Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - тема 91

• 45 204
  • 744
  •   1
Отговори
# 660
  • София
Някой ползва ли от тези пластмасовите кутии, които обикновено служат да се съхраняват в тях възглавниците на столчетата? Интересува ме практични ли са, дали не прониква все пак влага, която после да се задържа вътре.

Аз имам една ракла от тези, стои съвсем на открито на балкона и я вали дъжд, но вътре е сухо. Обаче държа инструменти в нея, не възглавници и не знам на тях как ще им се отрази. Инструментите вече трета година са вътре и не са почнали да ръждясват, което би трябвало да значи, че не прониква влага... Laughing

# 661
Защо..., аз имам опит с влаги😊 В добре затваряща се пласмасова кутия, няма да проникне нищо.
За изкуствените дървета си помисли пак. Изобщо не харесвам изкуственяци, колкото и да са качествени. И почти съм сигурна, че ще избелеят с времето.
За тавана- за мен е престъпление да се смалява висок таван 😊

# 662
Отдавна се отказах от тъмен интериор – въздейства депресиращо. Само светло дърво... Или чисто бяло като показаното по-горе...

# 663
  • София
Здравейте, момичета!
Стигнахме до етапът, в който могат да се направят някакви финални  корекции по Ел.инсталацията. Идвам с въпрос за разположението на кухненската част и на всекидневната като цяло.
В момента ел. инсталацията е пусната с разположение на уредите, както е по проект, но е изградена с кабели, които позволяват включване на по-мощни уреди.

Размерите са 3.40х 2.70, като тези 2.70 спокойно могат да отидат до 2.80-2.90 м, след това има свободно стояща камина на дърва.

Чуденкара ми е за следните два варианта:
1. От ляво на дясно да се подредят хладилник, колонен шкаф за печка +микровеле, плот (отдолу съдомиялна), мивка; в дясно - плот, готвене, плот.
2. Хладилник, плот (отдолу съдомиялна), мивка, ъгъл, плот, готвене, колоната. Тук като неудобство виждам визуалното затваряне на кухненската част с колоната в ляво.
3. Остава както е по проект.
Ето го помещението:

# 664
След котлоните каква колона искате са сложите?Камината ли?

# 665
  • София
ДЗХ, под "колона" имам предвид колонен шкаф, с вградени фурна и микровеле. Знам, че ще бъде много неудобно, ако котлоните са непосредствено до колоната, но има възможност да се оставят едни 30 см примерно.
Иначе стилово ще е нещо такова:

# 666
  • Варна
Аз съм за вариант 1. Бих предпочела колоните да са една до друга, когато кухнята е Г-образна. Ъгловият плот между мивка и котлони ще ти е най-удобното място за приготовления. Хубаво е да е по-големичко. От другата страна на мивката ти е достатъчно малко, колкото да си оставиш покупките и да ги прибираш в хладилника и по шкафовете.

# 667
За мен, две колони една до друга/ вграден хладилник и колона с фурна/, са в повече само в единия край. Aко беше повечко мястото, може би, но от тези 3,40 колко ще останат?!

# 668
  • София
Lady April, благодаря! И аз натам клоня.
За мен, две колони една до друга/ вграден хладилник и колона с фурна/, са в повече само в единия край. Aко беше повечко мястото, може би, но от тези 3,40 колко ще останат?!
За кое колко ще останат? Хладилник 60 см, колонен шкаф 60 см, плотът до ъгъла остава 220 см. Отдолу след колоната се слага съдомиялна, отгоре плота е свободен. Между съдомиялната и шкафа за мивката ще останат около 20-25 см, т.е след колоната до мивката ще има плот около 80 см, точно за поставяне на продукти.
от другата страна ще е работният плот.

# 669
Аз разбрах , че; почвате в ъгъла хладилник, колона (фурна и микровеле), плот, мивка, ъгъл и на другата страна котлони.Защо ти е колона от другата страна?Или аз не разбрах питането ти?
Камината къде ще е?

# 670
Питате за мнение, даваме го.
За мен, пак казвам/ макар да е абсурдно, всеки път го подчертавам, все едно мяга да говоря от името нанякой друг/, не остава достатъчно място за работа.
Ъгълът, обикновено е неизползваем за работа.
Щом 80см ви стигат, за какво е въпросът?

# 671
  • София
Питането ми е за вариантите за цялостното разпределение.
Първи вариант, както съм го описала - хладилник, колонен шкаф и т.н.
Втори - хладилник, ..... колонния шкаф отива от другата страна, която е 2.70,  в дясно.
LordOzzy, работният плот и в двата случая ще е в дясната редица, като в първия вариант до котлоните ще се получи около 1.20-1.30 м. Ако колоната с печката се сложи на дясната страна (2.70), действително няма да остане място ра работен плот там и трябва да е между хладилника и мивката - около 1.30-1.40 м.

# 672
.... и трябва да е между хладилника и мивката - около 1.30-1.40 м.
За мен, това е правилното разпределение.
...работата се случва между хладилника и мивката...
Какво е разпределението в сегашната ви кухня?
Колко място не ви стига?
От там трябва да дойдат разсъжденията, а не от нашите, или визуални предпочитания.

# 673
  • София
За мен фурната трябва да е до аспиратора, не в другата част на кухнята, така че както си е по проект или да е до котлоните... Или да преместиш и котлоните, което вероятно значи и мивката🤷‍♀️

# 674
  • София
Личните ми предпочитания са за втория вариант - по-симетричен, повече място за работа между хладилника и мивката, а колкото до визуалното затваряне, не мисля, че е проблем: така или иначе, големият прозорец е отсреща и колоната няма да промени осветеността, а и гледката на тенджера върху котлон не е нещо, което особено допринася за уюта... Но пък тук важното е как на вас ще ви е по-удобно.

Общи условия

Активация на акаунт