Сценаристът добре ни заинтригува, доста въпроси се въртят и в моята глава.

Много обичам приятелите на Ешреф. Гюрдал, Фарук, Мюслюм са уникални герои. Тези тримата осигуряват комедийния аспект на сериала, така че трябва да им се дадат много сцени в този дух. Гюрдал, изигран от Неджип Мемили, прилича на Чумали Кочовалъ с образа и стила си. Очевидно е, че това е направено умишлено, за да се привлекат зрители, които обичат този герой. Например, това сходство направи фен на Çukur като мен много щастлив. Гюрдал е доста женкар, но доколкото разбирам, жената, която видяхме, е негова постоянна приятелка. Говореше се, че той е бомба, готова да избухне, и сериозно, ако Ешреф не го беше спрял, нямаше да спре, докато не убие онзи мъж в сцената, в която го биеше. Гюрдал, като най-близък човек на Ешреф, не се притеснява дори да го нарани, когато е необходимо. В крайна сметка един приятел говори горчиви думи. Станахме свидетели, че Ешреф беше толкова поразен от начина, по който изживяваше любовта си към Руя и как тази любов го изяждаше, че не можеше да не им казва истината от време на време. Явно тази експлозия се случва между тях от време на време. Ако бяхме на негово място, повечето от нас щяха да направят същото, но някои от нас щяха да мълчат като Фарук и Мюслюм, така че Ешреф да не се разстрои и да се задоволи да го съжалява. Честно казано, чудя се как ще реагират и тримата, когато се окаже, че Нисан е Руя и тя се влюбва в Ешреф. Те трябва да прегърнат Нисан, защото са се отървали от депресивното настроение на Ешреф.
Мюслюм, изигран от Толга Текин, е най-мекият герой сред тях. Освен това има нужда от малко повече цвят. Не убягна от вниманието ми, че актьорът изигра образ на политически ислямист, както и в предишния му сериал. Какво ще кажете за това, че той уби хора като каза, че лихвата е харам? Що за диета е това, какво кисело зеле е това?
Фарук, изигран от Ахмет Рифат Шунгар, може би е най-оригиналния герой в това трио. Особено ми хареса, че той обърна внимание на правилното говорене на турски и правилното произнасяне на думите. Като човек, който обръща внимание на препинателните знаци дори в социалните медии, толкова малко хора обръщат внимание на това в наши дни, бях щастлив да видя такъв герой. Чудя се дали ще видим в сериала бившата жена на Фарук, която той не издържа да убие, дали ще имат нова история, дали ще се съберат.
Най-впечатляващата подробност за Ешреф и приятелите му беше, че сред целия този лукс те са превърнали една от стаите в имението в затворническа килия и спят там. Това е заради клетвата, която положиха в затвора. Мислеха ли, че разпръснати в различни стаи ще разрушат близкото килийно приятелство помежду им, и затова положиха тази клетва? Много сладки бяха и диалозите им с лелята, която работи в къщата им. Когато тази прекрасна Нисан дойде в дома на Ешреф, тя също трябва да прегърне лелята.

Открих, че организацията на сираците е доста успешна по отношение на дизайна. Начинът, по който провеждат своите месечни рутинни срещи, е уникален. Те имат обмислени детайли като хранене заедно на масата, техните уникални правила и хранене на сираци като тях от парите, които събират, за да изчистят съвестта си. Само че засега, освен Якуп Баба и Кадир, организацията има много пасивен имидж. Останалите 3-ма членове на организацията не предизвикаха никакви емоции у мен, мога да кажа, че не ги взех на сериозно. Сигурен съм, че организацията, наречена най-голямата престъпна организация в Истанбул, ще бъде по-добре отразена в следващите епизоди.
Най-големият съперник на Ешреф в организацията е Кадир, изигран от Гьоркем Севиндик. Някой, който прави грешки от ревност и амбиция и се опитва да компенсира грешката с друга грешка. Той всъщност изобщо не вижда Ешреф, когото нарича свой брат, по този начин. Но ако го виждаше по този начин, той нямаше да предприеме такива грешни стъпки и щеше да бъде на по-добро място с подкрепата на Ешреф. Кадир е змия, която използва възможността си да отиде зад гърба на Ешреф, вместо да го помоли за помощ. Да кажем, че Yakup Baba умира и той успява да се отърве от Eşref и става ръководител на организацията, очевидно е, че той не може да поддържа организацията жива с манталитета си. Очевидно е, че с тази скорост един ден Кадир ще бъде изключен от организацията, защото действа против правилата на организацията, а гневът му към Ешреф ще бъде още по-силен. Друга подробност, която привлича вниманието при Кадир е, че харесва Нисан, която гледа на сцената на племенната сватба. Разбира се, той ще се амбицира и ще стане съперник на Ешреф в любовта, а тук имате триъгълник като светлинна топка. Дори ако броим Çiğdem, това е квадрат като светлинна топка, нека носи късмет.

