Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - тема 91

• 45 238
  • 744
  •   1
Отговори
# 645
Ами, това е, бе хора! ❤️❤️

# 646
Ами, това е, бе хора! ❤️❤️
Взе ми го от устата, щях да ви обобщя точно с този израз Simple Smile
Не съм писала скоро (не бях и чела, та наваксвам), но видях банята ти - става чудна! И ако още имаш колебания за подовата настилка - и аз съм за плочките от първата снимка. Те са си просто за нея правени...

# 647
Имам питания, свързани не с интериор, а с тераса. Не намерих по-актуална тема обаче, затова тук да си задам въпросите.
Някой ползва ли от тези пластмасовите кутии, които обикновено служат да се съхраняват в тях възглавниците на столчетата? Интересува ме практични ли са, дали не прониква все пак влага, която после да се задържа вътре.

Имаме прости евтини столчета, на които слагам възглавнички. Не ги харесвам, набелязала съм си други, но сега плащаме измазването на тавана на терасата, подновяването на пода със замазка и шкурене/боядисване на металните парапети. Ако времето се задържи топло може би ще се опитаме да измажем пода и с някаква допълнителна хидроизолация. Та идва малко нанагорно с финикийските знаци. Отложих закупуването на нови, ще караме с наличните.
Обаче къде да прибирам тези вълглавници?... Досега все ги държах в един гардероб, но искам да са отвън - лесно да ги прибирам и изваждам. Тъй като са дълги с прегъване и завръзване застават на столчетата, доста са обемни.
Скрит текст:
. Нарочно взех дълги - инак почват да драскат отзад тази уж много грапава мазилка на къщата. Трябва ми някаква кутия, в която да ги съхранявам. Оглеждах този модел.
Знам, че временните неща имат навика да стават постоянни. Нищо чудно да си остана с тъпата кутия вместо да взема нови столове. Разчитам, че ако ги взема кутията не е много голяма и все ще върши работа за нещо. Въпросът е дали не пропуска влага и после да мухлясва вътре. То възглавничките са с плат дето уж не задържа влага, но знам ли.
Имам шкафчета за тераса от Икеа обаче в тях предпочитам да си вмествам щипки, парцали и кърпи за измиване на прозорци, саксии, такива неща.

Другото ми питане е за изкуствените дръвчета (тип маслина, бамбук). Преди имахме естествена огромна елха, която даваше усещане уединение и зеленина. Но вече нямаме. Сега ми е голо, неуютно и наоколо само съседските дворища гледам. Искам поне в двата края на терасата да сложа нещо. Сигурно ще се прашат, но много важно, ще мия под душа. Но дали не избеляват. Някой има ли такъв тип на балкона?

# 648
  • В къщата на здравето, любовта и красотата!
Здравейте, идейни момичета. Не намерих по подходяща тема затова реших да се допитам тук.
Гледах много идеи за тавани, но не мога да реша още как да го направя. Става въпрос за хол и кухня, като в холната част тавана върви по-висок откъм прозореца. Не ми се иска да губя тази височина и като че ли искам да избягам от окачен таван с лунички и разни подобни изпълнения.
Моля за идеи защото точно в тази част съм блокаж Sad
Пускам снимки

Последна редакция: сб, 27 сеп 2025, 13:03 от BlueSky7

# 649
Остави го както е. Има ли причина да мислиш за модификация?

# 650
  • В къщата на здравето, любовта и красотата!
Остави го както е. Има ли причина да мислиш за модификация?

Тъкмо реша, че си го искам чист и се появи някое мнение за изолация и окачен таван. Последен етаж е.

# 651
  • Майничка
И аз бих го оставила така или бих го подчертала, като наслагам дървени летви по целия хол, от ниската част към високата, но не докрая. Ако пък се вържат с вратичкити на кухнята, ще стане интересно

# 652
Здравейте. Имаме нужда от съвет. Имаме две дечица. Голямото си има стая, но искаме да пригодим една малка стая в стая и за дъщеря ни. Ще пусна снимка за ориентир в размерите. Имаме нужда от идея за разположение на мебелите. Искаше ни се леглото да е на стената от към вратата, но там има ръб, който ни обърква тотално какво и как да го направим. Моля ви за идеи. Дано се разбират от снимката размерите. За момента разглеждаме мебели от икеа. Гардеробът обмисляме се пада на стената зад вратата, а до него етажерка с пластмасови панери за играчки. В последствие ще бъде сложено бюро под прозореца. Склонни сме да чуем и да видим и други идеи, може би пък ние да грешим някъде в разположението.

# 653
  • Варна
При тези размери си мисля, че само двуетажно легло би свършило работа. Може да се изтегли малко напред и нишата, която се образува от "чупката" да се използва за етажерка/библиотека. А гардероб на другата стена трябва да е някъде в средата, за да не пречи на вратата и прозорца.

Последна редакция: сб, 27 сеп 2025, 15:40 от antonia

# 654
  • София
Ако правилно тълкувам написаното, голямото дете има по-голяма стая от показаната.
Бих преобразила малката стая в спалня, а за малкото детето бих дала по-голяма.

# 655
  • София
1 персон е 90см... Какъв е проблема да е до вратата? Хем няма да е залепено за стената, ако искате да е залепено, може да направите една ракла по поръчка в горната част на леглото, която да обикаля  комин ли е или каквото това в ъгъла, а после легло, ако искате и 120голямо. Хем ще има място за несезонни завивки например.
В тази стая има ли други мебели, че я наричате стая в стая? Ако да какеи и къде, иначе няма как да се дават идеи за разположения.

# 656
Някой,който има оберлихт може ли да сподели много ли е скъп,протича ли при дъжд и други?

# 657
Имах некачествено направен, който протече.
Извиках фирма и го демонтираха, изградиха наклон и го направиха обикновен прозорец на велукс с малък наклон. От тогава никакви проблеми.

# 658
1 персон е 90см... Какъв е проблема да е до вратата? Хем няма да е залепено за стената, ако искате да е залепено, може да направите една ракла по поръчка в горната част на леглото, която да обикаля  комин ли е или каквото това в ъгъла, а после легло, ако искате и 120голямо. Хем ще има място за несезонни завивки например.
В тази стая има ли други мебели, че я наричате стая в стая? Ако да какеи и къде, иначе няма как да се дават идеи за разположения.

Благодаря за включването. В стаята няма други мебели. Голямото дете си има стая, затова не гледаме двуетажно легла. Имаме стая, която се използваше за друго, но искаме да я пригодим за детска и на другото по-малко дете, въпреки размерите и. Леглото най-добре изглежда и според нас да е на стената на вратата. Просто не ни се иска да има ракли или подобни. Това съм харесала като легло и гардероб. Смятам, че и размерите отговарят, а до гардероба и етажерката за играчки. Преди време са ми излизали някакви идеи за тесни шкафове за подобни случаи, но не съм сигурна дали няма да се получи грозно.

Последна редакция: нд, 28 сеп 2025, 00:37 от deronii

# 659
  • София
Леглото, което сте харесали за матрак 90 см, ще изяде още 15 см от иначе малката стая. Имаме такова, но 2 друг размер, днес бих спестила +15см, реално заема мястото на следващия по размер матрак.

Скоро от подобна стаичка (2.45*3.45 ) правих спалня, но ширината на леглото е точно колкото е широк матрака.
Вижте Mandal вместо Malm.
Имайте предвид че Малм+матрака става доста високо легло

Общи условия

Активация на акаунт