Осмокласници 2024/2025 - тема 7

• 26 812
  • 775
  •   1
Отговори
# 465
  • Пловдив
Благодаря ти, мама Ру!
Септември/октомври ми е идеално, че аз пак ще съм в онзи край, някоя седмица просто няма да се прибирам, ами ще дойдат те и ще обиколим.

# 466
  • София
Прибрахме се преди малко, валеше сняг на Хемус

Русе е красив винаги

# 467
  • София
Сега, когато всичко свърши благополучно, мога да ви разкажа... Нали знаете, че имало китайско проклятие "да ти се случи да живееш в интересни времена"? Е, благодарение на моите деца, аз имах много интересен уикенд. Който започна в петък в 18.27 с телефонно обаждане от голямата: "Изпуснах си влака!" Следващият е след половин час, но се движи със закъснение от около 40 минути. Остава вариант влак след час, който слава богу, се движи на време. Тя е толкова паникьосана, че ще изпусне полета си, че чувайки една жена, която чака на гарата със сина си и с багаж, че говори на български, отива и я заговаря. Благодарение на нея, по пътя към летището си купува fast lane, защото в Белгия не обичат да работят, а когато все пак се налага, го правят бавно. Аз, за да не се напрягам излишно, следейки драмата, отидох на пилатес. Тя стигна, излетя, кацна, всичко беше прекрасно до следващия ден, когато някъде към обяд се обади наборката: "Загубих си портмонето!" В този момент много рязко пак ми се прииска да отида на пилатес. Веднага блокирахме банковите карти, преведох пари на едната учителка и остана да намерим начин тя да се прибере без лична карта. След известни усилия, успях да се свържа с посланичката ни във Франция. Тя говори с консула и ми каза, че картата трябва да се обяви за открадната в полицията и с документа, който ще получат от там, може да пътува. Добре, че сме в Шенген. Също така ме успокои, че ако нещо се обърка и не качат детето на самолета, тя ще се погрижи за нея, докато аз отида. Прекрасна жена! След 4 часа в полицията наборката и класната (която подходи много спокойно и с чувствоо за хумор. И тя е прекрасна!) се сдобиха със заветния документ.
След като всичко вече беше наред, си позволих да измърморя, че за 24 часа остарях с 10 години. Но голямата ме успокои, че няма такова нещо, "изглеждаш на 54 и нито ден повече!" Не знам защо още е жива....
Беше интересен уикенд...
Честно казано, тайничко се надявах да не я качат на самолета. Два дни в Париж щяха да ми се отразят прекрасно.

# 468
  • София
Ауууу, etomira, било е екшън, заслужават да отидеш сама в Париж и да изпуснеш няколко самолета Hug

# 469
  • София
Ети, браво, че си оживяла след толкова интересни дни/времена.
Ако на мен ми сервират такива неща, ще се гътна от нерви

# 470
  • Sofia
Аз пътувах много по Еразъм с деца - имала съм инфарктни ситуации по ковид време и след него (и с тестове, и с лични документи). Сега пътуванията много ми липсват, но ми е мнооого по спокойно. Та евала на класната, че е запазила спокойствие, а на Ети - пилатес, бело/червено и оооомммм Heartpulse

# 471
etomira , пилатес казваш Simple Smile  Важното е че всичко приключва добре!
Много добре те разбирам, ноември имахме една такава серия с двамата...
Нали ви казах, че и на мен не ми се ходи на училище утре, уви ще ходя за разлика от дребното. Сутринта му писа госпожата от клуба, ще се готвят за състезание, той само това чака. Кога и къде ще разбера явно отново преди заминаването.
beb4o_fb Дунав не съм виждала, и за  Русе и Видин имам от няколко години маршрути, все нещо обърква програмата. Ето това лято, което мина мъжът ми цялото беше в командировки, а за това изобщо не смея да правя планове.

