Осмокласници 2024/2025 - тема 7

• 26 826
  • 775
  •   1
Отговори
# 435
Половинът е на мнение, че на север е по-аристократично (каквото и да означава). Аз имам роднини по цялото Черноморие, но обичам да ходя в Царево, някак остана встрани от презастрояването.

Последна редакция: сб, 05 апр 2025, 10:19 от zlatenceto

# 436
  • София
Изобщо се надявах да забравя за Балчик. Отварям тук да чета, говори се за Балчик. Аман от това място вече... Disappointed Relieved иначе не е лошо де, ама аз да си похейтя... че вкъщи вече все някой споменава Балчик...

# 437
  • София
Половинът е на мнение, че на север е по-аристократично (каквото и да означава).

И аз съм на мнението на твоя половин. Много харесвам Дамбата в Балчик /крайбрежната улица/. Няма сергии и цигания, само няколко заведения и това е. Лятото редовно там има представления, основно мюзикъли на открито. Много по-просторно, спокойно и незастроено е на север. Има наистина страхотни ресторанти, просто трябва да ги знаеш. В Равда например е страшна трагедия с храната. Там има блуквално два ресторанта с предварителна резервация, които стават. Всичко друго е пълна трагедия. Много обичам Несебър, но и там започна да става цигания. Созопол отдавна не е това, което беше.

Последна редакция: сб, 05 апр 2025, 10:28 от sanaka

# 438
Миналият уикенд останахме в Росенец и се разходихме да видим как е от Черноморец надолу Flushed То е едно безкрайно цяло от кенефи Flushed Всичко, което знам от дете е съсипано. В соц годините Синеморец беше запазена зона за специални хора, преди 15 години беше чудесно село, миналото лято се чудех защо изобщо слязох до там, ама пусто любопитство. На север бяхме преди няколко години, но ние сме "активни туристи" и направихме един ден от Дуранкулак през Крапец до Русалка, като стигнахме там, буквално ми се дорева. Такова място, а оставено на произвола, само и само да се препродаде, а плажът и природата - божествени!

Последна редакция: сб, 05 апр 2025, 05:35 от zlatenceto

# 439
  • Варна
В Балчик има хубави ресторанти, просто не сте попаднали на тях.
Връщаме се, там от паркинга ни ядосаха и изобщо не помислихме за храна. Трябваше по-рано да питам тук.
Ами пита се! Следващият път предварително може и среща да уговорим.

А при нас ваканцията мина в цъкане на телефона и търкаляне из къщи. Днес го чувам как се вайка, че другата седмица е на училище, но на руски. 😂

# 440
  • София
На север бяхме преди няколко години, но ние сме "активни туристи" и направихме един ден от Дуранкулак през Крапец до Русалка, като стигнахме там, буквално ми се дорева. Такова място, а оставено на произвола, само да се продаде от един на друг, а плажът и природата - божествени!
Преди 3-4 години отидохме до Русалка и на мен ми се дорева. Тия са за убиване просто. Мястото наистина е страхотно и като идея и архитектура е измислено много добре навремето. Но в момента е буквално руина. Много тъжно.

# 441
Хора, аз за последно бях на нашето море 2007г. В Балчик отидох за първи път. Ходила съм на север няколко пъти във Варна и до "Константин и Елена", основно на юг преди години.
Но като слязохме по крайбрежната улица на Балчик се сетих за Кавала, някак така ги асоциирах.

# 442
Откъм транспорт Варна и районът ми е най-удобен и близък на мен. В Бургаски регион е по-евтино, но пък ми е 7 часа с влака за Бургас и 1-2 смени + автобус нататък. И до Ахтопол стигнахме преди 2-3 години, но е доста изморително. В Родопите никога не съм била и не знам ще стигна ли до там. До Мелник ходих на една автобусна екскурзия. Ходи ми се пак, но трябва пак да е с екскурзия.

Последна редакция: сб, 05 апр 2025, 09:45 от Mama Ru

# 443
Аз съм ходила в Родопите транзитно и ми е мечта да се върна, има много мистика и вълшебство в това място Heart

Последна редакция: сб, 05 апр 2025, 05:34 от zlatenceto

# 444
Може и да отида с някоя екскурзия, ама като пораснат още малко децата, че да не ги мъкна с мен. Водила съм ги до Сандански и Ахтопол, това са сигурно 400-500 км в посока по влакове и автобуси, с наборката и до Враца ходихме пред новогодишно, но им идва доста пътя.

# 445
  • София
Магично място са Родопите, любимата ми планина.

# 446
https://www.facebook.com/share/p/18koXT2AGf/?mibextid=wwXIfr

Дали защото е късно или не ми се иска да знам, че има такива деца и няма заспиване.. А в същото време няколко дни в къщи се възмущаваме от случката със Сияна.  Какво ни става? Или си убиваме децата по пътищата, или ги възпитаваме да станат гангстери.. А, мисля също
че днес прочетох за 15 годишен, шофирал на някъде с над 200км.ч

З

# 447
  • София
Дуранкулак сме ходили на младини доста пъти, има бунгала на плажа, див плаж без люде. Дуракнулшкото езеро е пълно с птици и е красиво. Минавахме границата с Румъния,  която е на една крачка и ходихме във Вама Веке, така се казваше румънския курорт там, по спомен. Място за младежи, сбирки пи плажа до зори, песни и танци,  за тях е най -южния плаж. Приятно е... Града Мангалия също е приятен... Ама много е далече ... Disappointed Relieved

# 448
  • София
J_M_M, с немалко закъснение, да е жив и здрав наборът!

Ние открихме Тюленово преди няколко години. Да, цените са малко като в Монако (или леко по-високи), но е толкова спокойно и красиво. Ходихме две поредни години, май месец и е време да потретим.
Наборката поопозна България покрай нашите мото пътешествия. Хубавото на мотора е, че няма как да забие нос в телефона и да пропусне местата през които минаваме. А и винаги гласовете в интеркома заглушават музиката, така че може да си говорим по цял ден.

Нашето дете, както снощи измърмори сестра й, отиде в Париж и изчезна от комуникационния хоризонт. Което ми говори, че си изкарва много добре.

# 449
  • В Страната на чудесата
Откъм транспорт Варна и районът ми е най-удобен и близък на мен. В Бургаски регион е по-евтино, но пък ми е 7 часа с влака за Бургас и 1-2 смени + автобус нататък. И до Ахтопол стигнахме преди 2-3 години, но е доста изморително. В Родопите никога не съм била и не знам ще стигна ли до там. До Мелник ходих на една автобусна екскурзия. Ходи ми се пак, но трябва пак да е с екскурзия.

Мама Ру, помисли за едни шофьорски курсове и малка количка след това.
Колата е свобода.

Общи условия

Активация на акаунт