За щастие не ми се е налагало до сега да търся имот лично за мен, но съм участвала в търсенето за много близък роднина.
Кое предпочитате - старите панелни блокове с отделени хол и кухня или новите с хол и бокс в едно?
Тук въпросът не е зададен коректно, защото има и тухлени или ЕПК блокове (старо строителство), които също са с отделни хол и кухня. Лично аз предпочитам отделни хол и кухня, защото имам голям проблем с отделяните при готвенето миризми. Макар да имам възможно най-мощния абсорбатор усещам миризмите при готвене и от някои дори ми става лошо (имам много чувствително обоняние). Поради тази причина и не готвя. Готви ММ. Не мога да си представя, че ще релаксирам в хола и около мен ще се носи миризма на пържено или кисело зеле.
А към старите панелни блокове, каквото и да е разпределението, съм направо алергична. Там миризмите се носят даже от фугите.
В интернет или чрез познати предпочитате да ги откриете?
Няма значение, важното е да отговаря на изискванията на търсещия.
Какво ви харесва и какво не в порталите за недвижими имоти?
Не ми харесва спестяването на информация; снимките, които показват мебелировката, а не разпределението на помещенията; многото обяви от различни фирми за един и същ имот с различни цени.
Харесва ми , че може да се използват филтри, за да се селектира.