Отдаване и наемане на имоти - какво се случва реално? - ТЕМА 41

• 32 850
  • 787
  •   1
Отговори
# 300
за живеене ще е по-висок наемът и ще се отдаде по-лесно. ако банята е читава, не е мухлясала и не е на латекс, ами има 15-годишни плочки: за мен е приемливо

# 301
При следващо ходене, най-вероятно идущата неделя, ще сортирам книги и ще ги снимам и ще имам готовност да ги предложа. Има и мнооого томове на Ленин. Smile

# 302
  • Бургас
Тези томове можеш да ги продадеш в ОЛХ на цена на 2-3 месечни наема Simple Smile
Сериозно - има хора, колекционери, изкупуват  книги.

# 303
Много се извинявам, но си повдигам поста. Може ли малко помощ в ориентирането за евентуална цена?

Скрит текст:
И аз искам да пусна запитване, понеже виждам, че има доста хора на ТИ с отдаването на жилища под наем.
Според вас, каква е реалистичната цена за:
- двустаен 55кв.м. на първи етаж с дворче озеленено в кв. Малинова долина?
- едностаен 35 кв.м. пак на първи етаж, с дворна част без озеленяване, кв. "Малинова долина"?
Обзаведени са напълно нормално с всичко необходимо. Не е лукс, но всичко е ново и съвременно.
Редактирам за да не спамя.
Има паркоместа към апартаментите, които ще се дават отделно. Кухните са поръчкови едната е мат, другата бял гланц. Всичкото обзавеждане е ново - Виденов, ИКЕА. Сградите са нови, в непосредствена близост до игрищата на НСА. Няма и 10мин. пеш до спирката на Арката. С климатици е отоплението, а лятото е достатъчно хладно и климатици почти няма да се ползват.

# 304
Асфалтова улица имат ли, или са в нивята?

# 305
Няма как да се каже директно така, без снимки, локация.
А и колкото и да познаваме пазара, той е динамичен и всеки месец е различно.
Ако е ново, поръчкови кухни и тн може да пробваш 2стайния 1200. Като съображенията ми са, че заради 1ет е -10%. Дворчето не помага много. 1ст може би около 800.
Може и, разбира се, да бъркам. При хиляден и милионен пазар, хора всякакви. И да иска точно това за повече пари.
То и затова и хора с много опит слагат една цена, пробват, после намалят с 5%, пробват пак 1 седмица и тн.

Изложението има значение, къде в Мал Дол има значение.
Има ли места за паркиране, колко се върви пеш до ГТ, до магазини.

# 306
second, среща нямаше. Май ще е след Великден.

Още един от моите наематели си тръгва.
Сега се чудя, апартаментът не е ремонтиран от 15 години. Малък е, но е до Евлоги Георгиев. Чудя се дали да не го изрина и не го пусна като кантора, вместо за живеене. Като цяло не ми се занимава особено, затова се чудя дали едно циклене и пребоядисване ще свърши работа.
Зависи много от състоянието. Масово не се показват снимки, а така е много трудно, защото разбиранията ни са коренно различни. Бих погледнала обавите и да потърся цени на имоти със сходна визия на този, който предлагам. После ще сметна цената на ремонта и ще сравня с цена на имоти с визията, която искам да постигна. Преценете за колко време ще се избие ремонтът. Ако жилището вече изглежда занемарено, разликата отива към 400-500 лв/месечно, то тогава бих ремонтирала стига да имам финансова възможност.

Ето най-старият ни апартамент пускан под наем. Показвала съм го и преди. Обзавеждането е между 15 и 6 годишно. Разлика ако го ремонтирам основно и този му вид ще постигна най-вероятно около 300 лв/месечно в пиковите сезони за наемане. Би ми излязла сметката, защото с това се занимаваме, но ако е някой друг, никога не бих го посъветвала да пипа още 5 години да речем...

[spoil
/spoiler]

Много се извинявам, но си повдигам поста. Може ли малко помощ в ориентирането за евентуална цена?

Скрит текст:
И аз искам да пусна запитване, понеже виждам, че има доста хора на ТИ с отдаването на жилища под наем.
Според вас, каква е реалистичната цена за:
- двустаен 55кв.м. на първи етаж с дворче озеленено в кв. Малинова долина?
- едностаен 35 кв.м. пак на първи етаж, с дворна част без озеленяване, кв. "Малинова долина"?
Обзаведени са напълно нормално с всичко необходимо. Не е лукс, но всичко е ново и съвременно.
Редактирам за да не спамя.
Има паркоместа към апартаментите, които ще се дават отделно. Кухните са поръчкови едната е мат, другата бял гланц. Всичкото обзавеждане е ново - Виденов, ИКЕА. Сградите са нови, в непосредствена близост до игрищата на НСА. Няма и 10мин. пеш до спирката на Арката. С климатици е отоплението, а лятото е достатъчно хладно и климатици почти няма да се ползват.

Само мога да гадая по цени на двустайни, които гледам в различни райони на града. Има според мен сериозно предлагане в Малинова долина, но също така мисля, че там биха се настанили хора заради добро обзавеждане и приемлива цена (статията на Tintina). Водена от това си мисля, че до 900 лв едностаен добре направен и до 1200 лв за двустайния биха се отдали.
Инфраструктурата как е? Строежи има ли пред прозореца?

Последна редакция: ср, 09 апр 2025, 21:30 от drago_2008

# 307
  • Бургас
drago, че какво му е на апартамента? Много е хубав даже, вярно, малко извън сегашния ти стил, монохромен, но чак да е с по-нисък наем...

# 308
  • в пералнята
Ще сложа снимки като отида следващия път, но е далеч от това, което drago показва, особено банята... За ремонт си е, в момента обаче наистина нямам голяма възможност да се занимавам. Не толкова финансово, ами времево. Ще го помисля.

# 309
Arhinora, не знам какво му трябва като ремонт, но един добър бояджия ще го боядиса за 2-3 дни без да те занимава с нищо. Ако има неща за изхвърляне, може да ги наснимаш и пуснеш за подаряване, за да не се налага ти да изнасяш. Обаче с цикленето на паркета си е трудоемко - майстор, местене на мебели и тн. Ако можеш това да го пропуснеш, ще стане бързо.

# 310
drago, че какво му е на апартамента? Много е хубав даже, вярно, малко извън сегашния ти стил, монохромен, но чак да е с по-нисък наем...
Именно, нищо му няма, мен естетически ме дразни този имот как изглежда. Разностилов е - врати, спалня, коридор са правени по поръчка и съчетани цветово с готови мебели в хола, кухнята друг стил, а втората спалня трети. Глупости само си измислям. Идеята ми беше, че обзавеждането е на годините, които се споменават, една малка част е подновено и за много хора е чудесно без нужда от ремонт, мен ме дразни, а питащите в темата по принцип не слагат снимки и няма как да се даде точен отговор на зададените въпроси, защото един имот на 15 г може да изглежда доооста различно.

# 311
Рядко вече се пускат снимки. Почва се често със съвети тип критика, всеки спрямо собствения му вкус и хората спряха да показват.

# 312
  • София
...

Последна редакция: чт, 10 апр 2025, 07:31 от etomira

# 313
Много даже си е добре жилището!

# 314
Вкъщи е на 15г..даже повече. Ок си ни е.
Каква е тая мания да ремонтирате през 2г имотите за под наем??

Общи условия

Активация на акаунт