Осмокласници 2024/2025 - тема 7

• 26 813
  • 775
  •   1
Отговори
# 450
Мислила съм, на моите години (почти 53)  вече не се наемам, не е за мен шофирането. Нямам нужната преценка и реакции, а гледането на пътя напред ме успива. В добавка и двете деца пътуват тежко с автобус и кола, на сериозно лекарство са, за малкия сиропа ни го внасят от чужбина. Те самите не обичат да пътуват, особено братчето на наборката. Изключение прави за турнирите, но си носи лекарството със себе си. Вариант ни е влакът. В града вървим пеша, в редки случаи се качваме на такси или ГТ. Осъзнавам, че пътуването с влак и липсата на кола създават ограничения, но сме ги приели.

Последна редакция: сб, 05 апр 2025, 13:05 от Mama Ru

# 451
J_M_M честит рожден ден на набора! Да е жив, здрав и щастлив!
При нас почивката почти пропадна заради здравословни проблеми на възрастен родител. В крайна сметка отидохме само с децата във Велико Търново. Времето беше доста лошо, но успяхме да се поразходим и да посетим доста места. Купихме и меч за постановката на Ромео и Жулиета, която подготвят в училище. Мъкнем и сборници по математика и физика, които чак днес отвори. Мъчно ми е и за Търново - все по-запуснат става града. Много изоставени и полуразрушени къщи. Затворени магазини, заведения и т.н. Тук там румънски и турски туристи. Сега ще се насладим на една разходка покрай Дунава и живот и здраве се прибираме утре.

# 452
Къде на Дунава ще ходите, ако не е тайна?

# 453
В Русе естествено Grinning

# 454
В Русе - Екомузеят, останките на крепостта Сексагинта Приста (близо са),  къщата на Калиопа / Етнографския музей,  относно Музея на транспорта не знам дали работи в събота, по едно време го отваряха само в делнични дни. Може да се качите на едното влакче в Парка на младежта или някъде по центъра и да направите една дълга разходка из града, хем да разгледате. Голямата обиколка е около един час.  
В района на Русе - Басарбовския скален манастир, Ивановските скални църкви, крепостта Червен и пещерата "Орлова чука", но за нея май се заявява предварително достъп.

# 455
Мерси Мама Ру Simple Smile На всички сме ходили. Аз съм израснала в Русе. Сестра ми и майка ми живеят тук.

# 456
Ние сме във Велинград ваканцията.
Много го харесваме. Ходим всяко лято и някоя ваканция. Любими са ми Родопите. Но ми е много тъжно, че и тук е започнало голямо застрояване, много строежи. Иначе ни е супер, но за съжаление в понеделник си тръгваме.
Първите 2 дни валеше по цял ден дъжд. Но тук хубавото на лошото време е, че дори и да вали, може цял ден да си стоиш по басейните. Иначе вечер и нощес си е доста студено, ние сме и до гората, даже утре го дават сняг...Не бях виждала сняг през април...
Тази гледка не заменям за друга.
 Ще останем 1 нощ в София и вторник пристигане в родния град и директно на училище 2-ра смяна. Ще има време само за един душ да си вземе след като пристигнем.
А понеделник ще използваме последният 15-ти ден по семейни причини. Надявам се да не ги отрежат, защото е много добре с тях и няма да висиш пред кабинета на личната.

# 457
Аз на 4 май  видях сняг в Русе, а баща ми казваше, че е ял гергьовско агне на сняг (набор 1924 е). Вярно, беше средата на 90-те тази аномалия. А като студентка, някъде 1993-1994 си прибирам от Шумен зимния багаж и заминавам за Горна Оряховица. Та първите дни на април там ме заваля сняг, сняг имаше и в Шумен, а аз по тънко яке като вестник и един пуловер на братовчедка ми.

# 458
Мислила съм, на моите години (почти 53)  вече не се наемам, не е за мен шофирането. Нямам нужната преценка и реакции, а гледането на пътя напред ме успива. В добавка и двете деца пътуват тежко с автобус и кола, на сериозно лекарство са, за малкия сиропа ни го внасят от чужбина. Те самите не обичат да пътуват, особено братчето на наборката. Изключение прави за турнирите, но си носи лекарството със себе си. Вариант ни е влакът. В града вървим пеша, в редки случаи се качваме на такси или ГТ. Осъзнавам, че пътуването с влак и липсата на кола създават ограничения, но сме ги приели.
Ру, никога не е късно.Аз съм шофьор от 15 години  почти  и не съм спряла.Автомобилът е независимост.

# 459
Съгласна съм за независимост, но също така е и разход, и ангажимент. Не се виждам като шофьор от тук нататък и смятам за безсмислено да влагам пари в курс, ако после няма да се пусна да шофирам. Преди десетина година може би щях да опитам, на този етап вече не желая. А и както написах и на двете деца им става лошо дори в градски условия за пет минути в кола, на дъщеря ми и в автобус/ тролей в града й е лошо, да не говорим, че моят град е 10 пъти по-малък от София. Който е свикнал с кола не може да си представи живот без, но ние сме свикнали без.

# 460
  • София
J_M_M, честит да е наборът!
Ние сме на SPA в Павел баня. Сутрин културен туризъм, а сл.обяд размазване. Хотелът ме изненада приятно и надхвърли очакванията ни. Заведохме наборката на … Бузлуджа, Шипка, руската църква, Голямата Косматка, Дамасцена. Има много какво да се види в този регион. На връщане може би ще минем и през авиомузея в Крумово, че самолеДите са ни семейна слабост.

Последна редакция: сб, 05 апр 2025, 19:03 от bibi

# 461
Всички добре сте починали и попътували.
bibi видях на Дамасцена снимки.
Не знам за децата, ама на мен не ми се сяда да си подготвя нещата за понеделник.
Много е трудно да планираме пътуване...

# 462
  • София
jsed, ако бях те прочела по-рано - щях да те изненадам Hug

# 463
  • Пловдив
Честит да е рожденика!
Ние сме по пътищата, че от южната граница караме директно набора в Правец.
Въпреки прогнозите за ужасно време, все ни се разминаваше и почти успяхме, да видим всичко набелязано.  Е, оставихме си и за следващ път.
За Великден ще сме в Родопите (и моя любима дестинация), май аз съм в североизтока, та се чудя юни дали за Видин и околността да планувам нещо или пак да се върнем към Сандански и Петрич.
Децата са доволни, ние - още повече Simple Smile Телефоните се ползваха само за снимки, а лаптопите - само в колата докато пътуваме.
За домашни изобщо не съм и питала - който има, да си ги пише Joy Моите ми стигат.

п.с. В Русе никога не съм била Rolling Eyes Кога е най-подходящото време, за екскурзия там?

# 464
Април-май и то ако уцелите преди комарите. Другият вариант е есента - септември-октомври. Лятото са жеги, има и комари. Количеството им зависи от това дали са пръскали ефективно от ранна пролет или са се забавили. Най-доброто пръскане е съвместно с румънците по двата бряга.

Общи условия

Активация на акаунт