Любители на котки - Тема 205

• 31 035
  • 750
  •   1
Отговори
# 390
Няма голяма философия в това да предложиш на котето свинско месо. То е за котето, не е за теб. Купуваш тарелка чисто от мазнини свинско, нарязваш на ситни хапки и предлагаш една детска шепичка. Идеята на свинския протеин е, че го няма в повечето котешки храни, за разлика от пилешкия и телешкия, към които котешкия стомах може да стане чувствителен или да алергизира.
В месата, различни от домашни, няма паразити, тъй-като се замразяват дълбоко и се продават охладени. Не е нужно да се замразяват допълнително. Идеята на суровото е, че се запазва водното съдържание, което е необходимо, в месото, за разлика от обработеното.
В природата котките ядат сурово месо (птици, гризачи и пр.). То е най-подходящо за стомасите им. Идеята на диетата със сурово свинско е от една страна различния на пилешки протеин, а от друга страна запазване на водното съдържание на месото, и от трета - чист протеин, лишен от химии (добавки, които могат да разстроят котешкия стомах).

Паразити може да има при домашното месо, от т. нар. месарници, което не е било дълбоко замразявано преди продажба. Ако месото е от такъв произход е препоръчително да се замрази. Домашното месо е в пъти по-съмнително от купешкото. Не знам там БАБХ колко контрол може да наложи.

# 391
  • Между гори и планини
Аз редовно давам сурово месо на моите когато готвя . Чери направо има сензор и започна ли да готвя, пристига. Давам му изрезки, не чисто месо. Ако не дойде, слагам в купичката за храна и който превари първи - намазва .

# 392
Е как охладеното ще е било предварително дълбоко замразено? Нали точно това е идеята, че не е било замразявано?

Иначе знам, че е хубаво и полезно да ядат сурово месо, но е огромна занимавка, трябва да седиш при нея да се нахрани, да прибереш останалото да не се вмирише на открито, през останалото време тя няма достъп до храна така, а е хубаво да има постоянно. Не ми се занимава с такъв вид хранене просто.

# 393
Няма голяма философия в това да предложиш на котето свинско месо. То е за котето, не е за теб. Купуваш тарелка чисто от мазнини свинско, нарязваш на ситни хапки и предлагаш една детска шепичка. Идеята на свинския протеин е, че го няма в повечето котешки храни, за разлика от пилешкия и телешкия, към които котешкия стомах може да стане чувствителен или да алергизира.
В месата, различни от домашни, няма паразити, тъй-като се замразяват дълбоко и се продават охладени. Не е нужно да се замразяват допълнително. Идеята на суровото е, че се запазва водното съдържание, което е необходимо, в месото, за разлика от обработеното.
В природата котките ядат сурово месо (птици, гризачи и пр.). То е най-подходящо за стомасите им. Идеята на диетата със сурово свинско е от една страна различния на пилешки протеин, а от друга страна запазване на водното съдържание на месото, и от трета - чист протеин, лишен от химии (добавки, които могат да разстроят котешкия стомах).

Паразити може да има при домашното месо, от т. нар. месарници, което не е било дълбоко замразявано преди продажба. Ако месото е от такъв произход е препоръчително да се замрази. Домашното месо е в пъти по-съмнително от купешкото. Не знам там БАБХ колко контрол може да наложи.
Много благодаря за подробния отговор и обяснение. Със сигурност бих пробвала метода вече като съм информирана.
Един полуспящ красавец от вчера за благодарност.

# 394
Е как охладеното ще е било предварително дълбоко замразено? Нали точно това е идеята, че не е било замразявано?
Такава илюзия се създава за потребителите, а истината е описаната от Аминка. Затово повторното замразяване и съхраняване във фризер е вредно.

# 395
Брей, не знаех

# 396
  • Варна
Проблем е когато котката не иска да го яде.
Аз съм опитвала - на парченца, кълцано, смляно свинско - подушва го от разстояние и дори не го приближава, няма шанс доброволно да го опита.
Не знам, може би ако е бил без храна поне ден преди това...
Същото е с ориз, картофи. Не става.

# 397
Проблем е когато котката не иска да го яде.
Аз съм опитвала - на парченца, кълцано, смляно свинско - подушва го от разстояние и дори не го приближава, няма шанс доброволно да го опита.
Не знам, може би ако е бил без храна поне ден преди това...
Същото е с ориз, картофи. Не става.
Едва ли. Повечето домашни котки по- скоро биха гладували с дни, от колкото да хапнат нещо, което не харесват.

# 398
Разбра се от какво е. Положителна е пробата за изоспори. Ще се лекуваме явно сега със сиропи...не знам как ще давам сироп на котка

# 399
Разбра се от какво е. Положителна е пробата за изоспори. Ще се лекуваме явно сега със сиропи...не знам как ще давам сироп на котка
Със спринцовка без игла, отстрани на муцунката. После наградка, вкуснотия някаква, или котешка бисквитка. 👍

# 400
На каква възраст е котето, Bundleoflove?

Цитат
На практика всички котки се заразяват с Isospora по време на живота си, когато погълнат циста, намираща се в плячката – мишки, мухи, хлебарки или други насекоми и буболечки.

# 401
На 7 месеца е, аз я взех на 5 от лицензиран развъдник, вероятно е била заразена, защото цапаше дупето още тогава.

Обаче не стана със сиропа. Абсолютно безнадеждно е, тя го повръща веднага и вече час пуска пяна из къщи. Ще я водя 7 дни на всеки 12ч на инжекции....направо егати късмета.

# 402
Да четат и да се учат любителите на развъдници. Жалко, че е на твой гръб. Помня, че и друг проблем решавахте. Помоли лекарят да те обучи как да слагаш сама инжекциите - при изпъден въздух от спинцовката не е сложно. Малко повече увереност е нужна.

# 403
Те тия паразити не са нещо невероятно, може с обувки да се внесат или с изядена муха, амаааа пак е много тъпо.

Да, ще помоля да ме научи. Но те и инжекциите били много болезнени разбрах.

# 404
Вкарваш спринцовката със замах и после бавно придвижваш буталото - да не направи топче серумът. Но пациентът ще бяга - трудна задача.

Общи условия

Активация на акаунт