КГБ = Клуб на Готините Баби - 230

• 20 938
  • 735
  •   1
Отговори
# 720
  • Кубрат/ Пишурка
При нас все още вали. Гадно, мъгливо, облачно!
Тони и моята щерка е с   Хашимото, но лекарите й още не й препоръчват операция. Всъщност кога се препоръчва? И щеката доста качи килограми от хормоните.
Цветеарт, много хубаво име са избрали младите. Има ли връзка с родата, или така са решили?

# 721
  • София
Цветеарт,много красива декорация си направила за малкия мъж.А знам,че най-хубавото е миризмата на бебе.Няма по-сладък аромат.
       Клечице, този Чарли е много интуитивно куче.Веднага надуши на кого не може да се има доверие.
       Тони,главното е минало,Сега само да нагодите дозата на хормона.Гласа ще се оправи със спадането на отока..
       Боряна,много красива снимка.Кога е направена, преди години или в днешно време?  И сега ли е толко хубаво там?Никога не съм била там,но ме разчувства.
       Аз изчетох всички прогнози за времето.Нищо не е много сигурно-нито снега,нито студа,Очертава се 8 април да е най-студен.Има очаквания да е по-студено чак до Гергьовден. Протестирам.

# 722
  • в сърцата на любимите ми хора
Ваканцуваме на макс с внуците. Е, времето дъждовно, но поне е топло. Не мога да ги извадя от басейна. Утре се прибираме.
Честито бебче на Цветиарт. Добре дошла на Тони, живи и здрави да са всички, имали празник.
За вторник при Дядото още съм под въпрос - пак имам час за доктор. Дано успея да дойда.
Свърши ми "паузата". От вдругиден повече 🤗

# 723
На 1 април сега е снимката, то на снимки може да е  хубаво всичко. Като в детството. Но на широко съм расла.
Явно за това в апартамент не вирея.
Изморих се само да наготвя ,вчера доста неудобно се почувствах, усетих се че  изперквам и оставих сина да се сбогува с лекарката, аз се изнизах, докато не съм изтрещяла съвсем.
 какви представителни срещи, моля, с легло , и да ме чакате някой друг час да се съвзема. Не се превземам и никак не искам да ви занимавам с мене си, да спрем само с мечтите, а  те са хубаво нещо като са свързани с реалностите.  Особено когато се очаква нещо да се сбъдне. Без очаквания  - може. До Луната и до Марс може да стигаме.

# 724
  • Вила Великула
Борянчице, не се притеснявай. Просто много ни се е приискало да се видим с теб и повода е поезията. Знаем, че за теб е проблем и никой няма да те насилва. Ако някога ти самата решиш, всички ще сме щастливи. По-важно е здравето. А и вече може чрез книгата да общуваме почти наживо с теб.
Аз съм гроги, но продължавам да работя. Може би ще почина за около час, че усещам как започва да ме стяга главата.
Макавели, и аз много четях, особено като дете. И сега чета, но повече специализирана литература. Имам подготвени от миналата година доста книги, които чакат свободното ми време, ама то нещо не се появява, а вечер като легна не е много ок да чета, че нещо съвсем не виждам. Ще оперирам тази година поне едното око и надявам се да стане по-добре.
Ще викам скоро майсторите, за да построим новата ни къщичка, но има още малко място в старата. Търпелива съм. Имаме доста гости / 8 човека/, но и те се събират вътре. Има място за всички.

# 725
Пипинка, прегръдки!
Засегна емоционална струна в душата ми с тясната къща и многото ( 8 човека ) гости, които надничат.
И у нас е така, но сърце да е широко - за обични хора място все ще се намери.
Широки души сме ние, посрещаме гости всякакви, заповядайте.
Щом идвате с добро все ще се сместим и място ще ви направим, а и почести ще ви окажем .
А относно майсторите -строители на нови къщи - теми, направо на щат да ги вземем, че ние започнахме през двайсетина дни нова къща да поръчваме, все  по - бързо ни отесняват старите.

Ще излизаме малко да се поразходим докато отново не е заваляло.
То му хванахме цаката и на дъжда и мокър от дъжд не се бои, но дручко си да не джвакаме из гьоловете.

Хайде, до по- късно

Последна редакция: ср, 02 апр 2025, 17:52 от Важна клечка

# 726
  • София
БОРЯНЧИЦЕ след днешната лекция прочетох едно от стихотворенията ти. Харесаха го. Grinning А аз се гордея с авторката! Hug
Ти не се безпокой. Надявам се след прегледа при любимата ти лекарка да се стабилизираш. През пролетта времето е много нестабилно, и атмосферното налягане - също. То влияе на хората, особено ако имат хронични заболявания като хипертония, сърдечно-съдови проблеми или артрит. Знам го от моя ЛЛ. А кой на нашата възраст може да се похвали, че ги няма тези проблеми?

Скрит текст:
Бързите промени в налягането могат да доведат до:
Колебания в кръвното налягане – Хората с хипертония или хипотония често усещат замайване, главоболие и отпадналост.
Обостряне на ставни болки – Атмосферното налягане влияе върху течностите в ставите, което може да засили болката при артрит.
Промени в настроението и съня – Някои възрастни хора изпитват умора, раздразнителност или безсъние поради резките промени във времето.
Засилване на сърдечните оплаквания – Ако има по-ниско налягане, сърцето трябва да работи по-усилено, което може да доведе до задух или неразположение.
Като добавим и обедняването на организма откъм витамини - ето я и пролетната умора. А и обездвижването през зимата си казва думата. Гледай смело напред. Чака те издаването на нова книга, а тя ще те зареди с нови положителни емоции.
ПИПИ, и аз очаквам нов адрес - Улица КГБ № 231! Grinning
Студено ми е, не ми се излиза до магазина, а и Ромео се ослушва. А нямаме хляб. Много мило ме попита - искаш ли да омесиш една питка? Е как да не искам? Цял следобяд за това си мечтая - на бегом отивам към кухнята и запретвам ръкави. Stuck Out Tongue Winking Eye Даже и ще си попея!

