Име за момче

• 1 693
  • 52
  •   1
Отговори
# 30
Хубаво, ти ще се обръщаш към хората с името, което са им дали родиелите, ами ако човека отсреща не го харесва? Ако, като мен, предпочита да му викат на галено, иначе все едно му се карат? Не е ли по-умесно да уважиш предпочитанията на конкретния човек, а не какво ти харесва или не ти харесва на теб?
Като не му харесва, ще си каже и ще се съобразя. Никъде не съм написала обратното, така че няма нужда да ми се карате.

# 31
  • София
Защото Камелия е едно разкошно цвете, а името като лично такова веднага у мен буди асоциация на груб глас, вулгарно поведение и визия. Затова.

Аз пък нямам изобщо наблюдения и познания в сферата.
Когато кръстихме втората си дъщеря Камелия, преди 25 г., такава певица може би не е имало. Може и да е имало, де. Не знам. За една Камелия разбрах чак покрай един музикален формат по телевизията. Това беше едва преди няколко години. Ама не помня да съм я чувала някога да пее.

# 32
Нямам наблюдения освен форматите, в които е участвала, интервюта по разни предавания и пр. Иначе както казах името е много нежно, както всички женски цветни имена. Но халтурата посегна и на това, неминуемо човек прави асоциация.

Имам близка приятелка Камелия ☺

# 33
Е, преди тази Камелия, имаше Камелия Тодорова, аз това име първо с нея го свързвам.

# 34
Явно, че човешкият мозък прави първо асоциация с негативното или поне моят.
Иначе Камелия Тодорова за мен е (или поне беше) еталон за красива и талантлива жена.

# 35
Аз пък харесвам Камелия - фолк певицата
Виждала съм я на живо преди години на парти,  страхотно тяло и визия - очи, излъчване.
От поколението е, което не му трябва спешно буквар, завършила е музикално училище.... Партньор, с който е от години заедно....
Беше ми забавно видеото на сърбите, когато спечелиха отборното по тенис в Австралия и начело с Джокович купонясваха и пееха - луда по тебе....
.

# 36
Аз я видях преди няколко години на едно събиране на българите в Торонто, сега се сетих. Не съм я гледала в детайли, беше с много тежък сценичен грим и огромно деколте. Прекарах почти цялата вечер в съседната зала, не е моето. Впечатленията, които имам са от формати и интервюта в различни предавания, определено негативни, но аз съм предубедена, признавам.

# 37
Ивайло според мен е най-благозвучно от трите. И на галено Иво също ми харесва.

# 38
Трудно ми е да избера, никое от трите не ми е неприятно, но не е и моето. Колебая се между Ивайло и Васил - едното свързвам с цар Ивайло, другото е носил най-големият ни национален герой - Левски. Което и да изберете няма да сбъркате.

# 39
Трудно ми е да избера, никое от трите не ми е неприятно, но не е и моето. Колебая се между Ивайло и Васил - едното свързвам с цар Ивайло, другото е носил най-големият ни национален герой - Левски. Което и да изберете няма да сбъркате.
Той е цари Въло.

# 40
Аз гласувах за Ивайло, но всъщност и трите имена са много хубави. Все пак бих ги подредила така:
1. Ивайло
2. Момчил
3. Васил
Защо Васил на трето място - защото се различава по стил от останалите две, по-класическо име ми се струва, от рода на Иван, Петър и Георги. Макар и да са хубави такива имена, все пак аз лично не бих си кръстила детето така.

# 41
  • Банско
Гласувах за Ивайло, така щеше да се казва втория ми син, но се спряхме на Огнян.
Ивайло е страхотно име.

# 42
Гласувах за Ивайло, но ако трябва да съм честна нито едното не е моето.

# 43
На мен ми харесва Васил

# 44
Поздравления, че сте се спрели на хубави , нормално звучащи имена. Гласувах за Ивайло. Васил като че ли го свързвам с по- старото поколение.
За галено на Момчил съм чувала и Мони.

Общи условия

Активация на акаунт