Отдаване и наемане на имоти - какво се случва реално? - ТЕМА 41

• 32 852
  • 787
  •   1
Отговори
# 315
Вероятно дребни неща ще си ги пипнете/доизпипате.
Матракът изглежда зле и вероятно е за смяна. Отстрани на горния кухненски шкаф към хола има един луфт, който мисля, че може да се прикрие с някаква лайстна (тънка летвичка) в бяло, за да не се вижда като дупка.
Ако над лежанката на дивана на стената е имало климатик, може би е добре да сложите някакъв климатик само за охлаждане за лятото. Жилището е в много добро състояние и климатикът вече е почти задължителен, като се сетя последните няколко лета каква жега беше.
Подът, ако е ламинат, ми се вижда да се е позахабил - вижда ми се да има луфтове тук-там, но цялостна смяна на ламинат не съм сигурна колко ще вдигне наема. Все пак основно локацията е важна за наема. А луфтовете, ако наистина са луфтове (може да е от снимката и/или от моя монитор), могат да се прикрият с някакви килими и пътеки.

# 316
Каква мания? Напротив, даже по възможност да не се ремонтира и освежи минимално писах, но все пак зависи... Дамата писа, че ще пуснe евентуално снимки. Тогава вече реален съвет може да се даде.
Аз за себе си предпочитам в центъра да получавам максимално, защото ми излиза сметката при един ремонт, на Arhinora имотът също е в центъра, въпросът е да се прецени нейната сметка къде ще излезе. Да не забравяме и че един добре поддържан имот, защото не винаги след наематели е разруха, е високо ликвиден, но това важи за София, за други градове не смея да давъм съвет - там пазарът не ми е познат и определено по-различно стоят нещата.
Вкъщи е на 15г..даже повече. Ок си ни е.
Каква е тая мания да ремонтирате през 2г имотите за под наем??

Последна редакция: чт, 10 апр 2025, 07:29 от drago_2008

# 317
  • София
man_darin_ka, мисля че се вглеждате прекалено много.
Да, има луфт. Ако сложа лайсна, ще стане още по-грозно. Аз живях с този луфт без да ми пречи, ще си търся наематели, които също могат.
Естествено, че ще сложа климатик. Ще сменя и цвета. Не е ламинат. Не харесвам ламинати. А пътеката ще е като на свинче звънче.
Качих снимките, за да покажа, че жилище на 15 години може да изглежда актуално и добре.
Честно казано, ако дойде някой на оглед и започне да показва и капризничи за такива дребни детайли, не бих му го дала. Представям си какво ще последва...

# 318
man_darin_ka, мисля че се вглеждате прекалено много.

Сигурно сте права! Дреболиите, които споменах, не са от съществено значение.
Иначе, както вече писах, жилището е в много добро състояние.

# 319
Ремонтирам сега и бих се радвала да постигна ефект като от жилището на etomira. Драго, в твоето жилище също няма нещо, което да не ми харесва. Икейските мебели още се продават, а цветът на стените е актуален. Може би само поръчковите мебели са леко демоде, но пък личи, че са качествени.
Излиза, че икейският стил е най-непреходен, въпреки че точно техния девиз беше "не живей с мебелите на баба ти".

# 320
  • Варна
Скоро наехме за една вечер жилище в София. Чудесен апартамент, обаче в банята стана наводнение от един взет душ. Моят мъж върна отзив, наемодателят да го има предвид, ако случайно не знае и отдава през фирма.
Моите апартаменти сега ги строят. Следя темата.

# 321
Асфалтова улица имат ли, или са в нивята?
Да имат асфалтовИ улицИ, не са в нивата. Те са от първите застроени блокове там и са в самото начало на квартала.

# 322
10 мин пеша от спирката е някъде около новата детска градина, а там още не е баш с улицИ.
Аз бих пробвала 1050 и 800

# 323
Здравейте, някой има ли впечатление колко  са наемите в нивите, от другата страна на Малинова долина? Там в нивите,където са без асфалт и само строежи? Един брокер ме убеждаваше, че след две години минимум 1200 -1400 лв за партер с двор, двустаен.

# 324
Там май нямат разрешения за ползване, а без такова трудно би било отдаването. Иначе една инфлуенсърка наемаше сред строежите двустаен за 1000 лв, но се изнесе заради липсата на паркоместа, калта и т.н. след 2-3 месеца.

# 325
Отсам околовръстното ли, или оттам?
Тя, малинова долина има доста зони.
Строежите масово са "отсам".

Колкото и да се облагородява, по-голямата част от мал дол си остава "спалня". Ни магазини, ни заведения, ни аптеки и поликлиники, ни гт.
А така строят по модерному, че паркоместа няма ни 1, освен ако не си купиш (или наемеш).
1200 може и да станат.
В това време във вътрешната зона на Ст Град ще са по 1800.

# 326
10 мин пеша от спирката е някъде около новата детска градина, а там още не е баш с улицИ.
Аз бих пробвала 1050 и 800
Ами не знам, къде е тази детска градина. Блоковете са точно до игрищата на НСА. И улиците са асфалтирани.

# 327
Просто вие казахте 10 мин от спирката, а това обхваща голям район, като в части от него още не е облагородено.
Затова като не давате подробности от начало е трудно някой да ви отговори.

# 328
second, още в първия ми пост съм упоменала точно къде се намират блоковете. И съм дала доста подробна информация, според мен.
Както и да е.
Просто виждам тук, че  сте много запознати, затова реших да попитам. Който има желание, нека да ми отговори.

# 329
Лиана, Малинова долина е много широкообхватно. Например - сградите на Идея Билдингс ще са по-висок клас, Тобо непосредствено пред арката още повече, но с описанието си, че има улици, че сградата е от първите, а няма градски транспорт, малко озадачавате. Има едни блокове, не знам точно 24ти ли беше, които са от първите, но те са близо до автобуси. Там е сравнително уредено,но влезеш ли в съседната пресечка, е Кербала. Имаше и едни блокове (осми?), част от който (някои входове) още нямат разрешение за ползване и обитателите бяха малко на полеви условия. Така че според обграждащата среда, микролокацията и качествата на собственика, наемната цена може да варира от 500 за едностайния до 1000, от 800 до 1300 за двустайния.
Качествата на собственика казвам, защото според мен ангажирането с чужденци носи повече доход от наем, както и това да си дадеш истинския телефон, вместо предплатена карта.  Тук съветваме да се ползва предплатена карта с цел да се избегне брокерски тормоз, но ето че колегата dany1 вече го знаят,знаят високите му пазарни нива и когато имат търсене в района му звънят и знаят какво да очакват. Така че ако се цели максимизиране на наема и пазарна адекватност, може би това работи, за сметка на нежеланите обаждания.

Общи условия

Активация на акаунт