Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - тема 91

• 45 277
  • 744
  •   1
Отговори
# 630
  • Sofia
Попадали ли сте на хубав дизайн на бг интериорна фирма в стил Мodern cottage? Търся свежи идеи за дневна.

# 631
Съботно да споделя едно апартаментче с доста нешаблонни идеи и форми тук-таме по конзолни масички, бюра. На руски, знаете.
На който му се гледа за открадване на някоя и друга идея.

# 632
  • София
Благодаря, Защо ме търсиш?! Много е впечатляващо, много ми допадна!

# 633
  • Майничка
Вдъхнових се за еретичната идея да трансформирам вратата на барчето на холовата секция в падащо писалище. Само трябва да се подсилят пантите, а каква изкусителна гледка ще имам... 😄

# 634
Gargamela, на такова писалище хем ще си пишеш, хем ще си сръбваш. Със сигурност ще се получи весело ччетиво.

# 635
Вдъхнових се за еретичната идея да трансформирам вратата на барчето на холовата секция в падащо писалище. Само трябва да се подсилят пантите, а каква изкусителна гледка ще имам... 😄
Направо при вдъхновението ще се окажеш и можеш да черпиш с пълни шепи...опс - чаши  Simple Smile
Това го бях направила преди години (идеята само, да не речете, че съм се пропила сега Stuck Out Tongue Winking Eye ) и ми беше изключително удобно като височина за работа. ММ не знам дали е подсилвал пантите, оглежда ги нещо, но нямам спомен правил ли е нещо или е преценил, че са достатъчно стабилни. Все пак зависи твоите какви са, не пречи да усилиш. 
Аз и сега в едната спалня си имам писалище - скрин и си го ползвам редовно за лаптопа, много работещ вариант е. В прибрано положение си е просто скрин.

# 636
  • Варна
Благодаря за споделянето на тези клипове! Открадвам си идеи за бъдещето жилище, което още е в строеж.

# 637
На мен пък напоследък започват да ми стават интересни разни интериори, които не знам дали така се наричат наистина, но за мен това е mid century. На всяка мебел както е на първата снимка ми идва too much, но ако е само на кухня или само в маса някъде... май ми допада.

Забелязвам, че ми става интересно и завръщането към едни нюанси на дървесното дето доскоро възприемах като ретро. Сега се улавям, че ми е интересно. Може би от преекспонирането на бежовко, стъклени подсветени витрини, кашмирено в кухните и т.н....

# 638
  • Варна
Първата снимка ми прилича на създадена от AI.
На мен лично този стил ми е ретро, особено ако е в цялото жилище. Някои елементи/акценти ми допадат, но до там. Сега модните - светло, лъскаво, с разпиляна светлина и много отражения също не ми е съвсем по вкуса. Както казват руснаците - на вкус и цветя, товарищь нет. 😁

# 639
Как се нарича стил, в който има различни елементи? Не е ли еклектичен?
Примерно мебели, които не ти дава сърце да изхвърлиш, и ги слагаш като център на композицията.
... маса от класическия период,  в рустик кухньо- трапезария.
Или, малка централна масичка  в стил кралица Ана, пред съвсем  безличен иначе диван.
Или, огледало,  с африкански дърворезби, в абсолютно икейско антре....

# 640
Точно еклектика се нарича.

Първата снимка ми прилича на създадена от AI.
Възможно е. Това AI не мога да го понасям. Имам чувството, че с него са направени вече 80% от снимките на интериори. Всичко много красивко, но и всичко много еднаквичко, а дали може да се изпълни и как именно - нЕма значение.
Аз и поначало затова предпочитам видеа пред снимки - просто виждаш нещо наистина изпълнено като обект.

Последна редакция: нд, 21 сеп 2025, 07:02 от Защо ме търсиш?

# 641
  • София
Че какво има в първата да е ai...
Приятен е, най-мн от всички, малко мрачно само, а на жиео би било още по-мрачно и захлупено. Най-мн ми харесва май масата... И плочките на гърба.

# 642
Аз пък ще се обзавеждам, както една руска художничка каза в един от клиповете за дизайн "Имам/х красиви и любими неща и ги сложих. Защото ме радват и защото носят душа.." 😊
На мен за мода не ми дреме. Знам, че ще е звучи надуто, ама е истина. Аз съм ексцентрична и внасям мода. И когато започнат да я копират, спирам с това и започвам друго. Щото не ми харесва да съм от масовката.
Имам доста класически неща, които ще набутам в малкото ми жилище, защото са ми любими. Останалото ще е "съвременно"
А, тези дни ми хрумна решение по проблема ми с ваната за киснене в 4 кв ми баня. Ще си сложа стояща вана със стоящ смесител и отделно душ. Щото искам и обичам вана. Като остарея достатъчно, че да ми е трудно да я ползвам, ще я разкарам.
И това не е мода, а угаждане😊И това е важно. Да ми е готино и като погледна любимите неща, да ми става топло на душата. Така, аз разбирам интериора😊

# 643
Прекрасна си, Red. Така и трябва да се подхожда към дома.

Аз пък откакто се помня имам слабост към новости в интериорите. Обичам да знам линии, нови неща, да предусещам вкуса на новонавлизащото, имам набито око. Хоби ми е просто. Като бях малка майка ми носеше списания "Наш дом". А аз с бутане размествах мебелите из нас докато тя беше на работа. Странно, тя никога не убиваше ентусиазма ми. Само меко след някой и друг ден ми подсказваше да върна дивана на мястото му. Laughing
Но това ми хоби за съжаление не среща изобилие от финанси, с които да го подплатявам в реализации. И къщичката ни е с много неща от Икеа. А нерядко се загубвам и във вечното преследване какво сега е модерно. Та се налага да се коригирам.

И за да не е напълно спам хайде още едно апартаментче без кой знае какви претенции. Не е висок левъл, но жената е избягала от бежовкото и витринките, заложила е на някаква си нейна хрумка с тъмно синьото. И ми допадна.

Последна редакция: нд, 21 сеп 2025, 19:42 от Защо ме търсиш?

# 644
  • София
Red - разбирам те, аз също не се водя от моди, каквото ми харесва - това, в повечето случаи трудно ще кажа дори коя мебел към кой стил и период спада. За мен такова нещо като не можеш да смесиш арт деко с бохо, джапанди и фермерски стил няма... Каквото ми създава уют и ми радва окото това е... Не правя дом за изложба, а за личен кеф и уют и се съобразявам само с другите, които ще са постоянни обитатели. Даже не ми пука дали тази стая, щяла да отива на онази... Нито аз самата съм интересна и ексцентрична, нито търся подобни неща в интериора, по-точно искам да ми носи спокойствие... 😂💕

И икея харесвам за някои неща, даже скоро си взехме бюфет ли е контра бюфет ли е от тях за под тв-то... Даже за някои неща и jysk харесвам😅

Общи условия

Активация на акаунт