# 727
Фло, ми имам повече от половината изброено. Понеделник съм на кардиолог, аз си знам ,че един тон не  е у ред и отдавна, зяпаме го с интерес. Ето откак писах спах и сега се пробуждам, нощес може да имам и зяпане на екран ,като съм спала доста ,но и ще спя , така се усещам, ако не заспя веднага сега пак.
 Любимата ми лекарка е  до мен  винаги, препраща ме навсякъде ,дето  е възможно, при операцията ми дойде  и наблюдава и не само. Това се прави за приятел.  А си бяхме съвсем непознати.
 Похвалиха ми шкембе чорбата, хем не ползвам бульон, ние сме  особени, заварих да се реже и после пак варих, но първия  за котките. Знам как  е  при другите, не и при нас.
 Но синко не бил ял толкова вкусно , абе четка ме да се радвам. Дано ми вдигне тонуса.
  А ти пей ,да се чува и тук. Може да помогне.
 Утре на изследване ,рутинно ,кръв и там.

# 728
Ухае ми на топла питка с шарена сол, може и малко самардала - любима подправка ми е.
Аз спретнах набързо едно авокадо с малко сиренце, кисело мляко, майонеза и чесънче - идеално за мазане към питката на Фло. Е, ние го хапнахме със земелчета и никой не поглежда към тавичката с ориз, лапад и кайма Smirk
Борянка, дано си оптимизираш показателите и да си ги задържиш дълго време Hands Plus1
Клечи, Чарли се грижи за теб - държи те в кондиция, да не се отпускаш. И ти е вярно другарче, следи за приятелите и дистанцира останалите Simple Smile
Пипи, ползваш ли електронна книга - ние сме много доволни. Може да си нагласяш големината на шрифта както ти е комфортно и подсветката на екрана е супер. У нас всеки си има собствена книга.
Мамси, хубава ваканция изкарахте с децата - със сигурност те са доволни.
Яжка, никак не ми харесва прогнозата и на мен - и следващата седмица май ще е студена и мокра.
Айша, правилно казах, че ще има още картинки - плюс още 2 от днес Simple Smile

Хайде, пускам кепенците и май утре ще си кажем "Добро утро" в новата къщичка Simple Smile

Спокойна нощ и сладки сънища от мен Simple Smile

# 729
  • някъде другаде
Янче , при мен операция се наложи тъй като възела беше голям. В епикризата пише , че е 9 см., но е доброкачествен.
Днес , като се върнах от Плевен си направих дежурната разходка. След това успях да окося и тревата. Стегнах багажа и утре чакам сестра ми да дойде да ме вземе. Ще и погостувам.На 09.04. сме на концерт на Мими Иванова , билетите ни са подарък от моята дъщеря.

# 730
  • Вила Великула
Тони, сестра ти да не би да живее в София. Ако е така, значи би могло да се видим във вторник на мини срещата, която си организираме.
Макавели, нямам електронна книга. Достатъчно ми е стоенето поне по 10 часа пред компютъра.

# 731
  • някъде другаде
Тони, сестра ти да не би да живее в София. Ако е така, значи би могло да се видим във вторник на мини срещата, която си организираме.
Макавели, нямам електронна книга. Достатъчно ми е стоенето поне по 10 часа пред компютъра.
Не. Живее в Етрополе.

# 732
Вчера ми спря интернета. Мислех, че е някаква авария от дъждовете. Днес се обадих и се оказа, че аварията е в моята глава. Не съм си платила. Внучката ми мрънка, че не може да гледа нещо си, аз не мога да навестя дружките....И си викам, бабичко, не се помайвай!!!! Набързо изприпках, платих и се уталожиха страстите. Даже имахме гости "на телевизор"
Яге, домати в парник стават, но трябва да следиш времето. Другата седмица го дават малко студено и трябва да е затворено. Но при положителни температури и ако те няма наблизо, по-добре да е отворено, за да не се сварят доматите от жегата.
Диди, наистина нашето момиче е най-хубаво! Много успехи ѝ пожелавам!
Фло, другта седмица имам ходене до София, но все още не знам точната дата. Ако е на 8-ми или 9-ти, ще гледам да се домъкна при дядото.
Цветеарт, чудесна украса! Точно като за едно малко юначе!
Спокойна нощ ви пожелавам, а аз отивам да играя на карти. Все губя, обаче

# 733
  • Вила Великула
Мисля, че момента е подходящ да ви поканя в новата ни къщичка, построена с много любов за всички нас.
Хайде народе......заключвам старата и ви каня най-учтиво в новият ни дом.

https://www.bg-mamma.com/?topic=1762322.new#new

# 734
**Каас** 
Така е, наистина времето минава много бързо. Затова трябва да се радваме на момента и да го ценим!

---

**Merian** 
Пишеш за диетата, която правите с Пипелота. Явно досега не съм попадала на вашите публикации. 
Около мен има много приятели, които имат проблеми с Хашимото и инсулинова резистентност. 
Въпросът не е да спрем да се храним, а да избираме правилните храни и да избягваме неправилните. 
Ако искаш, ми пиши по-конкретно какво да питам за изследвания за храна и за кое от двете. Ще се радвам, ако мога да помогна!

---

**Борянка** 
Прекрасна снимка! Не съм виждала скоро такава красота на цялата дъга. Обикновено успявам да снимам само част от дъгата, но твоята е наистина уникална😊
Лека и спокойна  вечер 🥰

Общи условия

Активация на акаунт