Отдаване и наемане на имоти - какво се случва реално? - ТЕМА 41

• 32 828
  • 787
  •   1
Отговори
# 375
Празниците са най-голямото мъртвило.

Според мен в този сезон по фейсбука са "ловци на оферти".
Вчера писах на едни "търсели още били", а после "Много е за ст. град, ми, ние сме на ХХХ наем в Гео Милев". Това не са активно търсещи, а "търсят под вола теле".

# 376
  • в пералнята
Комисионна предложи ли му?
Ахинора, ти как намери човек?
Във фейсбук си намерих.

# 377
Е, вече повтаряно, но важното и на какъв наем.
Аз го мъча моя двустайния на 1350лв. Но май няма да го бъде в тоя сезон. Лятото щеше да се отдаде за 2 дена на това ниво.
За сега работя с една агенция (имам сертификат), но май ще го пусна на всички, най-късно в понеделник. А след 10ина дена ми се освобождава.

# 378
Комисионна предложи ли му?
Ахинора, ти как намери човек?

Учтиво обясних, че комисиона за брокери не съм предвидила, защото вече има интерес и насрочени огледи, но, ако желае, да заповяда с негов клиент за оглед, като моля до ре да го запознае с условията и какво се предлага.

Всъщност вече си имам фаворит от ФБ, може и да ми е грешно усещането, но реално ми трябва един надежден за оглед, отколкото 20 човека само за спам.

Освен това, независимо какво проповядвам тук, още от сега усещам, че няма да мога да изискам апартаментът да е почистен, като при наемането, както и искам само 1,5 депозита, вместо 2.

# 379
Аз отдадох един двустаен през декември. Мислех си, че това е мъртъв период и никой не търси точно преди коледните и новогодишни празници, но се оказа, че не е така. Намерих си наематели за по малко от седмица през ФБ. Но не съм искала някакви баснословни наеми и освен това само един депозит. Според мен ако се предложи на прилична цена, винаги може да се намери.

# 380
Ще отдавам тристаен в центъра. Среден, топъл с климатици. Слава Богу, ТЕЦ няма. Може и за офис.

Да го обявявам ли във ФБ или там е подходящо за по- малки ?

# 381
Не, защо да е подходящо за по-малки? Само ако искаш много висок наем, се подготви за жлъчни коментари. Или просто изключи коментарите.

# 382
Аз отдадох един двустаен през декември. Мислех си, че това е мъртъв период и никой не търси точно преди коледните и новогодишни празници, но се оказа, че не е така. Намерих си наематели за по малко от седмица през ФБ. Но не съм искала някакви баснословни наеми и освен това само един депозит. Според мен ако се предложи на прилична цена, винаги може да се намери.

О, да. Въпросът е, че обикновено искаме максимума. Или поне аз. Наемът, който търся, не е неприличен, но е по-скоро към горната граница, отколкото нисък. Компромисът, който направих, е за по-малко от 2 депозита. 1 ми се струва малко.

Относно ФБ-групите и тристайния - опитайте. Търсят се, особено за споделено ползване (там особеността  е да има само един титуляр по договора, който ще носи отговорност), но и млади двойки също търсят тристайни.

# 383
И аз ще си пусна моето във Фейса сигурно другата седмица, ама ще спра коментарите, щото не ми се четат тъпотии. Ще ви пиша с резултата.
(П.С. Знам какво ще си спестя - те обидите са едни и същи, само са написани от различни профили )

# 384
780лв на месец в Костинброд за 1ст апартамент, спартанско обзавеждане.

А вие актуализирахте ли наемите си?

# 385
Тука един хазаин може да очаква мазеляк след намирането на “майстор” … и преди това.

# 386
Самото облепяне на вратата с фолио от хазяина е мазаляк Stuck Out Tongue Winking Eye

# 387
Такива са си китайските врати (и не само те), не хазяинът е облепял допълнително с фолио.

# 388
Некачествения продукт си остава такъв, независимо дали е китайски или не.

# 389
Червена точка за наемателя - поне има желание да се погрижи да възстанови предишния вид.

Общи условия

Активация на акаунт