Отдаване и наемане на имоти - какво се случва реално? - ТЕМА 41

• 32 099
  • 787
  •   1
Отговори
# 645
Най добре в писмен вид по мейл в агенцията и по-рязко

# 646
Ще пресъздам един разговор с брокер, за да ти стане ясно (и аз бях пуснала апартамента си в имот.бг, като изрично писах, че не желая да работя с брокери и комисион не плащам).
Първо: брокерите те вкарват в база данни, което е леко незаконно, защото не си дал съгласие да ти обработват личните данни.
Второ: в повечето случаи са некомпетентни и тая некомпетентност, съчетана с арогантност, компрометира самия имот.
Трето: в повечето случаи искат бърза сделка и рядко се цели дългосрочност на взаимоотношенията.
Та, за разговора: обажда се накакъв брокер, имал клиент точно за моя имот, работата му била на 5 минути от блока, много харесал разположението и т.н.
Съгласявам се на оглед, уговаряме се и брокерът ми казва: "Ние работим с 50 процента комисиона". Аз: "Благодаря за информацията, но отношенията Ви с Вашия клиент не ме касаят.". Брокерът: Ама, при добре свършена работа, не мога ли да очаквам възнаграждение?". Аз: " Разбира се, че можете, щом сте си го уговорил.". Той: " Ама аз искам от Вас комисион!". Аз: "Съгласна съм да Ви платя комисион, ако аз Ви потърся и аз Ви наема да защитавате  моите интереси, а случаят не е такъв.". Той: " Тогава няма да Ви доведа човека!". Аз: " Значи, имате идеалното по Ваши думи жилище за Вашия наемател, за което той е готов да Ви плати, но Вие няма да му го покажете, защото няма да вземете комисион и от мен - мислите ли, че си вършите добре работата, за която той Ви е наел?".
Чух само прекъсването на разговора 😊

# 647

Чух само прекъсването на разговора 😊
Този матрак ти препоръчвам. Поне на мен ми се видя доста удобен. Купих го февруари, за да подменя повредения от момичетата ми наемателки. За мен цената е чудесна.
https://ted.bg/bg/matrak-air-balance-spring/#183=22
Калъфът не се пере, но аз исках да е по-висок, а този е 20 см.

П.П. другият матрак в апартамента е Hafslo на Икеа (ако не бъркам името). Т.е. в този ценови клас около 300 лв беше и няма нищо общо. Доста неудобен е за мен.

Последна редакция: нд, 18 май 2025, 20:59 от drago_2008

# 648
Още нещо се сетих за обявата.
Дори да я свялят от имот, виж дали не са я качили в собствен сайт, ако агенцията има такъв. Щото при мен веднъж така стана- свалиха я от едното, в другото си седеше, докато не се усетих че има такъв сайт..

# 649
Тинтина, Драго, супер сте, благодаря! Въобще не се замислих за дебелината. А тоя на Тед си е на супер цена.

# 650
И е с покет пружинки...ще е удобен. Цената му е бонбон.

# 651
Сила сте, убедихте ме! Благодаря, Тета!

# 652
Сила сте, убедихте ме! Благодаря, Тета!
И възглавница подарък има Wink .

# 653
Пак аз с въпрос в стил малко акъл да имаш, но да ти дойде навреме: поръчах леглото от Jysk, поръчах и матрака на Тед. Сега, обаче ми изникна въпрос за подматрачна рамка - досега винаги сме имали еднолицеви матраци и съвсем изключих, че такова нещо ще трябва да бъде купено. Докато е време - какво трябва да им гледам на тия рамки?

В Jysk има такива:

https://jysk.bg/spalnya/podmatrachni-ramki/metalni-podmatrachni- … D0%B0%D1%87%D0%BC

От сайта на Тед ми излезе някаква, която игнорирах и чак по-късно се усетих защо така услужливо ми я предложиха.

Та, моля за съвет и за подматрачна рамка 😊

# 654
  • Бургас
Матракът нали е двулицев?
Ако цената е сходна, вземи тази на Юск, предполага се, че по-добре ще пасва на техните легла.

# 655
Аз още вчера щях да ти пиша, че и рамка ще ти трябва за този матрак, но предположих че си имаш от преди.
Трябва рамка, Тинтина, защото матракът няма вградена дървена такава като масовите еднолицеви. То и понятията се размиха вече, но за този да, трябва...той е само пяна, трябва му нещо на което да легне.

Рамката зависи от леглото...какво е то, царги има ли, как ще се захваща тази рамка.... какво е леглото всъщност?

# 656
Матракът нали е двулицев?
Ако цената е сходна, вземи тази на Юск, предполага се, че по-добре ще пасва на техните легла.

Двулицев е. Изключих за рамката. Пак добре че се сетих за нея сега, отколкото след като пропътувам половин България и да се окаже, ча работата е свършена, ама наполовина.

Не знам дали съм ви разказвала как с мъжа ми покрай едни други ремонти си бяхме разделили задълженията, сроковете кое кога да стане, кога ВиК, кога - Ел, боядисване, мебели и т.н. Супер си беше всичко, докато не получихме обаждане от ВиК майстора да пита къде са батериите, които трябва да монтира. Ами, в магазина бяха. Никой от нас не се беше сетил, че освен да го изберем, трябва и да ги купим...

# 657
  • Бургас
Аз още вчера щях да ти пиша, че и рамка ще ти трябва за този матрак, но предположих че си имаш от преди.
Трябва рамка, Тинтина, защото матракът няма вградена дървена такава като масовите еднолицеви. То и понятията се размиха вече, но за този да, трябва...той е само пяна, трябва му нещо на което да легне.

Рамката зависи от леглото...какво е то, царги има ли, как ще се захваща тази рамка.... какво е леглото всъщност?

Да, знам, че за двулицевите трябват рамки.
Леглото е от Юск, затова предложих и тяхна рамка.
Иначе съм купувала преоценена рамка от Айко за леглото на детето, беше почти без пари, но добра работа върши.

# 658

Нямам рамка 😊

Ей такова е леглото:

https://jysk.bg/spalnya/ramki-za-legla/ramka-za-leglo-limfjorden … hekmedzheta-byalo

# 659
Здравейте. Пуснали сме обява за апартамент под наем в imot.bg и две брокерски агенции са я качили без наше разрешение. Притесненията ни са дали това може по-някакъв начин да навреди/ забави отдаването на имота? Обявите от агенциите излизат преди нашата и съответно обажданията на хората се насочват основно към тях, но не сме сигурни доколко адекватна информация биха подавали към клиентите.
ти какво друго си очаквала.
Ако не искаш да ти качват агенции снимките, вгради си номера на телефона в снимката, така че да не могат да го кропнат. Това не значи, че НИ няма да ти звънят, но поне не могат да крадат снимки.
Следващия им ход е доведат уж клиент на оглед и да наснимат  не ги оставяй без надзор и забрани снимането под всякакъв претекст.

Общи условия

Активация на акаунт