Отдаване и наемане на имоти - какво се случва реално? - ТЕМА 41

• 32 835
  • 787
  •   1
Отговори
# 360
  • Бургас
Тази мисъл "щом има такава обява, що някой да не даде тези пари и на нас", не е сред моите стратегии за ефективно отдаване.
Не се обиждайте, но не сте готови.
По-добре го дръжте заключен.

А посочената обява е още едно потвърждение за тоталната непригодност на някои хора да бъдат наемодатели. Няма нормален човек, който да наеме този апартамент.

# 361
  • София
Имам колега, който е пускал обява за къщата си в Банкя, която обява е поне два пъти над реалната цена на Къщата му. Не помня точно, но искал огромна сума. Той нямал намерение да я продава, цената му е била безумно над нормалната за такава къща. Бил я пуснал, ей така, да види дали пък някой няма да се обади все пак. С месеци държал обявата, после я свалил. Та всякакви хора има, и в немите и в продажбите. Joy

# 362
Благодаря за мненията! Апартамента не е купуван за отдаване под наем. Ако беше с такава цел щяхме да вземем 2 малки и сега нямаше да се чудим. На този етап не ни трябва и стои празен, затова се замислихме. Казвам го на шега, но ако някой даде исканата сума за този https://www.alo.bg/apartament-pod-naem-10210392, защо друг да не даде посочената от мен сума за нашия Simple Smile

Просто никой няма да я даде тази цена. Не е адекватна

# 363
  • Бургас
А наемодателите дали са адекватни? Камина неинспектирана, "за декорация". С огромен риск още първият наемател да я запали "за да види какво ще стане", да подпали и апартамента и съседите.
Едната стая ще е заключена. Че и дограма и кухня ще ти монтират на главата, а ти иди чисти и стой без кухня.
Търсят балъци, а те да вземат пари докато върви ремонтът и да им вгорчат живота. И после да ги изгонят, на новоремонтираното.

# 364
  • в пералнята
А наемодателите дали са адекватни? Камина неинспектирана, "за декорация". С огромен риск още първият наемател да я запали "за да види какво ще стане", да подпали и апартамента и съседите.
Едната стая ще е заключена. Че и дограма и кухня ще ти монтират на главата, а ти иди чисти и стой без кухня.
Търсят балъци, а те да вземат пари докато върви ремонтът и да им вгорчат живота. И после да ги изгонят, на новоремонтираното.
Точно, ама няма кой да даде толкова наем при такива условия.
Разбирам да беше в Лозенец, окей...

# 365
Благодаря за мненията! Апартамента не е купуван за отдаване под наем. Ако беше с такава цел щяхме да вземем 2 малки и сега нямаше да се чудим. На този етап не ни трябва и стои празен, затова се замислихме. Казвам го на шега, но ако някой даде исканата сума за този https://www.alo.bg/apartament-pod-naem-10210392, защо друг да не даде посочената от мен сума за нашия Simple Smile

Ако решите да продавате, бих се заинтересувала Simple Smile

# 366
  • София
Zauberei, те няколко като нашия се продават в сградата. Обзаведени. Има ги обявени в имотни агенции и ало бг. Но обявените цени с ДДС не са приятни, меко казано. Ако все пак ви устройват мога да помогна с информация за продавача и да не се плаща на агенциите.

# 367
  • Бургас
Моят наемател ми продаде помещението Simple Smile
Скрит текст:
Без майтап. Много отдавна исках да се отърва, бяха две за продаване, едното го продадохме на дългогодишна наемателка. Във второто - един забит партер във вътрешен двор, пак имам наемател, ползва го за склад. И него исках да продам, обаче как да стане - няма как да правя огледи без него, той има вътре разни ценни неща, няма как ключ да даде, пък и през главата му не бива.
Питах го дали не го иска той, не искал. Но поиска той да го продава, да го играе брокер един вид, за да може хем да координира огледи, хем да спечели комисиона. Викам му: "Ти нямаш интерес да го продаваш, нали ще трябва да се изнесеш, ако има нов собственик", той не - комисионата била интересът Simple Smile
От десет години се мъчим да го продадем, с обяви, без обяви, с  брокери, един, втори, трети... Много бях скептична, много.
Човекът намери нов купувач за няма и два месеца. Без да ме занимава абсолютно с нищо. За комисиона от 500 евро. Халал да са му. Беше напускал разни платени обяви по сайтове, беше се свързал и с познати агенции. Той е руснак, от години живее в България, страшно разтропан, работил е и в агенции за НИ, с рускоговорящи клиенти.
Новият собственик няма намерение да го гони, но пък наемателят май има намерение да се мести другаде, на по-удобно за дейността му място.

# 368
Едното студио в София ни се освободи, момичето се върна в провинцията. Някой от вас скоро отдавал ли е и има ли поглед как е търсенето сега? Струва ми се, че тези месеци не са силни за наемане, но не искам да го държим до есента.

# 369
  • София
Не го дръж до есента.
Оправяш и обявяваш, държиш си на исканата цена и бр. депозити. Правиш кастинг на наемателите.
Ще се намери твоя, но може да не е веднага.

# 370
И аз съм така от 01.05. Дано не се налага много да чистя, но веднага ще го обявя. Мисля 700-750 лв

# 371
Слабо е май. И аз съм любопитен.
Ще ми се освобождава един 2ст. Още не е свободен, но няма много интерес по празниците.

# 372
  • в пералнята
Аз отдадох в началото на месеца. Отне ми към седмица да си отсея подходящ наемател.
Търсене има определено, но този път попаднах на по-различен тип клиентела.

# 373
Обявила съм моя двустайния, цената не е ниска. Тотал 2-ма са ми писали досега. Случайно ми звъннаха от някаква агенция дали не давам нещо под наем - обясних си условията, от кога ще има огледи и т.н. и се разбрахме лично да се чуем с младежа след няколко дни. От тогава са ми звъняли поне от 5 различни номера за апартамента, който давам.... Не знам в каква база данни ни вкарват, но мисля, че всеки един от брокерите на тая агенция се изреди да ми звъни.

# 374
Комисионна предложи ли му?
Ахинора, ти как намери човек?

Общи условия

Активация на акаунт