КГБ = Клуб на Готините Баби - 230

• 20 938
  • 735
  •   1
Отговори
# 705
  • Вила Великула
Добро утро. Много ми е отнесено и ми се спи, ама така е като снощи изядах след вечера цяло парче от сладкиша и естествено после не можах да заспя до 2,30 от тежест в стомаха. Сега станах с Вики, за да и направя закуска и след малко замислям да се върна в кревата за 1 час, а после започвам с лудницата.
ЦветеАрт, красиво посрещане сте му устроили на малчугана. Много да ви радва.
Клечи, само така. Виж, че дори и Чарли е разбрал, че е прекалил.
Фло, това е рецептата, като ти я копирам дословно от тази на Тану. С единствената разлика, че моята печка не пече само отгоре, та ввторото печене си беше нормално, но стана перфектен. С хубавото брашно, с което съм ви казвала, че напоследък правя всичко, се получи супер.
Скрит текст:
Кисело мляко - 1 кофичка / слагам допълнително 2-3 лъжици, защото рецептата е по старите мерки, когато кофичките бяха с 500 гр. мляко/
Сода за хляб - 1 равна чаена лъжичка
Захар - 1.5 ч. чаша
Олио - 0.5 ч.чаша
Брашно - 2.5 ч. чаши
Ванилия
Киселото мляко се смесва със содата и престоява половин час. Добавят останалите продукти и се разбърква добре. Аз ползвам бъркалка. Няма нужда от миксер. Половината от тестото се изсипва в тавичка и се изпича. Оставя се да се охлади, след което върху него се намазва малмалад или по-гъст конфитюр. Отгоре се изсипва останалата част от тестото и сладкишът се допича само на горен реотан. Поръсва се с пудра захар.

# 706
Добро утро момичета! Flowers Rose
Диди, снощи споменах на ММ за клипчето, но малкия беше и само така между другото. Тая сутрин в колата доразказвам и той ми вика - ама какво ми разказваш само, дай да го видя аааа. Та довечера  ще му го покажа и на него Simple Smile
Цветеарт, много красива украса! Толкова хубави вълнения, все едно вчера беше когато и ние правихме украси и посрещахме малкото човече, а ей на, вече е на 2 г. и 3 месеца Simple Smile  Гушкай  бебо, че толкова бързо минава времето и с всеки изминат ден са все по интересни по интересни.
Макавели, приятно прекарване в КПП-то Simple Smile  Днес ли пристигат гостите?
Тони, какво и кого  ще проверяваш, ако не е тайна де. Дано при проверяваните всичко да е наред, а ти пък бъди добричка Stuck Out Tongue Winking Eye
Клечи, ходихте ли на разходка? Тук вали ли вали и на всичкото отгоре е и студено. И аз се присъединявам към протестиращите за хубаво време Simple Smile
КАГ, успокои ли се, мина ли ти? Предполагам, че да. Kissing Heart
Борянка, Мериан, дано са намалели болежките! Kissing Heart
Фло, ето рецептата за моя сладкиш: 1,5 ч.ч. брашно; 4-5 суп.лъжици сладко по избор; 1 ч.л. канела; 1 ч.л.какао; 1 непълна ч.ч. захар; 1/3 ч.ч. олио; 1/2 ч.ч. хладка вода; 1 ч.л. сода бикарбонат изгасена в 1-2 лъжици оцет; орехи. Всичко се обърква и се пече. Това е. Който иска може пудра захар отгоре да му сложи или каквото друго си измисли. Аз не му сложих нищо, но и така се омете Simple Smile
Изчезвам и ви пожелавам спокоен и спорен ден! Heart Eyes
О, Пипи ме изпревари! Привет Пипи и благодаря за рецептата на Тони! Blush

# 707
  • София
Привет, красавици!
Навън отново се разхождат бели мечки с чадъри. Това скапано време не може да ми повлияе на настроението.
Много, ама много ми е хубаво! Събудих се рано и започнах деня поетично - със стиховете на БОРЯНА. Изживяването е невероятно! Много време вече стана от както се познаваме. И сме си писали много, и на живо сме се виждали, и някои стихове съм чела. Сега виждам истинската - и нежна, и силна, и мечтателна, и мъдра, очакваща и даваща, бленуваща и реална. Сега се запознавам с момичето, което не познавах...
Толкова време тези стойностни стихове ревниво бяха пазени от авторката. А как ги чакахме...Дочакахме ги.
Благодаря ти, приятелко! Heart

ПП пропуснах да кажа, че илюстрациите са изключително фини, дискретни, ненатрапващи се. Красота и финес. Специално мисля да се обадя на редакторката, която е и издателка, и да я поздравя!

