Отдаване и наемане на имоти - какво се случва реално? - ТЕМА 41

• 32 785
  • 787
  •   1
Отговори
# 450
  • София
Поне хлебарките се трепят лесно и евтино - ампула за големи кучета/60 кг/ Фронтлайн или Пестигон + 700 мл. пулвелизатор. Пръскаш навсякъде, безвредно е за дом. любимци и малки деца.
Гадините изчезват моментално - лично изпитано в 18 ет. ЕПК с много квартиранти. Един път годишно пръскам и няма нашествие.
За дървениците - не съм имала, не знам.

# 451
  • Бургас
Фипристът (пак за голямо куче) е два пъти по-евтин от Фронтлайна, със същата активна съставка - фипронил.
И при мен изпитано в един кошмарно запуснат апартамент.
Повече от две години не са се появявали, а беше ужас.
Имам чувството, че изтребихме хлебарките на целия вход.

# 452
  • София
Именно. Хлебарки, ако се пръска в мазетата и по каналите се чистят. В старо строителство съм израснала, и сега сме в старо. С поддръжка не е фатално изтребването. Но това за дървениците чувам, че е голяма напаст. Вече през 2-3 дни виждам изхвърлен матрак около кофите до блоковете.

Едно време нашите даваха под наем и нали са емпатични, приемаха и закъснение на наема, едните имаха бебе, и сметки имаше закъснели. Бяха и други смутни години, но всеки ги завлече с малко.
Затова сега давам много акъл на собственика, та се сетих за това, да се покрият максимално много щети.
Ще се посъветваме и с брокера/адвоката

# 453
Поне хлебарките се трепят лесно и евтино - ампула за големи кучета/60 кг/ Фронтлайн или Пестигон + 700 мл. пулвелизатор. Пръскаш навсякъде, безвредно е за дом. любимци и малки деца.
Гадините изчезват моментално - лично изпитано в 18 ет. ЕПК с много квартиранти. Един път годишно пръскам и няма нашествие.
За дървениците - не съм имала, не знам.

Изобщо не е лесно. Инвазията в апартамента, както и в общите части беше кошмарно. Осем пъти виках фирма за дезинсекция. Не става дума за обикновено съжителство на  хлебарки.Това наистина беше инвазия.

Последна редакция: чт, 01 май 2025, 20:50 от Tortilla Flat

# 454
Тортила..а пробва ли с фронтлайн да напръскаш  апартамента?

# 455
Леле дървеници са ад! Влизат под тапетите дори.. Близки, които живеят в Лозен в къща бяха миналата година в Испания на някаква гъзария, с малко дете! Донесли са си ги с багажа и месеци наред пръскане. Изнесоха се от къщата. праха, праха, изхвърлиха диван! Страшен ад.
Хлебарки вероятно по- лесно, обаче ако всички в блока са съгласни да се напръска не само в общите части, а и в дома им.

Добавям, че доста хора са доволни от фирма Превента за хлебарките.

# 456
Аз бях с дървениците вкъщи - миналата година. Откровено казвам, че психически не бях добре след това - постоянно усещане, че нещо ме полазва, постоянен страх, че ще изпълзят от някъде. Уж си лягам да почивам, но с очи търсех дали нещо някъде на лази.
Взех веднага мерки - изхвърляне на леговището им (дивана), пране и сушене на завивки, дрехи, изхвърляне, изхвърляне, чистене, гладене, пръскане и после пак всичко отначало. Вече като ходя по хотели първо оглеждам под матраците. Но ги изтребихме май.

Последна редакция: ср, 30 апр 2025, 23:54 от krasimilo

# 457
  • София
За справяне с дървениците е важно коя фирма ще ползвате. Фирма, избрана на сравнително случаен принцип от нета пръскаха около 5-6 пъти, резултата беше съсипани стени и мебели, но дървениците си се разхождаха спокойно Sad. Втората фирма ми беше препоръчана от близки, ползвали услугите им. След като напръскаха веднъж изчезнаха, все пак поискахме и второ пръскане за наше спокойствие. Минаха повече от 8 години, дървеници в този апартамент няма.

# 458
  • до морето
Младост 1 добър квартал ли е за отдаване под наем?

# 459
Не е зле, но бих заложила повече на Младост-4, 3 и 2 - в тоя ред. Ако пък цената е добра, действайте.

# 460
  • София
Според мен да. С уговорката за отдаване под наем. Иначе не го намирам за хубав.
Метрото е два пъти по-редовно от всяка друга станция в Младост. И извън него е най-добре обезпечен с транспорт, отделно е физически най-близо до централната част на града.
Откъм паркиране, детски градини и училища не мога да направя никакво сравнение, но първото очевидно е тежко.
Не споделям горното мнение за подредбата на районите на Младост. 4 е най-близо до Бизнес парка, Гаритидж и всички други офис сгради, но те и останалите са достатъчно близо и с наличен транспорт. А други предимства там не мога да намеря.

# 461
Тортила..а пробва ли с фронтлайн да напръскаш  апартамента?
Не съм, но то мога ли всички общи части в блока да напръскам с пулверизатор. Вероятно в апартамента щях да се справя с фронтлайн ако тогава знаех. Но плъзнаха из цялата сграда, както и в съседната. Затворен комплекс от два блока са с общ подземен паркинг.

# 462
  • Бургас
Пак пробвай.
И при нас не сме пръскали общи части и целия вход, не бяха съгласни останалите. Нямали били. Нямали друг път.
Напръскахме само стълбището пред апартамента  и входа към мазето.

# 463
топ. Там има голян недостиг от ново строителство. Апартамент ако излезе на пазара на брокери до 30 минути е отдаден.

# 464
Като си напръскаш в апартамента, ти, не фирма, която пръска с някаква водичка с 1-2 молекули от нещо си (образно казано), си решаваш собствения проблем. Не зависиш от съседите. При теб няма и не идват хлебарки, другите умници да се оправят.

Общи условия

Активация на акаунт