Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - тема 91

• 45 057
  • 744
  •   1
Отговори
# 705
То има и разни заоблени, полукръгли и несиметрични дивани...
Да, там вече зависи много и от избрания стил, както и от параметрите на стаята, но понеже стана дума точно за ъглов, предложих подходяща според мен равностойна като визия вариация.

# 706
  • Варна
SkyBlue, съветвам те да наредиш един светъл ламинат в целия апартамент. Хора, не знам какво толкова се трвожите от ламинат в коридор. Живяла съм в 2 квартири и сега в собствения си апартамент с ламинат в кородор. Няма никакви поражения, въпреки че си влизам с мокри обувки в началото на коридора. А сега на пазара продават такива ламинати - влаго- и водоустойчиви до 24 часа, до 48 часа, че дори и до 72 часа и цената им не е много по-висока. Има доста избор и за по 30 лв на квадрат. Така жилището изглежда по-голямо. А особено в случая на SkyBlue няма да се забелязва толкова неправилната форма на стаите. При такъв апартамент е почти невъзможно да се постигне една посока на редене навсякъде. Прекъсва се под вратите и се сменя посоката във всяка стая. Аз знам, че е правилно да се реди перпендикулярно на прозорците. SkyBlue, моя хол е по същият начин, че и с овал при прозорците - реден е както казах. Към вратата се пада по диагонал.

# 707
  • София
Може би нещо такова можеш...

Ако пак ти е малко може около тв-то също да има, а книги... Ако под прозорците имаш място, също...  Може и без библиотека до вратата, с по-дълъг диван🤔

# 708
  • USA
Нямам представа как стои тази саморазливна настилка. Къде мога да я видя във Варна?
Лесно ли се прави? Някакви препоръки за фирма, която предлага?

# 709
Ще трябва да изтърбушите целия апартамент, да му направите нова замазка, чак тогава саморазливна .
Як гърч Close , мислете и търсете читави майстори.

# 710
Може би нещо такова можеш...

Ако пак ти е малко може около тв-то също да има, а книги... Ако под прозорците имаш място, също...  Може и без библиотека до вратата, с по-дълъг диван🤔

Под прозорец има радиатор, по-скоро може би бюро бих сложила.
Не мисля, че ми трябва по-голям диван. Много ти благодаря, много добре се е получило. Ако не е тайна, коя програма си ползвала? Довечера мисля да се развихря Satisfied Ще видя и дивана който съм харесала като размер как ще пасне.
Не знам защо докато обмислях различни варианти ми се струваше, че така накъсана библиотека няма да стои добре, ще стои като незавършено Sad

# 711
  • София
Можеш да направиш връзка над дивана под тавана... Вратата търпи ли местене.
Home by me е програмата

Последна редакция: ср, 01 окт 2025, 14:02 от Angel_Dust

# 712
Можеш да направиш връзка над дивана под тавана... Вратата търпи ли местене.
Home by me е програмата

Благодаря.
Вратата към коридор - не

# 713
  • София
Нещо такова имам предвид с връзка над дивана

# 714
Нещо такова имам предвид с връзка над дивана

Много ти благодаря, Angel_Dust, супер много ми помогна. Това изглежда супер, още повече че дивана който съм набелязала ще пасне идеално тук. А програмата ти е супер лесна за използване.

# 715
  • София
Здравейте, идвам с въпрос за таванни корнизи. Виждам, че в момента се предлагат от четири материала - HDPS, XPS, EPS и гипсови. Последните ги изключвам. Първите явно са от много здрав материал, съответно и цената е доста висока. Пример:

Имате ли опит, с кои, от къде (София)?

Последна редакция: пн, 06 окт 2025, 16:33 от sofyia

# 716
Sofyia, от магазина на genesis. Лично съм купувала доста пъти и нямам забележки от 2000г насам. Близо е до южен парк:
https://xn--h1aaikeg3a.xn--90ae/stores 

# 717
Аз от Икор имам подови первази, забравих как се водят, но са здрави вече 11г, тук-таме с щети.Бели са боядисани.

# 718
  • Бургас
За корнизи бих избрала най-обикновени стиропорени, които ги има във всеки строителен магазин.
На тавана няма кой да ги пипа, да ги удря, за да ги деформира. Тази цена от 50 лв. за корниз е безумна за мен.

Ако тези профили се ползват за декорации на стени, бани, или там, където минават хора, има постоянен допир - да. Купувала съм профили от този доставчик, мисля, че се намира в Добрич.
https://maxlight.bg/dekorativen-profil-za-stena-d109-240h2-0h0-8cm-bg

# 719
Стиропорени имам в баните и въобще не са така хубави- нито снадките ми харесват как стават, нито после как стои латекс върху тях.Може да има различни класове, моите са от строителните хипермаркети.Докато тези, които имам от нещо си там( забравила съм, пак пресован материал някакъв от пяна), стои много красиво като се направи сладката и се боядиса.

Общи условия

Активация на акаунт