Вече се обадих. Приятно й стана. Тя също даде висока оценка на стиховете. Иска от нас съдействие да направим представяне в София. Обещах й! Grinning Дръж се БОРЯНЧИЦЕ! Hug

Последна редакция: ср, 02 апр 2025, 10:27 от Flo 51

# 708
Фло ,мерси за рекламата. И моята лекарка ме изненада с голямото харесване, аз се смущавам  и свивам от красиви думи по такъв повод, все още не мога да ги прегърна тези мои "деца" дето ги раждам толкова години. Да не се възгордея се страхувам явно.
 А тази лекарка е най-добрия човек, когото познавам. Десетилетия  е с мен или аз с нея, правила е повече стъпки като човек, добри стъпки за мен, даже не знам с какво ги заслужих.
Ще  я питам наистина ли иска да се присъедини към нас по бабешки,  или  просто куртоазия, защото и  споменах , че сте настоявали за книга.
 Тя също каза - пиши още. Ето ,възгордях се малко.
 Трудно е пътуването.

# 709
Ето ме пак .
Независимият ни електрон, каката,  спи, а а всички други сме на линия.
Пак ме тегли, да ви погледна и пак пристъпвам прага на къщичката ни.

Цветеарт, чудесна украса за посрещането на малкото юначе и много хубаво име сте му избрали.
Много да ви радва!

Макавели, приятно шетане и приятно изкарване с гостите.

Пипи, ти от едно парче сладкиш не можеш да спиш от тежест, а аз докато не натъпча вечер коремчето до гушката си, не спирам да лапам - каквото и да е, много да е.

Адашке, скомина ни правиш с тези коментари само.
Тури нещо в темата - в стихче, я картинка, я посвещение, па и ние да поизплакнем очи, а не да чакаме чааак докато си получим книжките.

Борянка, прегръдка за теб!
И аз все с притеснение приемам похвалите и добрите думи, все мисля, че са  казани от любезност, ама обръгнах и на лошите - мисля, че си знам точната цена, ни повече, ни по - малко.

Чакайте да ви разкажа нещо смешно за мой Чарли.
Обажда ми се дъщерята онзи ден,  още като се прибрах и ми разказва ....
Като ме нямаше и Чарли беше в тяхната къща,  една вечер у тях отива баща й да ги види.
Мой Кучо още като го видял, като се хвърлил върху него с ръмжене, джафкане и започнал да му скача и да го хапе по краката, едва го удържали . Държал се, направо като злобно и агресивно, побесняло голямо и страшно куче. Иначе е добро и обичливо животинче, но баща й това заслужава, даже да го захапе му е малко.... Въпросът е Чарли как е разбрал моите чувства ...
Та такива ми ти работи.... Гордея се  с моя охранител .

# 710
Добър ден!
Пак е мокро! Три дни непрекъснато вали. Вкъщи съм, бездействам, губя си ценно време, но.......! Една приятелка е говорила с неин майстор и е обещал да се обади. Познавам го и аз. Кога и дали ще се обади, не знам.  
Касс, не ми е минал яд, защото исках да стане сега. Предстои ми  операция на другото око и след това няма да мога нито да местя мебели, нито да се навеждам, нито изобщо да вдигам тежко. А преди и след майстори знаете как е.

Цветеарт, добре си дошло у дома  бебенцето! Много, много да ви радва!
На всички писали и неписали пожелавам приятен ден!  Нека всичко, което сте си намисили да ви се осъществи! Аз се отправям към Белия дом да  свърша малко полезна работа. Идва Великден и като няма булка, трябва да я свърша аз. Старческият ми дом след това.

Последна редакция: ср, 02 апр 2025, 22:24 от К.А.Г.

