Отдаване и наемане на имоти - какво се случва реално? - ТЕМА 41

• 32 104
  • 787
  •   1
Отговори
# 630
Според мен не е истинска обявата. Прекалено е адекватен ап.за цената си.
И мястото е супер.

# 631
  • София
Кой нормален човек ще има против да настани бебета и деца, с наемателите ? Някоя синя коса с апартамент със соц мебели. Ама при такава, по -добре никой да не се настанява, то куп други проблеми ще изникнат после....

# 632
  • София
Здравейте, скоро ще даваме гарсониера в Горубляне под наем. За първи път ни е и имам някои въпроси.

1. Трябва ли договорът да е нотариално заверен? Четох, че така може да се извади бързо Изпълнителен лист и да се даде на съдия изпълнител за неплатени наем и сметки? Някой има ли опит с това?

2. Колко според вас може да се търси реално за наем? Хол, кухня, баня, коридор и тераса. С нов теракот в коридора, гранитогрес на терасата и кухнята, ламинат в хола, ново боядисани стени и тавани, плочки в банята на 12г, сменена дограма, нови електроуреди и кухненски шкафове и климатик в хола.

3. Колко бързо може да се извади наемател от апартамент, ако спре да плаща или има проблеми?

Също някой ползвал ли е агенция за управление на имоти? Гледам в Интернет управление.бг, стопанин.бг, homemanager.bg.

Благодаря предварително за отговорите.

# 633
  • Бургас
1. Не. С нищо не помага нотариалната заверка.
2. Едностайните в София в момента вървят 650-700-800-900 лв., зависи от вида, обзавеждането, уредите. Бих се пробвала на 700 лв.
3. Божа работа. Никой не може да ти каже, похвати има най-различни, и законни и не съвсем. За да не се стига дотам - внимателен подбор на наемателите и подробен договор.

От агенциите за управление има както доволни, така и недоволни.

Кой нормален човек ще има против да настани бебета и деца, с наемателите ? Някоя синя коса с апартамент със соц мебели. Ама при такава, по -добре никой да не се настанява, то куп други проблеми ще изникнат после....

Всеки наемодател е в правото си да иска или не иска определена категория наематели. Едни не искат бебета и малки деца, други - кучета, трети - студенти, четвърти - чужденци, пети - чужденци, ама черни, бели - може. Има такива, които не искат гейове, сами мъже или сами жени.
Нарича се управление на риска.

# 634
Май поантата беше, че тези наемодатели не са нормални Simple Smile
Обаче за мен обратното не е нормално - да не направиш поне отгоре-отгоре преценка какво предлагаш, какви клиенти биха се интересували, от тези клиенти кои би искал да са ти наематeли, кои не би искал, съответно да очертаеш рамки, които да поставиш на брокера, или в обявата, ако си без брокер.

Последна редакция: нд, 18 май 2025, 12:08 от EmmaT

# 635
Съвет за матрак за ей това легло  - 140/200?

https://jysk.bg/spalnya/ramki-za-legla/ramka-za-leglo-limfjorden … hekmedzheta-byalo

Знам, че тук има фенове на скандинавските мебели, затова питам тук. Търся добро съотношение качество/цена. Ще е за морското жилище, предполага се, че ще  се ползва от хора с различни навици и нужди за спане, затова по-скоро си мисля за матрак със средна твърдост. Нямам никаква идея как матарците на Iкеа и Jusk са позоционирани спрямо тези на Ted и други подобни други популярни марки, та, затова реших да питам вас и да взема готово ноу-хау Simple Smile

# 636
  • София
У нас сме с матрак на Икеа 140/200 втора година. Доволна съм. Като сменям някой ден пак бих си взела от там.

# 637
  • София
Да, именно, ключовата дума беше "нормален" , тук изобщо не става дума да не си определя критериите , нито пък да не ми пука кого настанявам. Що за претенция, "без бебета и деца" ... Може да има такива претенции, но не е нормално....

