За МАКСИМАЛНА присъда на УРОДИТЕ, измъчвали животни за пари

• 24 192
  • 694
  •   1
Отговори
# 630
  • Другата България
Вероятно да.
Не знам, предполагам.
Но това не значи, че нямат собственици.

# 631
Направо това си значи, особено пък когато собственика го е вързал да го влачи за колата. Искаш да ми кажеш, че ще си превишат правомощията, взимайки нерегистрирано куче от сигурна смърт?

# 632
  • Другата България
Не искам да кажа това, казвам онова, което казах.
Тълкуването на всяка ситуация, особено що се отнася до действия на хора, към които сме предубедени, вече си е лична. Аз репликирах само относно “закона“.

# 633
Ама ние не тълкуваме субективни ситуации, а съвсем конкретна.

Също така, на всички ни е ясно, че единствената причина някой да направи каквото и да е са организациите. А не трябва да е така.

# 634
  • Другата България
Същото мисля и аз.

# 635
Направо това си значи, особено пък когато собственика го е вързал да го влачи за колата. Искаш да ми кажеш, че ще си превишат правомощията, взимайки нерегистрирано куче от сигурна смърт?
Абе, аз съм съгласна и с двете ви, ама тези, които ТРЯБВА да знаят и да реагират са именно зоополицията, която на хартия я има. За чиято издръжка плащаме ние. Както и за хиляди други безсмислени и неработещи държавни звена. Не мисля, че полицаите са знаели или имат правомощия за това куче. Смятам, че трябва да има протокол за действие, да има последващи наказания. Лично аз съм скептична. Следвам една жена, която пуска сигнали, вика полиция, действа. И след няколко месеца  прокуратурата праща уведомление: отказ от разследване...Брутални случаи с очевидни доказателства, просто на някой не му се занимава... Много ми се иска и на мен да не ми се занимава да плащам данъци. Това е единствената съпротива, за която аз се сещам, защото и протестите нямат ефект явно.

# 636
В случая той е задържан, защото те са видели, че кучето е зле. Какво са направили? Оставили ли са го в двора, за да умре в мъки. Дори не смятам, че можем да говорим за закони, тук липсва най-елементарна емпатия.

# 637
Абе то има закони, ама какви...

Чл. 62. (Изм. - ДВ, бр. 92 от 2011 г.) (1) Който прояви жестокост към животно по смисъла на чл. 7, се наказва с глоба от 500 до 1000 лв., освен ако деянието не съставлява престъпление.

Ама то малтретирането на животно е престъпление. Какво значи деянието не съставлява престъпление?

И глоба 500 до 1000 лв.
Не пише дори арестуване.

Прехвърлих и другите неща. Само глобички.

# 638
  • Orihuela Costa,Spain
Тук в Испания е забранено да се режат ушите на кучетата,за да имаш пит бул примерно,трябва да си изкараш свидетелство за съдимост,да минеш специален курс,и да му направиш застраховка.Преди години свекъра на моя приятелка тръгнал да разхожда тяхното куче,старфоршир,та се стига до инцидент с друго на комшиите им,като старфоршира захапал кутрето на стопанина на другото куче.Понеже на приятелката ми,нямаше  застраховка(имаше паспорт и чип)комшиите ги осъдиха на 10000 е обезщетение.Мъжа й категорично отказа да ги плати,след няколко години му направиха ембарго на сметката.Та така бързо се влиза в час тука.

# 639
Абсолютно, по-здрави закони трябват. И това значително ще намали и популацията на уличните кучета. Ето един примен от някакъв си познат от село, аз останах потресена. Отишъл до приют, взел куче, кучето не се разбрало с кокошките, пуснал го.....е, за какво говорим.

Не знам, не е ли логично, когато се осиновява, най-малкото, кучето да има чип на името на осиновителя и то да е негова отговорност? Има ли такава практика? Звучи ми абсудно всичко да минава с псевдо договори за осиновяване.

# 640
  • София /Абсурдистан
Второто ми куче е осиновено от общински приют. Нямаше нито паспорт, нито документ за кастрацията, нито някакъв какъвто и да е друг документ. Само чип имаше вече и на хвърчащо листче ми написаха номерът на чипа.  Взех я жив скелет, кожа и кости, цели 4 месеца нищо не беше яла, защото другите кучета я бяха били и избутвали. Имаше рана на главата, изпаднала херния и беше болна. Беше в състояние на крайно изтощение. Обаче ме предупредиха, че можело от общината да ми се обадят да не проверяват. Никой не се е обаждал, разбира се. Ние я излекувахме, нахранихме и сега е едно щастливо и дебеличко куче, много мила и гальовна.
Та такива са условията в приютите. То по-добре по улиците да е и само да си търси храна, отколкото да умира от глад и болести в приюта.

Последна редакция: нд, 15 юни 2025, 17:26 от The Iron Lady

# 641
  • София
Зависи от хората в приюта. Второто куче на брат ми беше от приют и беше в доста прилично състояние, когато го взе.

# 642
  • София /Абсурдистан
Взех я от Благоевград преди 5 г . Сега вече този приют се държи от доброволци и всичко е наред с животните, но когато аз я взех, не беше така.
Зависи от хората в приюта. Второто куче на брат ми беше от приют и беше в доста прилично състояние, когато го взе.

Последна редакция: нд, 15 юни 2025, 23:49 от The Iron Lady

# 643
Нямат място животните по улиците. По това си личи и колко е цивилизовано едно общество.

# 644
  • София
https://offnews.bg/112/mazh-varza-za-kolata-si-kuche-i-go-vlachi … metri-846220.html
Нов случай на влачено куче, но тук е спасено. Но нещо не ми е ясно. Как така при предишния случай полицаите не са имали избор, освен на върнат кучето на онзи, а в този случай са се намесили и са намерили нов стопанин?

Общи условия

Активация на акаунт