# 711
  • Вила Великула
Клечи, явно вече толкова сте се "срастнали" с Чарли, че те усеща или пък е друго - животинките имат инстинкт, наясно са с добрите и не толкова добрите хора.
Аз се каних да спя, ама нещо не си приех поканата. Взех си един душ, дано да се поосвежа, и да видим. Ще се помъча и ще разбера как ще бъде.
Клечи, Толкова явно си мога с яденето. Не, че нещо много съм яла на вечера, но аз по принцип не ям по много. А от какво пълнея - от въздуха сякаш.

# 712
  • София
Добро утро!
И на мен не ми харесва, че вали непрекъснато, но земята има нужда. Трябва да сме търпеливи!
Цветеарт, красота!
Чухме се с Фло за книгата и за роклите, ама няма скоро да се обнови за пролетта ми се струва. Отново другите са на преден план. Ще се видим по-нататък с нея.
Пипилота, и аз си задавам същия въпрос, защо не мога да сваля с диета? Даже много често като му отпусна края забелязвам, че свалям неусетно някой грам. Ако се ограничавам резултата е да качвам. Явно моя организъм си има някаква негова логика. При мен причините са Хашимото и инсулинова резистентност, вероятно и при теб. Абе не ми е това най- големия приоритет в живота!
Клечке, твоя Чарли пресъздава твоето отношение към лошите хора!
Знаете, желая ви слънце в душите!

# 713
Добро утро , момичета !
Чета ви и ви се радвам .
Прекрасен клуб сте
Аз предпочитам да излезна навън , не,, ми се седи пред лаптопа.
Фло , аз също харесах стиховете . Много докостващи са , нежни и чувствени !
Браво Тошке , продължавай!
А сега излизам , нищо че е мокро.
Прегрътки !

# 714
  • Вила Великула
Мериан, много са факторите при мен. Освен ИР, имам базедова болест, пих 8г. хормон заради рака и е ясно. Но при мен са много качените килограми през тези последни около 15 години. Бях много слаба и в един момент се бях доста поотпуснала. Сега горе-долу съм ок, ако сваля едни 5-6 кг. ще съм даже в перфектна форма за годините си. Няма как да искам да съм като на 20 или 30години, но не е и невъзможно.

# 715

Малко от миналото ми - на тази поляна пораснах, съседката ни е снимала , нашата къща е малко вляво на снимката, тя от тяхната -   панорамата отсреща, по средата е Барата , малка рекичка , чешма, голяма, за добитък и  пране, хълм за пързалки на деца.  Дърветата покриват помпена станция на ВиК..

# 716

Малко от миналото ми - на тази поляна пораснах, .... нашата къща е малко вляво
Ехааа, Борянка, като картичка е !
Браво на съседката!
Спомените са уж в главите ни, но друго си е понякога и да ги виждаш ...
Особено, когато са такива красоти...

# 717
  • някъде другаде
Кас, на 19.03 ме оперираха- щитовидната жлеза. Казаха , че има лек оток , но било нормално. Сега говоря дрезгаво и тихо. До месец и половина трябва и това да се  оправи. На 14.04 дъм на ендокринолог и после пак при хирурга.

# 718
Успех, Тони!
Борянка, много е красиво!

# 719

"Обичай ближния си, но остави жена му на мира..."
"Да ти кажа, свате, омръзна ми вече тая криза. Веднъж да се свърши, че да си почнем редовната сиромашия."
"Мъжът започва да дири ум в жена си чак след като е опитал всичко друго у нея."
"Каква приятна тишина би настъпила, ако хората говореха само това, което са добре премислили."
"Най-празният от нашите дни е оня, в който не сме се смели нито веднъж."
Чудомир

Днес бил Международния ден на детската книга - детска или не, за мен книгите са нещо необятно. Като дете бях изчела всички детски /и не толкова/ книги в библиотеката на село. Обожавам четенето и до сега. Едно е да прочетеш, съвсем различно е да го гледаш на филм. В тийнежърските си години и аз малко пишех стихове - сега тази "муза" се изгуби, но обичта ми към поезията е жива.
Моите гости се отлагат за петък - изникна им проблем. Дано се разреши благоприятно и по-скоро.
Добре, че само пържолите мариновахме. Е, и изчистихме къщата Smirk
Борянка, идилична селска картина - родом съм от Търновския край. Имахме близо до нас една огромна поляна с две гори, събиращи се в далечния й край и язовир. Всичко остана в спомените ми ...
КАГ, бебенцето е при Цветеарт Simple Smile

Хубав следобед от мен - тук Слънчо се усмихна Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт