Отдаване и наемане на имоти - какво се случва реално? - ТЕМА 41

• 32 112
  • 787
  •   1
Отговори
# 615
Хвърлих око на този апартамент. Как е паркирането в района и заслужава ли си цената?
Паркирането е много проблемно както и почти навсякъде.
Според мен цената е очаквана за района. Имам притеснения относно нивото на "брокера" сътворил обявата по този начин, но и това е очаквано. Другото е вкус и е субективно. Ако те съвпадат - да.
В заглавието е написал " 3-СТАЕН", а в текста "слънчев четиристаен апартамент " Smirk

# 616
  • София
Явно и кухнята я броят за стая.
Теоретично може да се сложи кушетка за 1 човек там, като преди 50 г....

# 617
Ъпдейт: Дружбенският едностаен - отдаден. 700 лв. месечен наем, един български младеж го нае.

Преди да се спра на оглед с него, получих сума съобщения от чужденци. Явно във ФБ-групите са особено активни и повечето са от по-екзорични държави. Европейските кандидати се пазаряха като на Капалъчарши, та леко ги избегнах.

Та, спестих на наемодателката безкрайни огледи, пратих един кандидат, но, оказа се, правилният (което всъщност ще трябва да се докаже във времето, но поне на пръв поглед е така).

# 618
Красимило, да ми припомниш, моля - колко голямо е жилището в Дружба?

# 619
  • София
И аз питам  за Дружба - какъв тип строителство е?
Успех с наемателя - да е точен и да се разбират със собственика.

# 620
Дружбенското е в Цариградски комплекс, ново строителство, обзавеждане тип Виденов/Ирим, поддържано, чистичко, с мисъл да е удобно, но не е лукс. Едностаен - тип студио, с тераса. Квадратура - вероятно около 35 чисти. Като голям минус - предишната наемателка е пожелала разтегателен диван вместо спалня.

Наемателят работи във високата бизнес сграда срещу Цариградски комплекс.

Аз на самия оглед не присъстваха, но собствничката ми разказа, че, без да нахален, младежът е питал дали, ако даде един месец предизвестие преди първата година, ще си получи депозита обратно, а тя е отговаряла: "Красимило и другите наемодатели около нея (т.е. съфорумците 😁) не връщат депозит преди изтичане срока на договора". Питал е и за нещо друго и пак отговорът е бил същия. 😁

Обаче последните дни виждам много обяви за двустайни на 850-900, при това - доста прилични. Поне по групите.

Сега е моментът някои наематели да си намерят добро жилище на ниска цена.

Предвид текущото търсене мисля, че и на двете жилища взех максимума.

# 621
Звъннах на брокера за тристайния в Изток. Цитирам "Собственичката не допуска бебета, деца и домашни любимци в апартамента"(с бебе сме).
Много ме е яд, мислено вече се бях нанесла.
Как ще отдаде толкова голям апартамент на двойка.

# 622
Звъннах на брокера за тристайния в Изток. Цитирам "Собственичката не допуска бебета, деца и домашни любимци в апартамента"(с бебе сме).

Влизам рЕзко..
А луди студенти ?🤣😃🤣😃🤣

# 623

За да ти спестя разочарования - голяма част от хубавите обяви са набирателни или пък има голям интерес към тях. Изискването за недопускане на деца е кофти, ама всеки си има право.

Имах лош опит с едно жилище, за което вече бях купила шалте за спалнята, договорът уж пътуваше към мен с куриер, накрая се оказа, че не е съвсем така. После по това шалте направихме ремонт на другото жилище, ама това вече е друга тема.
На нас брокерката така ни казваше: не се настройвайте, докато не подпишете, сделка може и да няма. Собствениците се отказват в последния момент.

# 624
Деца и аз отказвам. Луди студенти още не съм видял, но потрошени полилеи, издподрани и нарисувани стени, омърлявени и ликьосани дивани от деца, колко щеш.

Могат да го отдадат на 2ма мъже или 2 момичета, 2 сестри, 2ма братя. Макар да е близо до цената на 2 едностайни. Но всеки ще има по 2 стаи, близо е до метро, до автобусите на Плиска и тн.
А и има хора с възможности, търсят сами жилище за 1500лв.
Също има и сами родители или семейства с голямо дете, например на 16. Така по-става.

Само казвам, не се хващайте за думите ми.

Аз лично по-скоро бих намалил със 100лв, отколкото да има още 1 дете в списъка с наематели.
Звучи кофти, ама се надявам да има (и то си има) много наемодатели, дето дават и за деца, просто давам другата гледна точка. И казвам, че я има. Не е нечия безмислена прищявка.

И моят още стои празен, имах 2-3 отказани огледа (намерили си точно преди мен). А съм свалил на цената от миналата есен.
Имаше 2-3 с деца, включително и днес току що. Отказвам ги.
Така съм си сметнал времето. По-добре 1 месец празен, отколкото 1 месец чистене и ремонт след изнасянето.

# 625
Аз нямам против деца. Прагът ми на търпимост към щети от деца е различен от тоя към щети от животни. Резултатът е един и същ, но нека да го наречем мой каприз, който мога да си позволя да задоволя. Хора всякакви 😊

# 626
  • Бургас
Много ме е яд, мислено вече се бях нанесла...

Започвам да се съмнявам дали обявата е реална.

А иначе - аз също бебета не ща в новоремонтирани апартаменти. Деца в училищна възраст - може.
Но пък ако двойка дългогодишни наематели забременее, няма да ги изгоня.

Направих компромис за бебе единствено заради "младото семейство" на съседката. Както и компромис за един депозит пак заради съседката. Да видим дали няма да съжалявам.

# 627

Това е набирателна обява. Не е реална.
Интересно, Вие ли първо казахте, че сте с дете или без да го казвате, другата страна Ви го издекламира ?

# 628
Звъннах и казах, че се обаждам във връзка с този апартамент, брокера веднага попита за колко души става на въпрос, казах двойка с бебе. Отговори, че собственичката не допуска деца и дом. любимци, затова цената била такава. Днес му били звъняли вече 5 семейства. Спомена, че предлагат апартамент в затворен комплекс, да го видя на сайта и това беше. Не ме е зарибявал, нито нищо.
Не беше българин, като гледам какви езици използват: български, английски и турски.

# 629
  • Бургас
Каква "такава" е цената? Не е от най-ниските, като гледам, съвсем нормална за района и за полуобзаведен апартамент без врата на банята.

Общи условия

Активация на акаунт