Толкова малко са женските образи в сериала... Чигдем, изигран от Бюшра Девели, е начело сред тях. Büşra Develi много пасва на студената, обсебваща, амбициозна, работохолична роля на Çiğdem. Въпрос на любопитство е как е успяла да проникне при Ешрефите и какви отношения е имала с тях. Струваше ми се, че не са я убили, когато се разкри, защото е жена и полицай, както самата тя каза. Ако погледнем снимките на стената на Çiğdem, тя е изключително близка с групата си приятели и Eşref. Тя не е могла да се представи като Rüya, тя научава за проблема на Rüya, когато влиза сред тях. Всъщност тя не прилича на Руя, Нисан, по отношение на очите, косата и цвета на кожата. Очевидно е колко лоялен е Eşref към любовта на Rüya, сигурен съм, че той не гледа накриво към Çiğdem. (Моят Eşref не би направил това.) Çiğdem може да ги е убедила, че е сираче, и Eşref може да я е осиновил като своя сестра. Чигдем е обсебен да довърши Ешреф до степен на заболяване. Това изглежда произтича както от страстта ѝ към работата, така и – мразя да пиша това, но – чувствата ѝ към него. Сега нека си признаем, Ешреф не е човек, в когото да се влюбиш. Сърцето на Çiğdem може да е паднало по този много красив, достоен и любезен към жените мъж. Може би е била повлияна от любовта си към своята мечта и е искала да бъде обичана от него по този начин. Друга мисъл идва на ум: „Някой от роднините на Чигдем може да е загинал заради Ешреф или Сираците“.
Аз самият не харесвах много Чигдем. Тя злоупотреби с позицията си, за да използва Нисан като информатор, дори Джевахир да е непочтен човек, той не може да реши дали заслужава да умре или не. По един въпрос обаче мисля като Çiğdem. Ако Нисан не беше приела да бъде информатор, богатото и влиятелно семейство на Джевахир щеше да вгорчи живота на Афра и Нисан и въпреки че беше самоотбрана, Афра щеше да бъде обявена за виновна. Напротив, мисля, че ще харесам новия шеф на Çiğdem, Сердар.
Когато Чигдем избира Нисан за информатор на Ешреф, нейният най-важен критерий е, че тя всъщност е самата Руя. Çiğdem ще направи толкова деликатен план, че ще гарантира, че тази истина ще бъде разкрита в момента, в който тя иска, и ще отслаби Ешреф. Защото той и приятелите му много добре знаят, че най-голямата слабост на Ешреф е Руя.

Сестрата на Нисан, Афра, е пълна болка във врата и за съжаление тя стана най-малко любимият ми герой в сериала. Надявам се да видим как характерът на Афра се развива с напредването на сериала, така че тя да не продължава да причинява нови проблеми на сестра си. Мога да кажа, че веднага се влюбих в сестрата на Гюрдал Ирмак. Тя е жена с много положителна енергия. Очаквам да стане близък приятел с Нисан.
Според първия пуснат трейлър за Епизод 2 ни очаква много по-екшън епизод. Изглежда Ешреф и Нисан ще се сближат по-бързо, отколкото очаквах. Чудя се какъв ще бъде отговорът на Ешреф на въпроса на Нисан, „Коя е Руя?“
Браво на всички, които допринесоха. И така, какво мислите за първия епизод на Eşref Rüya?