреха, тя ме е слушала, запомнила е, направила си е труда да я намери и да я купи. Без повод.
Без да съм сигурен доколко този жест се вписва в представата за "романтика", за мен той беше изключителен...

# 515
Скрит текст:
За мен романтиката е важна и (вече) не бих излизала с мъж, който не е по романтичните жестове.
Харесва ми мъжът да има очи за снежинката паднала на ръкавицата му или за шареното листо на което замалко да стъпя в парка. Такива мъже забелязват и тъгата зад усмивката ти или зад смеха в слушалката. И помнят че харесваш жълто на точки и ако видят жълта кутия за чай на точки, ще ти я купят, дори да не са 100% сигурни, че изобщо пиеш чай.
Скрит текст:
Не мисля, че това е женско качество обаче, макар че го имат предимно жени.
ММ разбира как се чувствам по дишането ми, когато се чуем по телефона и има усет за красивите неща около него. Също така не често, но ми е взимал ненадейно неща, които знае, че биха ме зарадвали, въпреки че ги намира за голяма глупост.

Това не е проява на романтика, а на внимание, нежност и загриженост според мен. Ако това не присъства в една връзка, значи на мъжа му е все тая за жената до него реално.

Наистина романтичен е жестът към Rockstar, например. Някой да изрази чувствата си към теб в мелодия Grinning

# 516
  • Обран бостан ;)
На мен пък, едно много романтично гадже ми подари сако от здрав бял плат с мноооого дълги ръкави.

п.п. Работеше като санитарка в психиатрията. Trollface

# 517
Романтиката е в усещането на другия за теб.
А не блузата или телевизора.
//
Телесила, обърка телевизорите.
//
Бънде, още си го пазиш, нали? :>

# 518
Романтиката е в усещането на другия за теб.
А не блузата или телевизора.
//
Телесила, обърка телевизорите.
//
Може и така да е, няма проблем. В момента съм концентрирана върху други неща и от време на време се вихря тук, без много да мисля. Надявам се все пак по темата обаче. Добра дискусия се получава според мен Grinning

# 519
  • Обран бостан ;)

Ша мъ убидиш Trollface

# 520
Според мен тезата, която съфорумката изрази, именно - романтиката е тактика за сваляне, прилагана от мъже с нисък статус - няма много общо с кой какъв е по природа.

Забелязала съм, че по-чувствителните, романтични мъже по-скоро са по-предпазливи, не го демонстрират по първи срещи, хеле пък с големи жестове - просто се усеща. Тези със статус са естествени и подхождат спокойно.

Скрит текст:
Получавала съм и много мили, наистина романтични жестове, бяха ми записали диск с песни, които смятаха, че ще ми харесат, и действително доста бяха нацелили вкуса ми, но на първа среща... зазвъняха ми камбанките и имаше защо.
И, обратното, клиширано изразената романтика е всъщност тактика, която ме e поставяла нащрек, и е напълно оправдано повод за присмех по-късно от мен и приятелките, даже и искрено да е било, не е нашето просто. Както аз разбирам нещата поне, за меродавност не претендирам.

Edit: typos

Последна редакция: ср, 26 мар 2025, 18:01 от Анонимен

# 521
Романтиката е тактика за сваляне, прилагана от мъже с нисък статус. Тези с висок не го правят, защото могат да предложат друго на жените и с другото са много по-ефективни.

Наскоро бях попаднала на статия и видео, излагащи тази, като се замислих, доста логична теза.
Joy
Това е безсмислено умозаключение, тъй като подобните и без друго се привличат.
Мен напълно ме устройва, така ще се размножават по между си и няма да омесват с гените на качествените индивиди.
После да не се чудят защо раждат грозни и глупави деца.

# 522
Няма зависимости в романтиката и кой колко е долнопробен, екстровертен, интровертен.
Най-откаченият ми и комуникативен мъж (божке, не си затваряше устата този човек) беше най-романтичен откъм жестове. Че и креативен, не просто цветенца, герданчета, а си измисляше символики, пишеше картички, писъмца, рисуваше смешни рисунки. За мен това е романтика, а не някой да ме вейне на най-вървежния ресторант в момента. Не че не обичам да ходим и на приятни места, де. Сакън. Но сантиментът е различен, да.

# 523
При свалянето ли, в началото ли това, докато не се познавате и знаете какви сте и какво харесвате?
Ох, писъмца, символики, герданчета - такъв щяхме да го разкостим с дружките Grinning

Моят на 4-та среща чак ми дойде с цветя.

# 524
Нормално е всеки човек да има различни разбирания и предпочитания по въпроса с романтиката. Ето защо обикновено търсиш партньор, с когото имате сходство. Всъщност това важи и за другите аспекти на връзките, но нали сега обсъждаме романтиката.

Общи условия

Активация на акаунт