Последна редакция: нд, 06 апр 2025, 16:39 от J_M_M

# 472
  • София
При нас цял ден вали на парцали, но не трупа, въпреки положените усилия.

Наборът си дойде снощи. Като си стягал багажа и затворил куфара, му се отворил ципът изцяло назад. Залепили го с едно тиксо и така е пътувал. На летището в Инсбрук нямало машина за опаковане на багажи и очаквах да му го свалят в София отворен и без половината багаж. Обаче подръчните материали са издържали хвърлянето и подмятането на трите летища. За 8 дни е похарчил 600 лв. само за обяд на пистата - шницел с картофи или наденица, кола и десерт, е и неколкократно ядене вчера в Инсбрук /цял ден е това/ и по летищата. Joy Те си ги хранят в къщата сутрин и вечер /въпреки че порциите били малки Joy /, но за обяд на пистите им правят по един сандвич, което за подрастващо момче е равнозначно на гладна смърт. Той в момента яде като недоносено кърмаче - през два часа.

# 473
  • София
Etomira, всичко е добре, когато свършва добре! А нервните клетки … не знам. Sunglasses
Вчера бях по тениска на Шипка, а днес на Тракия в това:

Айфонят даже ги е пооправил малко. Имаше яко мъгла в един участък. А аз понеже съм Педро Бързия смених и гумите. Яко!

# 474
Аз се изцепих неадекватно сутринта и питах "дали вятърът подухва цветчета от дърветата или това наистина е сняг". Flushed
Ети, добре си запазила хладнокръвие, а поздравления и за "кризисния план", който имаш Simple Smile

# 475
  • София
Лелееее etomira! Само като те четях и настръхнах. После писах на детето да провери дали личната му карта още е в него. Луда работа!  Smile  След няколко часа отивам да си го прибера от летището и аз.   

Малката пък покрай брат си реши, че тази година иска да изкара РД (август месец) в Дисниленд. Аз нито френски говоря, нито французите харесвам, но явно ще се наложи да организирам пътуване. Ще се радвам, ако някой вече е минал по този път да даде ценни насоки.

Ох, свърши ваканцията изключително бързо! От утре пак всички на нивата.  Sad

# 476
  • София
bibi, и ние явно сме от Педро Бързов-ата рода, бяхме с летни гуми /щот' джантите са огромни и му харесва повече на ММ от зимните/ Joy

sanaka, много изобретателен е наборът, браво на него! Важното е, че багажЯ е дошъл цял-целеничък Kissing Heart За яденето - моят син е от отбора на "бившите кльощави", яде като ламя, изумява ме. Сега се е заел да "кътва", щял да сваля коремчето, абе успява, за разлика от мен Joy
Аз се ядосах на себе си и на болежките си, че ме карат да се издувам. И в момент на умопомрачение си накупих половин гардероб по-големи дрехи. На ММ му излезе солено забегването зад граница за 3 деня, щот' и подходящи чанти трябваше да добавя Joy

# 477
Аз на същата екскурзия до Париж дадох на дъщеря ми и паспорта,като я инструктирах да го остави в хотела,а личната карта да е с нея. И аз винаги нося и двата документа за самоличност и така ми е по-спокойно,ако ме оберат или си забравя някъде чантата,което не е изключено😀

# 478
Това направих и аз, че като я знам каква е заблеяна...

# 479
  • София
Mam, аз също дадох паспорта, но тя не го взе.
Аз се успокои след разговора с посланика. В крайна сметка всичко, което беше изгубено бяха едни 4 часа и пари. Както каза съпруга ми, проблеми, които се решават с пари, се наричат разходи.

Wave, и аз искам да изкарам рождения си ден в Дисниленд. Браво на детето. Даже вчера като прегледах полетите в случай, че се наложи да отида и установих, че няма как да се приберем в понеделник, веднага планирах ден в Дисниленд.

И аз в групата на тези с летните гуми.

Общи условия

Активация на акаунт