Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - тема 91

• 45 151
  • 744
  •   2
Отговори
# 675
Аз, например, нямам плот между хладилник и мивка(имам, но не ми е удобно там) и си нося продуктите на работния плот.Не ми е проблем.Гледала съм хармония в мебелите на кухнята,Фурната също не ми е до абсобрабора.Като работи го пускам, ако се налага.
Така че е до лично усещане и навици.
Не бих “боднала” колона в края на десния ред заради камината.(която не разбрах къде точно идва)Котлоните със сигурност да са на поне 20см от колона трябва.

# 676
ДХ3, ти май имаш остров или маса, по спомени.

Още нещо за премисляне- как готвите в тази кухня.
Ние сме по 2ма, че и по 3ма, но имаме три зони, та не ни  пречи.

# 677
Имам “полуостров”:)) , който си е работен плот и място за хапване набързо.Местя всичко там и си бачкам.

# 678
  • София
Аз да кажа какво мисля за колоните. Понеже имах един проект за кухня, а след това още един, бях сложила кашона с хладилника на мястото на "колоната". Ами толкова не ми хареса това голямо нещо, че въобще се отказах от идеята за колона, а пък хладилника го сложих на място, където не "засенчва".

# 679
  • Варна
Мога да кажа как е вкъщи, Г-образна кухня в бокс/ниша. На късата част хладилник и мивка (едно до друго. На другата страна - миялна и шкафове с плот върху всичко 😁, след тях фурна и над фурната котлони, последно 15см кошница за бутилки. Тази подредба ми е удобна и няма проблем двама да готвим. Вероятно защото се ползва вече 20 години.

# 680
  • София
ДЗХ, стената отдясно до чупката е 4.80 м. Камината ще се сложи примерно на около 30-40-50 см от ъгъла (отбелязаното в червено). А дясната част на кухнята може да се удължи до около 2.80, и пак ще останат около 100 см до печката, за да не се нагрява. Тази камина е за резерва, като алтернативно отопление или просто за уют и жив огън. Имаме изградена инсталация за термопомпа вода-въздух с подово и конвектори.
Мисълта ми е, че котлоните могат да се преместят надясно и преди тях да се оформи работен плот с прилична дължина. Но в този случай (вариант 1) аспирацията ще мине през няколко горни шкафчета и ще се изгуби много място. Технологично обаче е по-правилно раб.плот да е между мивката и готвенето.

Мястото не е никак малко, но трябва да се направи някакъв компромис и това ми е чуденката. Simple Smile

Rockstar , спомням си твоята кухня, да. Но на мен двете фурни в колона ми харесва и визуално, и е удобно за ползване. Цялото помещение е 33 м2 и позволява.
antonia, твоето описание е точно като архитектурния ми проект, който се чудя в момента дали да променям. Sad

Последна редакция: пн, 29 сеп 2025, 22:34 от sofyia

# 681
Аз как бих постъпила- колона хладилник, колона фурна, плот, мивка, на другата дължина  си позиционираш котлоните горе-долу както са.Не в голям
проблем, че ще ти мине тръбата горе, колко
ще са ти високи шкафовете? До тавана ли?Колона не бих слагала там , а ще оставя празен плот.Камината може ли да се дръпне до ъгъла? Може въобще да не е резервна , а да си я палите за кеф.Ние също имаме.Ако е към ъгъла няма да пречи на масата.Ще се вижда от всички точки на помещението.

# 682
  • Варна
Sofyia, сега виждам плана. При нас котлоните са изтеглени в края и тръбата на аспиратора на практика над целия горен ред.

# 683
При нас ситуацията е подобна. Имаме една колона, в която ни стои газовото котле, после колона с фурна и МВ, после плот, котлони, ъгъл, мивка, плот, колона, хладилник, по-тясна колона-килер. Последната я направихме допълнително и я обожавам. 3.60*3.40 е кухнята. При вас може е подобно, с разменени мивка и котлони.

# 684
  • Варна
Satine, колко ти е широк шкафът-килер? На Блум вътрешните чекмеджета ли е или цял издърпващ механизъм? Аз предвидих един 50 см с чекмеджета докъдето виждам и нагоре рафтове, да знам дали ми е добро решението.

# 685
С обикновени чекмеджета е, 40 см широк. Имам само един рафт най-най-горе. Дълбок е 60, колкото кухнята и ако е само рафтове става неудобно, поне за мен, за ползване. В него държа всички бобови, брашна, паста, консерви, ориз, неотворени ядково млека, семена.... Всякакви запаси също. Ей така съм подредила всичко в кутии и в останалите чекмеджета.

Последна редакция: вт, 30 сеп 2025, 17:08 от Satine

# 686
sofyia, ако можеш, нарисувай кухнята с някоя програма и ще ти е по-лесно да решиш кой вариант да избереш.
Кухнята която скоро правих, е с подобни на твоята размери. Имах абсолютно същите два варианта като твоите. Нарисувах ги двата и след като се разходих виртуално из стаята, избрах втория.
Рисувам си ги на sweet home- тя е простичка програма, но дава много добра представа.

# 687
Здравейте, предстои ми ремонт на апартамент.
Нещо обаче не мога да измисля разположението на мебелите в хола.
Това е схемахата:

Едната къса страна води към тераса и цялата е заета от врата и прозорци. Другата къса страна има врата към коридора. От ляво има портал към кухня (тя поне за момента ми е ясна кое как), от нея също има врата към коридора.
Единственото в момента което ми хрумва е да сложа на едната страна до портала телевизор и срещу него диван тройка. Някакси не виждам място за ъглов диван.
Проблема е, че искам да сложа някак си библиотека, имам много книги и искам сравнително голяма библиотека. Но... ми се струва, че ще е прекалено да е на цялата дълга страна.
Не ми трябва маса за хранене, тя ще е в кухнята, има достатъчно място. Искам библиотека, диван и телевизор, и може би едно кътче за работа до прозореца.
ПОМООООЩ!
Приемам всякакви съвети.

# 688
За всички въпроси няма да пиша, но относно библиотеката - никога не идва много, така че спокойно си я сложи на цялата стена.
При разположението пробвай с кашони първо, отчети къде какво ще включваш (лампи, друго) и местоположението на контактите, стаята сама ще се нареди според както ви е удобно на домакинството. Опитай се на празна стая да "видиш" ежедневието ви в нея - кога сте там, колко души сте, кой какво и как прави в нея, какви предпочитания имате за почивката си и то ще си излезе.

# 689
Кубратова, притеснява ме, че ако сложа библиотека на цялата стена, стаята ще стане още по-тясна. Ние не гледаме често телевизия, но все пак се случва, а така няма да мога да сложа нищо на срещуположната стена сякаш....
А това с кашоните върши работа ако имаш цялостна идея за помещението. Моята идея за сега се ограничава само с библиотека Sweat Smile
Ще продължавам да го мисля

Общи условия

Активация на акаунт