IMI.BG - всички имоти на една карта. Включете се в дискусията!

• 3 996
  • 163
  •   1
Отговори
# 75
В момента сме в панелен блок, търсим си къщичка, като по-самостоятелен парцел. Предпочитам хол с кухненски бокс. Предпочитам чрез познати да се случват нещата, че агенциите правят нещата по- сложни с преувеличаването на цените. През интернет е хем полезно, защото са на едно място много имотни оферти, но минусът е че някой от тях са подвеждащи.

# 76
Не предвиждам скоро покупка на ново жилище, но бих ползвала услугите на посредник - вярвам, че специалист в областта би ме консултирал добре и би ми бил полезен в представянето на плюсове и минуси на различни имоти според желанията и финансовите ми възможности.
Предпочитам трапезария с отделен кухненски бокс и хол за основно жилище, а във ваканционен имот нямам против хол, кухня и трапезария да са в общо помещение.

# 77
  • Пловдив
Предпочитам стар панелен или тухлен блок с отделни хол и кухня. Не искам да ми мирише на готвено!

# 78
  • София
Предпочитам ново строителство, но с отделни кухня и хол.
Търся имоти в Интернет, но имам повече доверие при информация от познати.
В порталите не харесвам разминаването между предлаганите имоти на снимка и реалното състояние.

# 79
  • на последния етаж
Предпочитам старо строителство, с отделен хол и кухня.
Според мен винаги е по-добре да се намери чрез познат.
Не ми харесва това, че един и същи имот се предлага от няколко десетки агенции.

# 80
Предпочитам старо строителство с кухня и хол в една стая.
Търся имоти предимно в интернет ,но се доверявам на приятели й познати .
Не ми харесва това ,че в интернет много често има разминавания между качените снимки и реалността .

# 81
  • София
В търсене на морски апартамент съм. За него предпочитам кухня и всекидневна да са едно пространство. Няма значение как ще го намеря, важното е да е това, което търся. Много се дразня на скрити условия и недостатъци, също така на липса на снимки или лоши такива. Редовно пиша на разни обяви, които се оказват неактуални.

# 82
Мечтата ми е да имам собствена пасивна къща, която да задържа топлината през зимата, а през лятото да е прохладна. Представям си я да бъде чисто ново строителство с голям двор. Обща кухня и всекидневна ми звучи чудесно за къща.
В момента цените на имотите са нереално завишени и просто ги гледам без никаква конкретна идея. Може би бих предпочела без намесата на брокер, защото нито познавам такъв, нито съм чувала препоръки за добър професионалист. Във фейсбук има много групи за продажба на жилищни имоти, понякога се предлагат интересни такива.

# 83
Категорично ново строителство! Една от основните причини е,че асансьора се намира на партер - не се налага да носиш бебешки колички,триколки,колела и подобни по стълбите барабар с покупки,бебе и дете 😃(дори и като са 5стъпала). И разбира се е доста по-голям от тези в старите сгради.
Лично на мен не ми пречи да са заедно хол и кухня. Даже ми се струва много по-уютно така, докато чакаш "мусаката" се излягаш на диванчето и си гледаш тв. 😃
Входовете и етажите на старото строителство (поне на повечето) са доста подтискащи.
Фасадите - мисля,че е ясно. Наистина много по красиво е,когато всичко ти е еднакво. Климатиците са подредени в една линия от колкото панелките,които са "нашарени" до безобразие.
Ние когато търсихме жилище пробвахме с брокер - но не беше нашето. Пълна загуба на време, предлагат неща,които и те не биха купили и много не отговарящи на изискванията, само да ти губят времето.
Съответно си "издирвахме" строителните фирми, ходихме и питахме на място.

Пп. Когато си търсихме квартира - също с брокер, обявите за които звъняхме все бяха "туко що наети", или "не е актуална обявата, но имаме еди какво си." Което много ме вбесяваше,защото отново звъниш за 1апартамент, те ти показват 10,които не отговарят на изискванията.

# 84
Имам дълъг и мъчен опит в търсенето на мечтания дом. Предпочитам да намирам обявите по Интернет, но там се публикуват малка част от тях. Добре, че вече си купихме къща, но остава въпроса с ремонтите.

# 85
Предпочитам ново строителство, кухненски бокс за готвене и кухня с дневна отделно.
Предпочитам в интернет. 
Не ми харесва , че обявите не са актуални,  предлагат  се апартаменти, които не са много предпочитани

# 86
1.ново строителство,отделно.
2. В интернет
3.повечето обяви не са актуални.

# 87
Аз лично бих предпочитам  старите панелни блокове с отделени хол и кухня, тъй като те предлагат повече пространство и удобство, когато става въпрос за кухнята, където може да се готви без да се нарушава комфорта в хола. Но, разбира се, новите имоти с хол и бокс също имат своите предимства – модерни са и често по-ефективни откъм използване на пространството.

Относно начините за търсене на имоти, те също имат своите плюсове и минуси. Порталите за недвижими имоти са много удобни, но понякога информацията не е напълно актуална или снимките не отразяват напълно реалността. Интернет обаче позволява бързо да се разгледат много опции, което е голямо удобство. От друга страна, търсенето през познати може да бъде по-надеждно, защото често те имат директен контакт с брокери или собственици и могат да предоставят по-достоверна информация.

# 88
  • София
Определено кухньо-холът не е практичен. За семейство, в което ежедневно се готви е адски неприятно миризмата на готвено да е в хола. Не знам каква е тази мода, но май новото строителство предлага най-вече този вариант. Иначе определено не искам панелен апартамент.

Намирането на апартамент сред познати е предпочитан вариант, но и доста по-труден. За съжаление сред обявите, които са в сайтовете за недвижими имоти има и доста некоректни.

# 89
Кое предпочитате -  старите панелни блокове с отделени хол и кухня или новите с хол и бокс в едно? В предишният ни апартамен бяхме хол и кухненски бокс в едно, беше ново строителство, не беше никак лош, но малък за голямото ни смейество. Когато тръгнахме да тъсим нов по-голям след голямо разочарование от видяното се спряхме на панел, чиста квадратура. За късмет така е направен, че между Г-образната кухня и хола имаше врата, която леко разширихме и обединихме двете помещения.
 В интернет или чрез познати предпочитате да ги откриете? Какво ви харесва и какво не в порталите за недвижими имоти? - Нашият е купен директно от продавача, по стечение на обстоятелствата се оказа, че имаме общи познати, които ни свързаха. Не съм търсила през порталите за недвижими имоти, не бих могла да изкажа реално мнение.

Общи условия

Активация на акаунт