# 638
  • София
Защо да е ненормално изискването за без деца?
Имота е мой и аз решавам какви хора да допусна в него.
Ако и те го одобрят - стигаме до договор.
Ако не - и двете страни продължават търсенето.

# 639
Да, именно, ключовата дума беше "нормален" , тук изобщо не става дума да не си определя критериите , нито пък да не ми пука кого настанявам. Що за претенция, "без бебета и деца" ... Може да има такива претенции, но не е нормално....

Абсолютно нормално изискване. Не искам да показвам снимки какво беше у нас след донякъде либерално отглеждане на деца. Лепенки  - навсякъде, скачне по дивана с часове, рисунки  - по стените, мазни отпечатъци - пак - по всички повърхности, разляти сокове - пак навсякъде. Това не е само от моите деца, де, а и от ордите съседчета, които ни гостуват. Като бебета пък що следи от коларгол (онова кафявото) имах по матраците (нищо, че бяха с протектори), имам и следа от пюре по тавана.  Докато се научат да не се напишкват - пак щети.
Докато станаха в по-осъзната възраст  почти всичко беше за смяна. Сега вече що годе пазят.  Но не всеки е толкова толерантен към подобни изпълнения.
С риск да се повторя - аз съм, понеже имам специално отношение към децата, но абсолютно разбирам всички, които н еискат да си го причинят.

# 640
Добре де,нека звънне някой, да каже,че са двойка IT, втората спалня ще е с бюро само. Да видим ще стигне ли до оглед изобщо? Защото подозирам,че ще има "наемодателят не иска съквартиранти; не иска работещи от къщи" и всякакви други оправдания.

# 641
Добре де,нека звънне някой, да каже,че са двойка IT, втората спалня ще е с бюро само. Да видим ще стигне ли до оглед изобщо? Защото подозирам,че ще има "наемодателят не иска съквартиранти; не иска работещи от къщи" и всякакви други оправдания.

Тогава може да се окаже, че току що е нает, обаче имат страхотен друг двустаен в Люлин, само със 100 лв. повече от тоя Simple Smile

Пак с въпрос - питах и в темата на Юск, но да си питам и тук: как са им матраците?

Този гледах:
https://jysk.bg/spalnya/matraci/matraci-s-pyana/matrak-ot-pyana- … a-pf100-dreamzone

Има и един от Gold-серията, намален от 1200 на 650 лв., което пак ми е в бюджета, но нито единия, нито другия съм пробвала и ми сеще някой да сподели генерално дали са читави, че не ми се чака доставка от 2 различни места.

# 642
  • Бургас
16 см дали не е малко?
Я виж ТЕД и др. подобни, има ги на много места, за същата цена можеш и по-висок да вземеш.
Иначе - умерено твърд е добре, мек може да стане винаги с един топ матрак.

# 643
Здравейте. Пуснали сме обява за апартамент под наем в imot.bg и две брокерски агенции са я качили без наше разрешение. Притесненията ни са дали това може по-някакъв начин да навреди/ забави отдаването на имота? Обявите от агенциите излизат преди нашата и съответно обажданията на хората се насочват основно към тях, но не сме сигурни доколко адекватна информация биха подавали към клиентите.

# 644
  • Бургас
Веднага вдигнете лют скандал на двете агенции и пишете на имот.бг да им свалят обявите.
Да, може да навреди, най-малкото защото нямат вашето разрешение. Не могат да осигурят оглед без ваше съгласие, ще ви изнудват за комисиона, ще ви крадат клиентите и ще ги насочват към имоти, с които разполагат.
Заплашете ги, че ще подадете сигнал в полицията, за авторски права за снимките също, както и че ще информирате техните браншови организации.
Много е неприятно, случвало ми се е, действала съм по описания начин. Ставаше дума за продажба, но пак е същото.

Общи условия

Активация на акаунт