Отдаване и наемане на имоти - какво се случва реално? - ТЕМА 41

• 32 079
  • 787
  •   1
Отговори
# 705
На мен холът не ми прилича на хол, а да е проектиран като втора спалня.
Кухнята е голяма и ми е за холокухня.
Така по НС ще се води двуспален..

В момента е НС,  но с разпределение на СС...нещо ми е омешана концепцията тоест.

# 706
Тухла от началото на 2000г

Стаите са три: кухня, хол, спалня. Тоалетна отделно, баня, две тераси. Жилището е доста просторно 🙂.
Ще се поправя за цветята и възглавничките 😉

Панел ли е? Как са общите части?
Апартаментът изглежда чист, просторен, има и нови уреди, естествен паркет - прагматично звучи много хубаво, но, по мое мнение, може да опитате да  вкарате малко уют за снимките. Еднакви възглавнички, подложки, цветя. Някакъв текстил, който да "стопли" малко атмосферата.
Стаите са две. Кухнята се води сервизно помещение по номенклатура, а пък който иска и на остъклената тераса да казва кабинет.

# 707

Стаите са три: кухня, хол, спалня. Тоалетна отделно, баня, две тераси. Жилището е доста просторно 🙂.

Апартаментът изглежда чист, просторен, има и нови уреди, естествен паркет - прагматично звучи много хубаво, но, по мое мнение, може да опитате да  вкарате малко уют за снимките. Еднакви възглавнички, подложки, цветя. Някакъв текстил, който да "стопли" малко атмосферата.
Стаите са две. Кухнята се води сервизно помещение по номенклатура, а пък който иска и на остъклената тераса да казва кабинет.

Така е, кухнята не влиза в броя на стаите, апартаментът е двустаен,  .

# 708
  • Варна
Аз имам апартамент с такова разпределение. И за мен, и за наемателите е тристаен. В спалнята спи единият студент. В хола - другият, който даже от година насам покани и гадже. Кухнята е по средата между двете спални и има достатъчно място за нормална трапезна маса с 4 стола, та я ползват и като дневна.
Важно е как е обособено да се ползва. Все тая как са кръстени помещенията в нотариалния акт.

# 709

Апартаментът изглежда чист, просторен, има и нови уреди, естествен паркет - прагматично звучи много хубаво, но, по мое мнение, може да опитате да  вкарате малко уют за снимките. Еднакви възглавнички, подложки, цветя. Някакъв текстил, който да "стопли" малко атмосферата.
Шегувате се вие, но младите това гледат 😄

# 710
Кухнята е отделно, но е сравнително малка. Холът също.
С 1 спалня и хол е 2стаен, с отделна кухня.
Има хора, точно това търсят. Въпрос на уцелване на правилните кандидати. При 2ма съквартиранти би се ценяло да има повече стаи. А има хора и търсят изрично отделна кухня. (друг е въпросът искам ли ги като наематели)

https://www.imot.bg/obiava-2c172594387319016-dava-pod-naem-dvust … f-atanas-ishirkov

Цената е същата.
С тази цена вече има доста огледи, днес 2, като бая се позадържаха и 2та и умуваха. За сами момчета.
Без брокери е абсурд. Никакъв шанс.

Слаб е сезонът. Да беше август щеше за 1 ден да го вземат на 1300 и после да се обаждат 1 месец да питат нямам ли още.

1100 не са големи пари на днешно време. Не сме 2015та.

За 2ст на колежката, според мен може още да се намали цената и да се ползват брокери. Паркетът си е супер. Една врата видях от ония времена, с боя. Но си е тегаво да сменяш врати. И моите в Бургас са такива.

# 711
То е тъпо,че сега София ще се изпразни и никой не търси още. Кой по бригади, кой по морета. Кога излизат класиранията за университети? Юли?

# 712
  • Варна
От кого ще се изпразни, освен от част от студентите? Вие само такива наематели ли искате?

# 713
  • София
Кухньохол и 2 спални вече се води 3стаен апарт. по сегашните стандарти.
По обявите и кухньохол + малка спалня са двустайни.

По новите стандарти може скоро и банята да се води стая. Но това не прави показания апартамент тристаен.

# 714
Хепи, то държавата се изпразва откъм население, но иначе се строи като за световно. И ние ще чакаме за кандидат наематели, дето ще дойдат. Ама друг път.

# 715
Ще дойдат. Някои ще се завърнат в България.
Освен това е потресаваща тенденцията младите хора да отлагат създаването на семейство и много обичат да си живеят самостоятелно, без да живеят с партньор.

# 716
  • Бургас
Чужденци и малки деца - в зоната на повишения риск Simple Smile

https://www.alo.bg/ot-01-09-2025-g-dvustaen-apartament-s-parkomy … -galeriya-8454913

# 717
Без домашни любимци и 4ен депозит за малки деца и чужденци.

Моят опит говори 100% същото, макар да не съм толкова краен в числата.

Между другото, оказа се, че 1 комарник мистериозно ми е изчезнал от изнеслите се. Още 100лв загуба. (като включиш и личното врме и разправия по инсталацията). Поне да беше оставен със скъсана мрежа, щях да си я сменя. А той изцяло е изваден и изхвърлен, за да не си личи, че липсва.
И пак, не мога да съм 100% сигурен дали е от последните или предпоследните наематели.

И винаги приемам апартамент без описа, което се явява проблем.
Карам на око, каквото съм запомнил.
И комарниците също трябва да са в описите.
А те трябва да са и електронни в мейл или клауд, за бърз достъп.

# 718
  • Варна
И на мен веднъж ми “изчезна” комарникът от собственото вкъщи. Оказа се, че е излетял по време на ветровита буря и по-късно си го намерих в стълбището, грижливо подслонен от някой съсед.
Случва се ако не е затворен добре или ако е стар и пластмасовите панти се изпичат и разпадат от слънцето с годините.

# 719
Без домашни любимци и 4ен депозит за малки деца и чужденци.

Моят опит говори 100% същото, макар да не съм толкова краен в числата.

Между другото, оказа се, че 1 комарник мистериозно ми е изчезнал от изнеслите се. Още 100лв загуба. (като включиш и личното врме и разправия по инсталацията). Поне да беше оставен със скъсана мрежа, щях да си я сменя. А той изцяло е изваден и изхвърлен, за да не си личи, че липсва.
И пак, не мога да съм 100% сигурен дали е от последните или предпоследните наематели.

И винаги приемам апартамент без описа, което се явява проблем.
Карам на око, каквото съм запомнил.
И комарниците също трябва да са в описите.
А те трябва да са и електронни в мейл или клауд, за бърз достъп.

Аз купувах последно такива коамрници, дали няма да ти свърши работа? Реже се с ножовка и се сглобява много лесно. На промоция бяха около 40 лв/бр. Размерът е от 2х1 метра надолу колкото си искаш.

https://mr-bricolage.bg/byal-komplekt-za-komarnik-prozorets/p/1025801

Много ми хареса обявата споделена от Тинтина. Изключително точна и ясна. За съжалание пак ще има хора, които ще му губят времето на наемодателя.

Общи условия

Активация на акаунт