Отдаване и наемане на имоти - какво се случва реално? - ТЕМА 41

• 32 059
  • 787
  •   1
Отговори
# 60
  • Бургас
Много зависи къде е апартаментът - град, локация, в какъв точно тип наематели се целите - семейство с деца, двойка без деца, съквартиранти?
Добре е първо да се определите, от това ще произтече и решението.

# 61
  • София
Търсих, но не намерих дискусията.

Апартаментът е в София, кв. Витоша, затворен комплекс. Повече информация - голяма дневна с кухня, две спални, една баня с тоалетна, втора тоалетна. Изложение юг/изток. Една голяма и една по-малка тераса. Голям двор, затворен, без автомобили, много голяма детска площадка, две поляни.

Искам да са интелигентни хора, които ще го пазят. Според мен е най-подходящ за семесйтво с едно или две малки деца. Аз си отгледах децата там и смея да кажа, че е много хубаво да има къде да ги оставиш да играят до среднощ, сами, без да се притесняваш.

# 62
Аз детска стая със спалня...не си представям.
Спалня се слага в семейната спалня, за родителите.
В детската обичайно са единични легла, едно или две..според зависи.
Не разбирам защо е чуденето дали в детската да имало ли голямо двойно легло?

# 63
  • София
Не, чуденето е дали да има едно или две легла.

# 64
  • Варна
Щом таргетът ви е семейство с деца, ако размерите на стаята позволяват, сложете две легла. Или двойно легло тип сандвич. Ще става за семейство с едно дете, но обратното - стая с едно дете няма да е ок за семейство с две. Празното легло може да се ползва за гостенчета.

Тета, четеш през редовете. Жената пита едно или две легла да сложи. От къде си го измисли това с голямото двойно легло?

# 65
Едно легло го разбрах като едно голямо тип спалня.
Не е уточнето че става дума за единични.

Тета, четеш през редовете. Жената пита едно или две легла да сложи. От къде си го измисли това с голямото двойно легло?

А пише ле че ще е единчино? Не пише.

# 66
Не, чуденето е дали да има едно или две легла.
Бих сложила едно легло, ако са с две деца нещо пречи ли да докупите второ? Предполагам ще са готови на някоя от мебелите вериги. Така би имало повече място в стаята ако няма нужда от второто легло. Или да вземете две легла, които могат да се съединяват. В Airbnb съм виждала доста такива. А матрак да докупите според употребата-  като двойно или единично голямо ще се ползват. Мисля ,че се водят тип хотелски, само тапицирана основа представляват и отгоре вече се слага матрак.

# 67
  • Бургас
Може и двуетажно легло.
Пести място в широчина, става за гости и децата ги харесват.

Аз също смятам, че това жилище е подходящо за семейство с едно или две деца.

# 68
  • София

Искам да са интелигентни хора, които ще го пазят. Според мен е най-подходящ за семесйтво с едно или две малки деца.

За мене изискването в двете изречения е невъзможно.
Колкото и да пазят родителите - деца са, цапат, драскат, разливат.
От опит с 2 малки в собствения ми апарт. споделям.
За броя легла - ако стаята не е много малка - бих купила 2 отделни.
И да е едно дете - все ще се наложи да спи родител при него - болест, температура и подобни.
А може и баба/дядо/ или приятелче  да дойдат  на гости с преспиване.

# 69
  • София
Aisha, аз имам две деца и знам какво се случва. Ясно е, че няма как да ми го върнат като нов, но ми се иска да са хора, които ще се грижат за апартамента все едно е техен. Както са сегашните наематели, които днес като се обадиха, че се изнасят, помолиха да им кажа каква е боята в детската, за да боядисат, понеже е нарисувана.
Защото на другия ни апартамент един пич си беше топлил камъни за наргиле на котлоните и тотално ги беше съсипал, имаше прогорено от цигари по дивана и други извращения и беше много изненадан, че трябва да покрие щетите.

# 70
И аз имам 1-2-3 точки от цигари и наргиле в 1-2 апартамента.
Един диван и 1 кухненски плот.

Кофти работа. Не съм взимал неустойка. "нищо му няма", "така си беше", "то не може без хич".
Стандартните фрази.
Но това са супер изключения. А щетите при децата са по-скоро закономерност.

# 71
  • Варна
Съгласявайки се да отдаде на семейство с деца или с животно, наемодателят би трябвало да е наясно, че в общия случай амортизацията ще е по-голяма. Може би е добре да си калкулира една идея по-висок наем, или пък да изиска по-голям депозит.

# 72
  • София
Аз затова искам интелигентни хора. Не искам да слагам по-висок наем, защото са с деца. И не искам по-висок депозит, точно защото са с деца. Не искам да товаря хората допълнително. Аз съм еднорог и вярвам в доброто.

Драго, ще направим мебели по поръчка, за да може да са спрямо размерите на стаята. Целият апартамент е правен така и не искаме стаята да седи като кръпка.

След много мислене, реших да предложа на съпруга ми да сложим едно легло и ще оставим свободно място, на което наемателите ще могат да сложат легло, диван, играчки или каквото им е необходимо, спрямо нуждите им. Дали е добра идея?

# 73
Добра е, не го мислете повече.
2ро легло се набавя лесно при нужда.

# 74
  • Варна
Да, чудесен вариант е. Щом цялото ви обзавеждане е поръчково, значи е по към висок клас и наема и депозита също следва да са високи, със или без деца. Успех!

Общи условия

Активация на акаунт