Отдаване и наемане на имоти - какво се случва реално? - ТЕМА 41

• 32 848
  • 787
  •   1
Отговори
# 285
Посещаем е, но не знам точно колко. В някои чужбини е много вървежен, мисля тук не толкова..

# 286
  • Бургас
Сайтът е налазен главно от агенции за НИ, които пускат там зарибяващите си обяви.
И аз не бих позволила да ми боядисат апартамент. И в договора е вписано.

За възрастната дама 750 лв. вероятно са много, но всъщност наемът е подпазарен с едни 30-40%.

Наследихме тристаен панелен апартамент на не особено комуникативно място, но близо до широк център, София. Както е живяно, така е и обзаведено. Има всичко, каквото има в една нормална къща- легла, диван, пералня и пр. Не е ново, не е луксозно, но е запазено и здраво. Нямам много възможности за промяна и вложения, идеята е все пак някакви приходи при минимални разходи.
Според вас какъв шанс имам да намеря лесно наематели и за каква цена? С фирма или без?

Лесно ще намерите наематели, но с липсата на опит веднага ще ви налазят брокерските агенции, ще ви крадат обявата, ще я пускат като своя с по-ниска цена, ще ви счупят телефона от звънене, ще ви занимават с безсмислени огледи.
Бих посъветвала да работите с читав доверен брокер.
Едно хубаво чистене, ако имате възможност - и освежаване с боя, подмяна на някоя мебел с по-съвременна, или поне смяна на матраците.

Тристаен ще рече с две спални - подходящ е и за двама съквартиранти, тези жилища в момента са на 1200-1500 лв. в състоянието, което описвате...

# 287
ФБ - Маркетплейс вече изобщо не го гледам, според мен е пълно с фалшиви обяви.

# 288
Аз също не влизам в "Маркетплейс", просто исках да погледна нещо от друга категория и тогава видях тази с наемите. Аз също мисля, че повечето от обявите са набирателни, без да се задълбочавам в разглеждането на снимки, видях учудващо смешни наеми - едностаен за 450 лв., двустаен за 650-750, май и някакъв тристаен за под 1000 лв. /мога да греша за него/. Но, 2-3 на ниски цени бяха с горе-долу добри кухни, затова се учудих.

# 289

Едно хубаво чистене, ако имате възможност - и освежаване с боя, подмяна на някоя мебел с по-съвременна, или поне смяна на матраците.

И махане на всички лични вещи от рода на снимки, книги, сервизи, ковьорчета, дантелени покривки, икони, кръстове...За религиозните вещи - не искам да обидя чувствата на никого, но забелязвам по обяви за продажба най-вече и такива неща по стените. Дълго трупани през десетилетията домакински неща - посуда, чаши, чинии, кофи и легени и др. - също. Поне ги съкратете до минимум, пък ако наемателите пожелаят, им оставете още неща.

Сменете крушките с нови, с еднаква мощност - не едната да е 40 вата, а другата - 60.

Давам само примери, все от обяви, които съм гледала.

# 290
  • Бургас
Крушките - жълта, топла светлина.
Студената ужасно уморява очите и прави помещенията неуютни.

# 291
Дами и господа, направихте ли среща на клуба? Ако не сте- кога 😍

# 292
Благодаря на отзовалите се. Смятам да махна всичко от всички шкафове, посуда и пр. Проблем е с книгите, има ги доста, не са някакви ценни, но няма къде да ги складирам. Евентуално ще ги сместя на по-малко площ и ще ги оставя на място.
Изчистихме основно, остава прозорците да измием.

# 293
Обявете ги по групи за подаряване, не ги оставяйте там. Щом давате място за живеене, нямат работа там ваши вещи

Например : https://www.facebook.com/groups/239052943344362/
https://www.facebook.com/groups/2613871958895122/

# 294
Нямат място там книгите!
Вземете си ги у вас..

# 295
Книгите събират прах и миризми. Не би трябвало да ги оставяте в апартамента.

Ако решите да го подарите, знам човек, който би имал интерес към тях. Нашите го дадохме на него, голям книгоман е.

# 296
  • София
За Маркетплейс - ползвам го за купуване и продаване на коли и части за тях.
Вървежен е - за няколко часа  продавам всичко обявено.
За купуване - ММ избира, продавачите са отзивчиви.
Мяркала съм там и обяви за продажби на имоти - прилично изглеждат на снимка. За цените не знам как вървят в момента.

# 297
  • Бургас
Наемателите жертват локация заради по-хубаво обзавеждане. Дали?
https://trud.bg/a/articles/%D0%BF%D1%80%D0%B8-%D0%BD%D0%B0%D0%B5 … D0%B0%D1%89%D0%BE

# 298
И аз имам интерес към сбирката Hug

# 299
  • в пералнята
Още един от моите наематели си тръгва.
Сега се чудя, апартаментът не е ремонтиран от 15 години. Малък е, но е до Евлоги Георгиев. Чудя се дали да не го изрина и не го пусна като кантора, вместо за живеене. Като цяло не ми се занимава особено, затова се чудя дали едно циклене и пребоядисване ще свърши работа.

Общи условия

Активация на акаунт